Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

X-Treme: aranyérem egy élet munkájáért

Hat év után ismét világbajnoki címet szereztek az X-Treme Tánciskola versenyzői: a németországi Bochumban rendezett eseményen az úgynevezett battle fiúcsapat végzett az élen.
A szegedi X-Treme Tánciskola junior és felnőtt versenyzői egész évi munkájuk, eredményeik alapján idén is kvalifikálták magukat a világ legnagyobb hiphoptáncversenyére, a hiphop-, break- és electricboogie-világbajnokságra. A versenynek a németországi Bochum adott otthont, ahol az indulók öt napon keresztül csatáztak gyermek, junior és felnőtt korosztályokban, illetve szóló, duó csoport és formációs kategóriákban. A versenyen 30 ország több mint 3000 táncosa vett részt.

A szegedi X-Treme Tánciskola versenyzői az idei évben is bebizonyították, hogy a világ legjobb táncosai közé tartoznak, hiszen felnőtt hiphop battle (párbaj) kategóriában világbajnoki címet szereztek – Németországban, német csapat ellen, német pontozóbíróval. Pintér Roland a felnőtt hiphop szóló kategóriában is remekelt, hiszen az előkelő hatodik helyen végzett, így továbbra is a világ legjobb férfi szólistái között jegyzik.

Bochumban jártak. Az X-Treme Tánciskola növendékei a sok értékes helyezés mellett aranyéremmel térhettek haza. Fotó: DM
Bochumban jártak. Az X-Treme Tánciskola növendékei a sok értékes helyezés mellett aranyéremmel térhettek haza.
Fotó: Garamvölgyi Luca

– A klubból huszonegy junior és huszonnégy felnőtt utazott ki az eseményre, azaz megtelt egy nagy busz. Reggeltől estig, öt napon át zajlott az esemény, volt olyan, amikor két különböző korosztály azonos szakága egyszerre, de két zsűri előtt mutatta be a táncát. Ez számunkra a legnagyobb elérhető esemény, és ugyan az USA-ban is akadnak nagy versenyek, de annyi nemzet nem vesz részt rajta, mint itt. 2008 óta nem nyert magyar versenyző vagy csapat aranyérmet vb-n, ezért nagy dolog, hogy győzött a csoportunk. Hogy mennyi munka van ebben a csapatban? Pintér Roli négyéves kora óta táncol a klubban, azaz nem elsősorban az számít, hogy most mennyi időt töltöttünk el a koreográfiával. Egy egész élet munkája benne van, illetve azoknak az úgynevezett workshopoknak a hozománya, amelyekre áldoznunk kell, hogy fejlődjünk – nyilatkozta Kárpáti Bettina, a tánciskola vezetője, aki hatalmas munkát fektetett az egyesület működésébe 1997 óta.

Eredmények

A szegedi X-Treme Tánciskola versenyzőinek eredményei, juniorok, hiphop szóló, lányok (101 induló): 47. Nacsa Petra; fiúk (71): 18. Bakacsi Benjamin, 22. Iván Barnabás. 1 vs. 1 battle szóló (60): 29. Iván B., 46. Bakacsi Bogát. Duó kategória (70): 23. Iván B., Mihály Zsófia, 31. Tóth Bernadett, Bodai Bernadett. Csoport (43): 17. X-Treme SE. Formáció (27): 14. X-Treme SE.
Felnőttek, hiphop szóló, nők (78): 14. Schaub Ingrid; férfiak (74): 6. Pintér Roland, 44. Móritz Dániel, 47. Szokolai Péter, 51. Márki Ákos, 64. Bakacsi Benjamin. Electric boogie, szóló (46): 31. Móritz D. 1 vs. 1 battle szóló (68): 26. Pintér R., 34. Bakacsi B., 45. Móritz D. és Szokolai P., 51. Márki Á. Battle: 1. X-Treme SE (Pintér R., Bakacsi B., Móritz D., Márki Á., Szokolai P.). Duó kategória (74): 23. Pintér R., Kátai Réka, 41. Miklós Dóra, Izsák Bernadett. Csoport (36): 20. X-Treme SE. Formáció (32): 17. X-Treme SE.
Felkészítők: Kárpáti Bernadett, Pintér Roland.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kell a buzdítás a SZEOL SC-nek

A labdarúgó NB III Közép csoportjának 8. fordulójában a elfoglaló SZEOL SC a harmadik helyezett… Tovább olvasom