Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Zserzserunova az Euroligás Rigából igazol Szegedre

A Szeviép-Szeged vezetői megtalálták Kajdacsi Judit utódját. Sikerült megállapodniuk az ukrán válogatott Olena Zserzserunovával. Ha a 191 centiméter magas játékos papírjai elkészülnek, akkor nem elképzelhetetlen, hogy már vasárnap Győrben pályára is lép új csapatában.
A sportriporterek már előre gyakorolhatnak. De az is biztos, hogy az ellenfelek is, hiszen a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata megtalálta Kajdacsi Judit utódját. Miután a magyar válogatott center bejelentette, hogy nem kíván tovább játszani, a Tisza-parti klub elöljárói felvették a kapcsolatot több menedzserrel is. Ők nem tétlenkedtek, több játékost is ajánlottak a magyar bajnoki bronzérmesnek. A Szeviépnek szerencséje volt, hiszen egy nemzetközileg is jegyzett kosarast sikerült szerződtetniük. Olena Zserzserunova 29 éves (1978. május 25-én született), ősszel a lett TTT Rigát erősítette, az Euroligában játszott. Mivel a lettek kiestek, nem hosszabbították meg a szerződését, nyilvánvalóan spórolni akartak, ezért tették szabadlistára.

Zserzserunova a Szeviép új szerzeménye.
Fotó: www.fibaeurope.com

– Több játékos is a képbe került – kezdte az új játékos bemutatását Domokos Mihály ügyvezető –, azonban Zserzserunova rendelkezett a legjobb mutatókkal. Mivel kétszer is játszott az Euroligában a Sopron ellen, így a magyar bajnoktól is véleményt kértünk róla. Ők is elismerően nyilatkoztak, sőt küldtek egy felvételt, amelyen igazán megismerhetjük a játékát. Szerencsére Ujhelyi István országgyűlési képviselő a segítségünkre sietett, és közbenjárásával gyorsan elintéztük a beutazó vízumát, így nem elképzelhetetlen, hogy Győrben már pályára is léphet. Most a játékengedélyét intézzük, csak reménykedni tudunk, hogy rendben lesz minden. A csapat nagyon örül, hogy ilyen remek játékost szerződtettünk. Az ősszel játszott az olaszországi Európa-bajnokságon, és nem epizódszerep jutott neki az ukrán válogatottban. Természetesen nem egyik napról a másikra megy a csapatba építése, de bízunk benne, hogy zökkenőmentes lesz, és a céljainkat, a bajnoki bronzérmet sikerül megszereznünk.

A center statisztikája

Olena Zserzserunova mind a tíz Euroliga-meccsen pályára lépett, 25,2 percet töltött átlagban a pályán. Dobott 102 pontot, ez pedig azt jelenti, hogy 10,2-es átlaggal büszkélkedhet. Lepattanózásban 4,5 volt az átlaga. A Sopron ellen hazai pályán remekelt, 17 pontot, és 10 lepattanót szerzett, és döntő érdemeket szerzett abban, hogy 77–66-ra megverjék a magyar bajnokot. Igaz, Sopronban már nem ment neki ennyire a játék, 11 pontja mellett csak egy lepattanót kapott össze a 78–55-re elveszített meccsen. A pontcsúcsát a francia Lille ellen érte el, ekkor 21 kosarat hintett.

Keleti kontingens

Érdekesség: a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapatának eddig csak kelet-európai légiósa volt, és van. Szerb, bosnyák, román, szlovák légiósok pattogtatták a labdát Szegeden. Jelenleg a csapathoz tartozó két bolgár (Vrancseva, Tomova) erősíti az együttest. Zserzserunova egy új országot, Ukrajnát képviseli majd a bajnoki bronzérmesnél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vásárhelyi klubvezetők feloldották a szankciókat

Eric Freemant október végén szabadlistára tette a Bodrogi Bau-Vásárhelyi Kosársuli vezérkara. A klub… Tovább olvasom