Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Zsúfolt lelátó előtt győzött a Vidux Tisza Squash SE

Remek játékkal, zsúfolt lelátó előtt győzött a fallabda Premier Liga 3. fordulójában a Vidux Tisza Squash SE, amely 4–0-ra múlta felül a budapesti Alba-Török Squash SE-t. Sikerével a szegedi együttes közel került második bajnoki címéhez.
Vidux Tisza Squash SE–Alba-Török Squash SE 4–0
Férfi fallabda Premier Liga,3. forduló. Szeged, Squah Club Szabadidőközpont.
Párok: Kiss Dániel–Papp Nándor 3:0 (11–8, 11–8, 11–9), Hoffmann Péter–Szűts Dániel 3:0 (11–2, 11–4, 11–7), Tom Ford–Farkas Balázs 3:0 (11–9, 11–8, 11–8), Sebők Benedek– Szabó Gábor 3:0 (11–3, 11–6, 11–4).

„Nem örülnék, ha Ford kikapna, de akkor legalább látnánk még egy szettet" – mondta egy szegedi szurkoló a Vidux Tisza Squash SE és az Alba-Török Squash SE fallabdacsapatainak Premier Liga-meccse közben, amikor a szegediek légiósa, az angol Tom Ford Farkas Balázs ellen meccselt.
A két játékos hozta azt a magas színvonalú fallabdát, amit vártak tőlük – nem véletlenül telt meg a Squash Club Szabadidőközpont lelátója. Alig lehetett mozogni a centerpálya előtt, többen székekre állva, vagy éppen a földre ülve figyelték a mérkőzéseket.

Zsúfolt lelátó előtt győzött a Vidux Tisza Squash SE fallabdacsapata. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Ford előtt az első Premier Liga-meccsét játszó Kiss Dániel és Hoffmann Péter is szettveszteség nélkül nyert, majd jött a világranglista-80. angol versenyző sikere, amellyel el is dőlt a csapatok összecsapásának végkimenetele. Azért Sebők Benedek is figyelt rá, hogy a szegedi drukkereknek semmi miatt ne legyen okuk szomorkodni, ő is megnyerte találkozóját, így a Vidux sorozatban harmadik bajnokiját is szettveszteség nélkül, 4–0-ra hozta.
Ezzel továbbra is hibátlan a csapat, sőt egy lépésre került története második bajnoki címétől. Mivel a hátra lévő három fordulóban a visszalépő Topgrund ellen automatikusan megkapja a pontokat a Szeged, április 17-én, az ötödik fordulóban elég lesz hazai környezetben bármilyen különbséggel felülmúlni a fővárosi PSA-Griff SE-t, és matematikailag is bebiztosítják az aranyat.

Ha egy egyszerű bajnoki győzelemre megtelt a Squash Club Szabadidőközpont, képzelhetjük, milyen ünneplés vár a csapatra akkor.

Örömszavak
Kiss Dániel:
– Mindig fontos számomra az első szett, szerencsére annak ellenére sikerült megnyernem, hogy sokat hibáztam. Nagyon izgultam, de sikerült győznöm, most majd elkezdhetek megnyugodni.
Hoffmann Péter: – Egyáltalán nem volt könnyű a mérkőzés, nagyon oda kellett figyelnem, és a taktikát végig betartanom. Türelmes játékot vártak tőlem, igyekeztem ezt megvalósítani. Az egész szezonban arra készültünk, hogy hazai pályán kiszolgáljuk a közönséget, így nem volt más lehetőségem, csak a győzelem!
Tom Ford: – Délelőtt edzettem egyet, és láttam Balázst gyakorolni, akkor már tudtam, hogy nem lesz könnyű dolgom. Azért nyertem, mert nagyobb sebességgel játszottam, mint ellenfelem. Nagyszerű a közönség, jól esett, hogy a nevemet skandálták, köszönöm nekik!
Sebők Benedek: – Gyerekkorom óta szeretek Gabesz ellen játszani, sportszerű fallabdás. Mindig jót küzdünk, de azt már tudom, hogy kondiban erősebb vagyok, így igyekeztem kifárasztani. Ez be is jött!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Maros-menti UFC okozta a meglepetést a nagypályás téli bajnokságban

Újabb 16 mérkőzést rendeztek a hétvégén a Csongrád megyei labdarúgó nagypályás téli bajnokságban,… Tovább olvasom