Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

László Ferenc professzor 3. könyve az érdesanyának és a feleségnek szól

Csongrád megye - Egy nagyszerű asszony címmel jelent meg dr. László Ferenc professzor legújabb kötete a Bába Kiadónál.
Dr. László Ferenc professzor napokban megjelent Egy nagyszerű asszony című kötete a tudományos művek mellett a harmadik, életrajzi ihletésű műve a sorban. Ezekkel a családot ért tragédiákat „írta ki" magából.
Az első könyv a hipofízis (agyalapi mirigy) perről szólt, 2010-ben jelent meg a hírhedtté vált 1986-os ügyről, amely derékba törte az orvosprofesszor karrierjét. Noha a legsúlyosabb vád, a sikkasztás alól felmentették, a teljes rehabilitáció mindez idáig nem történt meg.

A második kötetben, 2012-ben 50 évesen elhunyt fiának állított emléket. Mi történt? Ifjú dr. László Ferenc professzor feleségével, Varga Erika tanárral 2011. augusztus 8-án reggel éppen Siófokról tartott Szegedre, amikor az M5-ös autópályán, Dabas közelében balesetet szenvedett. A feleség a helyszínen meghalt, az 50 éves szegedi professzort még két napig életben tartották a kórházban. Valószínűleg eszméletét veszíthette vezetés közben, vagy hirtelen fellépő vakság miatt sodródhatott le autójával a sztrádáról.

Az akkor 80. életévéhez közeledő László Ferencnek volt ereje már 2 hónappal a temetés után hozzáfogni a fia életét, munkásságát, tudományos és oktatói karrierjét bemutató könyv megírásához. A 2012-es könyvbemutatóról így tudósított a Délmagyarország:

– Amíg élnek a fiam tanítványai, munkatársai, betegei, barátai, addig ő is az emlékezetükben él. De tudjuk, az emlékezet megkopik, a könyv azonban megmarad – indokolta a könyv megírását az édesapa. – Akit szeretnek az istenek, fiatalon hal meg – idézett egy klasszikus mondást az idős professzor. Majd hozzátette: a mondás csak félig igaz, hiszen a fiúnak kellene eltemeti el az apát.

Azzal kapcsolatban, túltették-e magukat a történteken, dr. László Ferenc akkor azt mondta: felesége összetört. Ő azzal biztatja, hogy vannak „kapaszkodóik": a három unoka. Most pedig megszületett a családi fotókat is tartalmazó újabb keményfedeles kötet, Egy nagyszerű asszony címmel, amely dr. Kocsis Julianna radiológus, címzetes egyetemi tanár, a feleség és két gyermek édesanyja munkásságát mutatja be. Ezúttal könyvbemutatót nem tervez a család.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Motorosok Kisteleken

Új helyszínen, a vasútállomás rakodójánál rendezik meg szombaton a kisteleki motorostalálkozót. Tovább olvasom