Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Virág akár havat is lapátol a világbajnokságért

A 400 méteres síkfutásban versenyző szegedi Konkoly Virágnak reális esélye van arra, hogy kijusson a jövő év júliusi ifjúsági atlétikai világbajnokságra, amelyet a kolumbiai Caliban rendeznek meg.
Az SZVSE korosztályos válogatott atlétája, Konkoly Virág tavaly 58.1-et teljesített 400 méteres síkfutásban, így igen közel került ahhoz, hogy teljesítse a kolumbiai repülőjegyet jelentő szintidőt: a jövő évi ifjúsági atlétikai világbajnokságra 57.30 másodperccel lehet kijutni.

A szegedi Ságvári gimnázium 10. osztályos tanulója akár 57 másodpercen belüli eredményre is képes lehet - véli edzője, Szabó Erzsébet, aki hisz benne, ha tanítványának nem jön közbe sérülés, akkor ott lehet Kolumbiában. De addig még nagyon sok munka vár rá.

Virág célja a kolumbiai világbajnokság.
Virág (jobbról) célja a kolumbiai világbajnokság.

- Jelenleg alapozunk - árulja el Virág. - Sokat segít a munkában, hogy minden eredményem jelentősen jobb, mint a tavalyi hasonló időszakban. Próbálok mindent úgy csinálni, ahogy az edzőm kéri. Vannak napok, amikor két edzést is tartunk, de általában napi egy edzéssel készülünk - mondja az ifjúsági magyar ligában tavaly második helyezett Virág. Aki tavaly megelőzte, egy évvel idősebb nála, idén már nem egy korcsoportban versenyeznek.

A szegedi Ságvári gimnázium 10. osztályos tanulója akár 57 másodpercen belüli eredményre is képes lehet.
A szegedi Ságvári gimnázium 10. osztályos tanulója akár 57 másodpercen belüli eredményre is képes lehet.
Virág felkészülését megnehezíti, hogy a téli időszakban a fedett pályás versenyekre koncentrálnak, ugyanakkor a megyében egyáltalán nincs feddett pályás edzési lehetőség.

- A Piarista gimnáziumban, egy 200 méteres rekortán pályán gyakorlunk. Tavaly néhányszor még havat is lapátoltunk edzés előtt, hogy futni tudjunk. A legközelebb Békéscsabán van megfelelő rekortán atlétikai pálya. Tavaly sokszor jártunk át Zentára is edzeni, ahol mindig szívesen fogadtak bennünket. Sajnos Szegeden nincs pálya, ezért versenyeket sem rendeznek. Erre a főváros mellett Zalaegerszegen és Székesfehérváron van még lehetőség.

Virág a tanulmányaiban is az átlag felett teljesít, szinte csak négyes és ötös jegyeket kap. Angolból középfokú nyelvvizsgát is szerzett. Az orvosi egyetemen szeretne tovább tanulni, de titkos vágyai között szerepel egy külföldi egyetemi ösztöndíj. Ki tudja? Lehet, hogy éppen a kolumbiai világbajnokság jelentheti számára az ugródeszkát.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Goodwill Tollas SE: Bozsogi Anna aranyérme

A hétvégén a Goodwill Tollas SE versenyzői Budapesten, a Supermadi Emlékversenyen vettek részt. Tovább olvasom