Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 28°C Még több cikk.

100 juhot loptak Kisteleken - börtönbüntetést kaptak

Kistelek - Más bűncselekmények mellett száz juhot tulajdonítottak el mintegy 3,8 millió forint értékben erőszakkal egy kisteleki állattartó tanyájáról azok a Csongrád megyei férfiak, akiket csütörtökön jogerősen öt és kilenc év közötti fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla.
Az ítélet szerint az öt férfi 2006 elején megállapodott abban, hogy erőszakkal megszerzik a kisteleki férfi állatait. Egyikük jelentkezett a gazda hirdetésére, melyben juhászt keresett tanyájára.

A férfit 2006. január 21-én vitték ki társai a sértett tanyájára. Még aznap este a juhásznak elszegődött férfi két társával rárontott a sértettre, földre teperték, ütötték, rugdosták, gúzsba kötötték, s elvettek tőle 12.200 forintot.

Időközben egy megtévesztett fuvarozóval és annak teherautójával a helyszínre érkezett még egy vádlott. A tettesek másnap hajnal háromig összesen száz juhot, egy tehenet és egy borjút szállítottak el a sértettől egy vádlott társuk szatymazi tanyájára. Az elvitt állatok összértéke 3 millió 795 ezer forint volt. A jószágok nagy részét később a vádlottak értékesítették, és a pénzen megosztoztak. A kisteleki gazda a bántalmazás során súlyos sérüléseket szenvedett, majd - a cselekménnyel nem összefüggésben - 2007 áprilisában elhunyt.

A társaság három tagja a rablás előtt három nappal három mázsa őrölt paprikát csalt ki egy férfitól, ezzel 420 ezer forint kárt okozva neki.

Az eljárásban az egyik vádlottat több rendbeli csalás miatt is felelősségre vonták: ő szegedi kereskedőktől vásárolt építőanyagot, az áru ellenértékét azonban nem fizette ki. Ugyanez a férfi 2005 őszén több mint 500 karton cigarettát akart Ausztriába csempészni, de Hegyeshalomnál azonban elfogták.

A rablás és más bűncselekmények miatt jogerősen öt és kilenc év közötti fegyházbüntetéssel sújtott társaság tagjai közül négyen már korábban is voltak büntetve, összesen hat-tíz alkalommal.

Olvasóink írták

 • 9. berkabela 2010. január 27. 09:15
  „Az a baj,hogy birót,ügyeszt,sohasem rabolnak ki.Igy az a tiszta haszon, ha minél jobban elnyujtják az itélethozatalt.és kinyalják a bünöző s...t,elvégre belőle élnek-a védőügyvéddel együtt.Azon röhög Európa,hogy a napokban meglépett rablógyilkost 3 év után hazaengedték-becs.szóra,és 6 nap kellett,mire a biró agyáig eljutott,hogy meglépett ahelyett, hogy otthon várta volna-mikor ér rá vele foglalkozni.Hányingerem van az egésztől.”
 • 8. Hmmm... 2010. január 22. 08:02
  „Es ki fogja megfizetni a kart, ha ezek a gyalazatosok elkoltottek a penzt?”
 • 7. Hmmm... 2010. január 22. 08:00
  „Nem vagyok kepes felfogni, hogyan is gondoljak egyesek, hogy masok munkaval megszerzett ertekeit eltulajdonitsak, kulonosen ha komolyabb ertekrol es nem egy vekni kenyerrol van szo. Az ilyenek eppen ugy nem tagjai a tarsadalomnak, mint a gyilkosok, ezert nem is szabad oket mas szemmel nezni. A rablas pedig meg sulyosabb ennel, az olyan mint az elore megfontost gyikossag. Aljas gazember az ilyen!!!!
  Semmi kepen se szabadulhasson a bortonbol az ,aki ilyen buncselekmenyt kovet el, kulonosen ha sorozatban teszi!”
 • 6. rozator 2010. január 21. 21:52
  „És 5-év után van jogerős itélet!Menjem a "független" bíróság a fr@ncba!”
 • 5. CID 2010. január 21. 19:38
  „3. hozzászólás Walaky 2010.01.21. 16:34

  Egyem a zúzáját a szerzőnek:)))
  Keverte szegényke a lopást a rablással!
  Sose tudja meg saját kárán, hogy mi a kettő közti eget rengető különbség.

  Remélem ezen azért, nem lepődtél meg.....:)”
 • 4. dodó 2010. január 21. 17:08
  „Kirekesztették őket!”
 • 3. Walaky 2010. január 21. 16:34
  „Egyem a zúzáját a szerzőnek:)))
  Keverte szegényke a lopást a rablással!
  Sose tudja meg saját kárán, hogy mi a kettő közti eget rengető különbség.”
 • 2. CID 2010. január 21. 16:08
  „Meg kell, hogy értsük őket, a 3 mázsa pirospaprikához, kellett a birkahús is :)”
 • 1. varadipal 2010. január 21. 15:21
  „Jó magaviselet esetén megint harmadolni kell a büntit. Miből gondolják az illetékes hatóságok, hogy a kutya szalonnává válik? Már rég életfogytot kellett volna kiutalni a mocskoknak.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ásotthalomnál építenének új határátkelőt

Ásotthalom - Ha sikeres lesz az 1,5 millió eurós, a Magyarország - Szerbia Határon Átnyúló… Tovább olvasom