Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

2010-ben MotoGP-futamot rendezhetnek Magyarországon

Akár új versenypályát is építene Magyarország azért, hogy hazánkban is lehessen MotoGP-futam. A Hungaroring az elmúlt évek átépítései miatt jelenleg nem alkalmas gyorsasági motoros világbajnoki futam rendezésére, átalakítása pedig veszélyeztetné a Forma-1-et és túl költséges is lenne.
Erről Újhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) államtitkára beszélt röviddel azelőtt, hogy tárgyalt volna a spanyolországi Valenciában a MotoGP világbajnokság jogdíjait birtokló Dorna vezetőivel.

Az államtitkár szerint hazánk reálisan 2010-ben rendezhet futamot, de a 2009 is felmerült. Hozzátette: először a csehországi futam alatt kereste meg az állam a Hungaroring Sport Zrt.-vel, a világbajnokságon szereplő magyar Tóth Team-mel, Talmácsi Gábor spanyol csapatával és Talmácsi Gábor menedzserével közösen a Dornát. Ezt követően hívta meg a jogdíjakat birtokló szervezet Újhelyit a valenciai futamra, ahol szombat este tárgyalnak a magyarországi futam megrendezéséről.

Az államtitkár hozzátette: az állam elkötelezett a MotoGP Magyarországra csábítása mellett. Az országnak turisztikai, valamint sport szempontból is óriási lehetőség lenne a Forma-1 mellett a másik hasonlóan nagy reklámértékkel rendelkező világsorozatot hazánkba csábítani, hiszen egy-egy futamra 100-150 ezer néző érkezik az egész világból.

Újhelyi István elmondta: éppen egy tanulmány készül a lehetséges MotoGP-futam gazdaságosságáról, azonban a politikus szerint a Forma-1-hez hasonlóan a MotoGP is közvetett és közvetlen bevételek sokaságát jelenthetné Magyarország számára, marketingben pedig "megfizethetetlen" lehetőségeket biztosíthatna.

Újhelyi ugyanakkor hangsúlyozta: az állam nem szeretné a jó viszonyt kockáztatni a Forma-1 jogait birtokló Bernie Ecclestonnal a MotoGP futam érdekében, ezért merült fel egy új pálya megépítésének lehetősége.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Talmácsi indul az élről a valenciai sorsdöntő futamon

Az összetettben vezető Talmácsi Gábor fölényesen nyerte meg a gyorsasági motoros világbajnokság idei… Tovább olvasom