Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Nem egyesítheti övét Erdei a WBA-bajnokával

Eldőlt, hogy a WBO félnehézsúlyú bajnok Erdei Zsolt egyelőre nem egyesítheti övét a WBA-bajnokával, az ausztrál Danny Green-nel, ám egyszersmind az is világossá vált, hogy a „Madár" becenévre hallgató kiválóság tizedik kihívóját a szövetség jelöli ki.
Ilyenkor természetesen a WBO kihívói ranglistája a mérvadó, amely a pillanatnyi állás szerint a következőképpen néz ki:

1. Bernard Hopkins (USA)
2. Roy Jones (USA)
3. Thomas Ulrich (GER)
4. Antonio Tarver (USA)
5. Adrian Diaconu (ROM)
6. Hugo Garay (ARG)
7. DeAndrey Abron (USA)
8. Aleksy Kuziemski (POL)
9. Tavoris Cloud (USA)
10. Paul Briggs (AUST)
11. Stipe Drews (CRO)
12. Glen Johnson (JAM)
13. Prince B. Ajamu (USA)
14. Jaidon Codrington (USA)
15. Dean Francis (GB)

Ám mielőtt mi, szurkolók komolyan elhinnénk, hogy Green helyett valamelyik nagyágyú lehet a kihívó, nem árt tisztázni néhány dolgot. A ranglistát vezető Bernard Hopkinsnak lekötött mérkőzése van, ekképp ő kiesett. Roy Jones Jr (51 győzelem-4 vereség) néhány hete bokszolt, így ő aligha jöhet szóba az április 26-i mérkőzéssel kapcsolatban, tetejébe az amerikait elsősorban a pénz és a nagy nevek legyőzése motiválja, ami Erdei Zsolt (28 győzelem-0 vereség) tengerentúli ismertsége híján most nem merülhet fel érvként.

A harmadik az egyszer már legyőzött német csapattárs, Thomas Ulrich, akit az Universum bizonyára nem szeretne ismét kellemetlen helyzetbe hozni, tetejébe február végén az Európa bajnoki övét védi. A negyedik helyen álló Antonio Tarver az IBF bajnokával, Clinton Woods-szal bokszol április 12-én. Ötödik a WBC elrendelt kihívó Adrian Diaconu (24 győzelem-0 vereség). Ő március 29-én hazájában bokszol, hisz a bajnok Chad Dawson a kiváló Glen Johnson ellen lép ringbe.

Hatodik helyen Hugo Hernan Garay áll, aki - mivelhogy kútba esett az Erdei-Green címegyesítés - a WBA bajnoka ellen bizonyíthat, merthogy az argentin ökölvívó a szövetség elrendelt kihívója.

Ekképp úgy tűnik, hogy a 7. helyen álló 35 esztendős amerikai DeAndrey Abron (15 győzelem-1 vereség), vagy a 8. lengyel Aleksy Kuziemski (14 győzelem-0 vereség) kaphat lehetőséget elrendelt kihívóként. Az első ökölvívó azért esélyes, mert a menedzsmentjével meg lehet egyezni, így a félhivatalosan elismert április 26-i időpontban megrendezhető a mérkőzés, nem kell versenytárgyalást kérni a szövetségtől. Roy Jones Jr például ezért sem jöhet szóba április 26-án! A lengyel Kuziemski esetében még egyszerűbb az egyenlet, merthogy ő Erdeihez hasonlóan az Universum Box-Promotion alkalmazásában áll.

Habár a mostani írás sok, egymásra épülő következtetést tartalmaz, jó eséllyel a leírt forgatókönyv válhat valóra. Ám egy esetleges gyökeres módosítás a WBO ranglistán megbolygathatja a leírtakat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszti Szabolcs góljával mentett pontot a Hannover

Huszti Szabolcs góljának köszönhetően pontot mentett szombat délután a Hannover a Hamburg… Tovább olvasom