Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Véber György: szakmailag nem indokolta semmi a menesztésemet

Sorozatunkban aktualitásokkal foglalkozunk. A labdarúgó NB I-ben szereplő Pápa közös megegyezéssel szerződést bontott a szegedi születésű, 42 esztendős Véber György vezetőedzővel. Az egykori válogatott labdarúgót meglepte a tulajdonos döntése.
– 2009 januárjában került Pápára. Az első fél évében feljuttatta a sárga-feketéket az élvonalba, ahol előbb a 11., majd legutóbb a 13. helyen végzett csapatával. A most zajló pontvadászatban a 9. helyen áll a gárda, de most befejeződött a közös sikertörténet. Törvényszerű, hogy ez bekövetkezett?
– Nem gondolnám. Szokták volt mondani, hogy három év után nem árt a váltás, bevallom, én is gondoltam már erre, de ez csak az évad végén lett volna aktuális. Azt gondolom, szakmailag nem indokolta semmi a menesztésemet.

– Ezek szerint váratlanul érte a döntés?

– Egyértelműen! Még vasárnap este hívott Árki Gábor klubmenedzser, hogy hétfőn 10 órára menjek be Bíró Péter tulajdonoshoz. Akkor már tudtam, szétválnak útjaink a Pápával. Békességben köszöntünk el egymástól, Péter elmondta, hogy mennyire jó edzőnek tart, de most úgy érzi, lépnie kell. Ugyan nem értettem vele egyet, de el kellett fogadnom a döntését. Azt mondta, nem érzi, hogy meg tudnám állítani azt a folyamatot, amely az utóbbi hetek gyengébb eredményeihez vezetett. Szerintem egyrészt nem volt folyamat, ha mégis, azt igenis meg tudtam volna állítani, pláne, ha kaptam volna ehhez segítséget. Az utóbbi hetekben nem volt túlságosan könnyű dolgom, a tulajdonos által kiszabott jelentős pénzbüntetés következményeként 22 idegbeteg labdarúgóval nehéz volt mit kezdeni. Most már mindegy, próbálok csak a szépre emlékezni. Szerencsére bőven van mire.

Véber György. Fotó: DM/DV
Véber György.
Fotó: DM/DV

– Mivel telnek majd az elkövetkező napok? Várja a telefonhívásokat?
– Most éppen azon munkálkodom, hogy kedvesemmel visszaköltözzek Budapestre. Tisztában vagyok vele, pár nap után már rettenetesen hiányzik majd a napi munka, az öltöző semmi máshoz nem hasonlítható légköre, a bajnokikon való meccselés. Azt gondolom, az elmúlt évek alatt bizonyítottam annyit, hogy ne merüljön feledésbe a személyem. A velem történt rosszban egy kicsit az a jó, hogy a szezonból csak egy hónap van hátra, ha valahol gond van, a közeli téli szünetben szokott bekövetkezni a váltás. Nyitott vagyok, az edzői pályát hivatásomnak tekintem, ehhez értek csak, úgyhogy igen, várom a telefonhívásokat. Addig is járom majd a stadionokat, és árgus szemekkel figyelem a mérkőzéseket.

Olvasóink írták

 • 4. imre57 2011. október 30. 18:34
  „Az igazán nagy edzők nem magyarázkodnak a menesztésük után,hogy szerintem nem én voltam a hibás meg ilyenek hanem egy szó nélkül odébb állnak és egy másik csapatnál nemes bosszút állnak.Hát ez az ami Vébernek nem megy,ő mindenhez kommentet fűz.Ha ezt le tudja vetkőzni talán lehet belőle még nagy edző is.”
 • 3. eldorádó 2011. október 26. 13:54
  „egy edző/csapat kapcsolat hamarabb elhasználódik, mint egy házasság (csak kevés kivétel van Fergusson/Man_Utd). A változatosság gyönyörködtet, ezért újítani vagy váltani kell, hogy működjön a dolog. Egy jó csapat is belefásulhat a bajnokságban...”
 • 2. deszkás 2011. október 26. 12:11
  „A sportot nem ismerve nekem is érdekes ez a dolog és azt hiszem jó a válasza IGAZSÁGKERESŐ-nek.”
 • 1. igazságkereső 2011. október 26. 10:43
  „Kedves Véber György! A "rendszerváltás" óta sokunkat meglepett a tulajdonos döntése és sokunknál nem indokolta semmi a menesztésünket és még is megtették! Mindeközben milliárdok tűntek és tűnnek el,de ugyan ki hallja meg az égbekiáltó igazságtalanságok miatt ellehetetlenített emberek kétségbeesett kiáltásait?!! Soroljam a cégeket: Szeviép Szeged, Délépítő Zrt Szeged, stb...Persze ezen cégek vezérigazgatói, gazdasági igazgatói "kiemelték" a cégből a nekik "járó" összes pénzjuttatásokat! Hát erről ennyit kedves Véber György, sajnos Ön a százezredik aki kétségbeesik e miatt, de minden marad a régiben, ismerve a jó magyar mentalitást és megszokást!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kurusa és Regős nyert

Tizenkilenc gyermek vett részt a Szegeden megrendezett Lucky Pizzéria gyerek squash-körverseny 1.… Tovább olvasom