Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 13°C Még több cikk.

Vásárhelyi Kosársuli: a gyermekekért dolgoznak

A futball mellett a Vásárhelyi Kosársuli rendelkezik a legnagyobb utánpótlásbázissal Hódmezővásárhelyen. Az 1994-ben alakult egyesületben összesen kétszázan sportolnak, elsősorban a fiataloknak szeretnének sportolási lehetőséget biztosítani.
1994-es megalapítása óta az egyik legnagyobb utánpótlás-nevelő egyesületnek számít Hódmezővásárhelyen a Vásárhelyi Kosársuli. A jelenleg több mint kétszáz sportolóval foglalkozó egyesület alulról építkezik, tehát a sikeres utánpótlásképzés eredménye volt, hogy a csapat évekig képes volt A csoportos felnőtt együttest működtetni.

A Kosársuliban a most a B csoportban vitézkedő csapat mellett (edzőjük: Elek András, segítője Kis Sándor) az U20-as gárda (edzőjük: Utasi Gábor), valamint az országos bajnokságokban induló juniorok (edzőjük: Szabó Attila), kadettek (edzőjük: Czuprák László), serdülők (edzőjük: Patkós József), gyermekek (edzőjük: Szabó Attila) és kenguruk (edzőjük: Szilágyi László és Utasi Gábor), illetve az előkészítő csoportok és az iskolai csapatok alkotják a bázist.

Ők a jövő. A Kosársuli előkészítős együttesei részére havonta rendeznek a sportágat népszerűsítő tornákat Vásárhelyen.  Fotó: DM/DV
Ők a jövő. A Kosársuli előkészítős együttesei részére havonta rendeznek a sportágat népszerűsítő tornákat Vásárhelyen. Fotó: DM/DV

– Rengeteg tehetség edződik nálunk, sok korosztályos válogatott tanulta meg itt a sportág alapjait – fogalmazott Elek András klubelnök.

– Az elsők közül Molnár Márk és Utasi Gábor nevét említeném, ők kiemelkedtek a korosztályukból, csakúgy, mint a most is Vásárhelyen játszó Czibere Zoltán, vagy a Kaposvárban A csoportosként szereplő Kováts Róbert. Vásárhelyről igazolt a legjobbak közé Mészáros Máté (Kecskemét) és Rostás Imre (Sopron), míg a jelenlegi fiatalok közül a serdülő korosztályú Demeter Attila számít a legnagyobb tehetségnek – mondta el.

Elek Andrásról egyébként közismert, szinte egyedül intézi a Kosársuli ügyeit, neve összefonódott a kosárlabda vásárhelyi múltjával és jelenével.

– Az egészet a gyermekekért csinálom, igyekszem mindent megtenni a sportolási lehetőség megteremtéséért. Gyakorlatilag a felnőttcsapat is azért alakult, hogy motiválja, példaként állhasson a kicsik előtt, emellett pedig immár egyetlen teremsportágként kiszolgálja a minőségi kosárlabdára kíváncsi vásárhelyi drukkereket – mondta el az elnök.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád megye sportműsora

Tovább olvasom