Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Szepesi-könyv: versenyzőtársak bírálják a könyvet és a bulvársajtót

Huszonkét úszó írta alá azt az MTI-hez hétfőn eljuttatott nyílt levelet.
A szerzők leszögezik: a magyar úszósportot, az egykori Budapesti Spartacus sportegyesületét, a jelenlegi Kőbánya SC-t, ez által pedig az ott dolgozó Turi György vezetőedzőt, s az általa vezetett edzői kollektíva sokéves kitartó munkáját is beszennyezi Szepesi Nikolett Én, a szexmániás című könyve.

"A könyvben írtakat a bulvár sajtó felkapta, kiszínezte, elferdítette. Tette mindezt felelőtlen módon anélkül, hogy a könyvben írtak valóságtartalmáról hitelt érdemlően, más egyéb forrásból is meggyőződött volna" - áll a levélben, amelynek aláírói szerint az állítások a valóságot hamis színben tüntetik fel, avagy azt teljességgel eltorzítják és ez által "beláthatatlan károkat okoznak a szülők, a sportolók, a szurkolók, a sportbarátok, az egyesület, az ott dolgozó szakemberek, valamint a magyar úszósport számára".

A levelet jegyző olimpikonok és válogatott sportolók mélységes felháborodásuknak és megdöbbenésüknek hangot adva deklarálni kívánták azt is, hogy "a megjelent rágalmak, az elferdített tények az igazságérzetünket sértik", s a legteljesebb mértékben kiállnak az őket "a múltban és/vagy a jelenben felkészítő és segítő szakemberek emberi és erkölcsi tartásáért és példamutatásáért".

"A versenysport kemény, ezt mindenki tudja, a teljesítménykényszer nagy és a múltban valóban elcsattant egy-egy nevelő hatású pofon, ami talán helyénvaló volt, talán nem. Egy azonban biztos, +fizikai terror+ nem létezett és nem létezik ma sem ellentétben azzal, ahogyan azt a médiában megjelentették" - szögezik le a nyílt levélben. Az aláírók azt is hangoztatták, hogy "saját magunkon soha nem tapasztaltuk a megjelent rágalmakat! Ennek megfelelően furcsálljuk, hogy ha ilyenek történtek volna csapattársainkkal, barátainkkal a több évtizedes időintervallumban, amíg a klubban edzettünk és egymást képviselve is versenyeztünk, mi miért nem tapasztaltunk hasonlókat az ott eltöltött idő alatt!"

"Mi kiállunk az Egyesületünk edzői kollektívája és az igazság mellett, így ezúton kérünk mindenkit, hogy ne adjon hitelt a megjelent rágalmaknak és fogadja el azt, hogy az élsport sikereihez bizony nagyon kemény út vezet, mely azonban mentes a megjelent rágalmaktól!" - szögezték le a levél aláírói, közük az Európa-bajnok Batházi István, a többszörös olimpiai érmes, világ- és Európa-bajnok Cseh László, az olimpiai ezüstérmes, kontinensgyőztes Güttler Károly, a vb-érmes Zubor Attila, az ifjúsági Eb-érmes Buth Zsuzsanna, az ifi Európa-bajnok Lipcsei Krisztina és Kiss Gergő László.

A viharokat kiváltó könyv szerzője, Szepesi Nikolett múlt hét szerdán azt nyilatkozta, hogy ő és a szülei is többször jelezték az edzőnek, annak idején mégsem indult vizsgálat amiatt, hogy 13 éves korában masszőrje szexuálisan molesztálta a gyúrószobában. Az egykori Európa-bajnoki bronzérmes úszónő a Digi Sport Reggeli Start című műsorában azt is mondta, hogy ha annak idején továbbviszi az ügyet, akár a pályafutásának is vége lehetett volna. Hozzátette: volt olyan versenyzőtársa, aki éppen emiatt hagyta abba a versenyszerű úszást. Az exsportoló további részleteket csak a hivatalos vizsgálaton kíván elárulni, de annyit közölt, hogy mások is meg tudják erősíteni, amiket a könyvében leírt.

A Magyar Úszó Szövetség múlt hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy fegyelmi bizottsága vizsgálatának eredményeként ismeretlen tettes ellen rendőrségi feljelentést tett a Szepesi Nikolett könyvében megjelentek, valamint a begyűjtött információk alapján a már visszavonult versenyző molesztálásával összefüggésben.

Olvasóink írták

 • 12. kisbari 2013. június 12. 13:47
  „kormoska a 6-os hozzá szólásodban van némi igazság. Azonban az említett "hölggyel" hancúrozó férfiak nagy része is ember független attól, hogy híres vagy sem.
  Az hogy félrekamatyoltak vagy nem, nem tartozik ország-világra, csak is arra a három emberre akit érint, egész pontosan az érintettre, arra akivel félrekamatyoltak és ha kiderül akkor meg szigorúan a párra.
  Ráadásul ha annyira vallani akart a hölgy, tette volna meg akkor melegébe, vagy hallgatna mindörökre. Ezzel nem a híres szeretőket alázza meg elsősorban, hanem azok családját, gyerekeit, hiszen ha végig gondolod ahogy kivehető kik voltak a kuncsaftok, úgy nyilván azok családtagjai és ismeretségi köre is egyértelműen bele lát az intim szennyesbe. Ezen kívül egyikünk sem tudhatja ki mit vallott be, vagy nem otthon és ezt hogyan rendezték le, de szerintem az, hogy az egész ország elé valaki kirakja emberek és családok magányügyét az azért már etikailag megkérdőjelezhető.”
 • 11. kisbari 2013. június 12. 13:47
  „kormoska a 6-os hozzá szólásodban van némi igazság. Azonban az említett "hölggyel" hancúrozó férfiak nagy része is ember független attól, hogy híres vagy sem.
  Az hogy félrekamatyoltak vagy nem, nem tartozik ország-világra, csak is arra a három emberre akit érint, egész pontosan az érintettre, arra akivel félrekamatyoltak és ha kiderül akkor meg szigorúan a párra.
  Ráadásul ha annyira vallani akart a hölgy, tette volna meg akkor melegébe, vagy hallgatna mindörökre. Ezzel nem a híres szeretőket alázza meg elsősorban, hanem azok családját, gyerekeit, hiszen ha végig gondolod ahogy kivehető kik voltak a kuncsaftok, úgy nyilván azok családtagjai és ismeretségi köre is egyértelműen bele lát az intim szennyesbe. Ezen kívül egyikünk sem tudhatja ki mit vallott be, vagy nem otthon és ezt hogyan rendezték le, de szerintem az, hogy az egész ország elé valaki kirakja emberek és családok magányügyét az azért már etikailag megkérdőjelezhető.”
 • 10. kormoska 2013. június 11. 10:27
  „7.kisrono

  Alapesetben igazad is van!Jogilag.
  De ilyen kényes téma(megrontás,erőszak stb)már bizony a MEGVÁDOLT térfelén pattog a labda.
  Mert ilyen esetekben még nem a bíróság von kérdőre,hanem a nyilvánosság és a közvélemény!”
 • 9. kontrapista 2013. június 10. 22:47
  „Szepesi Nikolett által írt könyv már a címében tartalmazza a lényeget :
  Én, a szexmániás
  Már fiatal korára sok ( kiló ) méterrel kellett " megküzdenie ", hogy egy ilyen könyvet megírhasson !”
 • 8. Stif 2013. június 10. 21:36
  „7. kisrono 2013.06.10. 21:05

  Szerintem (lehet csak részben) tévedsz! Nekünk volt hogy kiküldtek egy éjszakai irtó gyenge minőségű trafipx gyorshajtásos képet, és nekünk kellett bebizonyítani hogy nem mi voltunk. Mondjuk érdekes is volt a sztori mert végül az autó más típusú első lámpaburájából tudtuk igazolni hogy az bizony egy másik autó (olyan rossz volt a rendszámról készült kép ami miatt ránk akarták húzni a vizes lepedőt). Szóval az a nagy büdös helyzet, hogy ebben az országban sajnos nem a vádlónak kell bizonyítani azt hogy te bűnös vagy, hanem a vádlottnak hogy ártatlan...”
 • 7. kisrono 2013. június 10. 21:05
  „6. kormoska 2013.06.10. 20:18
  Nem igazán értem,hogy miért a megvádoltaknak kellene bizonygatniuk az igazukat.Ebben az országban egyenlőre még a vádlónak van bizonyítási kényszere!”
 • 6. kormoska 2013. június 10. 20:18
  „Ha csak a fele igaz Szepesi könyvének,már akkor is megérte neki megírni!
  A sok kéjenc,gyermekmolesztáló meg családos férfi most bezzeg szűköl és vicsorog mint a sarokba szorított kutya.
  Korábban kellet volna gondolkodni és a lompost a naciban hagyni,talán akkor nem kéne most védekezniük.
  Aki meg sértve érzi magát és tényleg nem volt a csajjal,az perelje be-bizonyítsa igazát és kérjen kártérítést.
  Ilyen egyszerű az egész!”
 • 5. Francois 2013. június 10. 19:25
  „És pont most jut eszükbe! 1. igazságkereső 2013.06.10. 15:31 Beelőztél, ezt akartam én is írni! :)”
 • 4. C6H12O6 2013. június 10. 18:58
  „Roland1000. Nem kívánok a masszőr illetve az edző ellen szólni. Csak annyit mondanék, hogy általában nézz utána mai magyar helyzetnek gyermekbántalmazás, gyermek elleni nemi erőszak illetve pedofília terén. Ha sikerül átrágnod magad a tényeken lehet Te is olyan sokszor fogsz dührohamot kapni emiatt, mint én szoktam. Főleg az a mélyen elszomorító mikor a saját családja fordítja el a fejét a gyermek /fiatalkorú/ panaszai /vagy csendes magába fordulása/ esetén.”
 • 3. történész 2013. június 10. 17:21
  „Mindenki annyit ér ...hát ki így ki úgy tesz érte..”
 • 2. Roland1000 2013. június 10. 16:32
  „Nem akarom elhinni, hogy a médián kívül ez a nagy semmi bárkit is érdekel. Egy középszintű nő középszintű próbálkozása. Na persze, Győző is - nevéhez méltón - elég jól megél a nagy semmiért kapott gázsijából. Ebben az országban a nagy semmit is busásabban honorálják, mint a kemény melót.”
 • 1. igazságkereső 2013. június 10. 15:31
  „Igen most már ki is kell vizsgálni, mert erősen "celeb" szaga van a memoár (könyvnek nem nevezném, mert ma már mindenki könyvet akar írni és ír is, de irodalmi érték nélküli hírnévre szert tenni akarás miatt!) megírásának. Ha pedig bebizonyosodik -egzakt módon! -, hogy hipotézis az egész, netalán fantazmagória, legalább 10 millió forintos nem vagyoni kártérítési igény benyújtásának van helye és be is kell nyújtani ezt a keresetet a volt gyúrónak! Az nem igaz, hogy vége lett volna úszói karrierjének, mert ha ott és akkor ez igaz volt, amit évtized múltával állít könyvében, akkor azt a masszőrt azonnal el is távolították volna és egy másik szakember folytatta volna a masszőri tevékenységet! Véget kellene már vetni végre ennek a celebkedésnek, az olcsón nagy pénzhez jutásnak érték nélkül!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lewandowski nem megy a Bayernhez, máshova talán igen

Biztosan nem a Bayern Münchennél folytatja pályafutását Robert Lewandowski, a Bajnokok Ligája-döntős… Tovább olvasom