Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

16-ból 13 cégvezetőnek mond fel a város

Ha a jövő pénteki közgyűlés megszavazza, november 24-től 13 városi cégvezető távozik a posztjáról.
16-ból 13 önkormányzati cég vezetőjének mond fel a város, ha a jövő pénteki közgyűlés megszavazza. 14 száz százalékban városi tulajdonú cég közül háromnak az élén változatlanul megmarad a vezető: Makrai László a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft-nél, Veprik Róbert a Szegedi Vadaspark Nkft-nél és Herczeg Tamás a Szegedi Szabadtéri Nkft. élén - jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Botka László polgármester.

Cégvezetők a szegedi közgyűlésen (balról): Zelena András, Erdei Péter, Miklós Péter, Nagy Ferenc és Mihálffy Lajos.
Cégvezetők a szegedi közgyűlésen (balról): Zelena András, Erdei Péter, Miklós Péter, Nagy Ferenc és Mihálffy Lajos.

Alkalmatlanság miatt mond fel a város Nagy Ferenc IKV-elnök-vezérigazgatónak, Tóth István Tibor SZKT-igazgatónak, Erdei Péter vásár- és piacigazgatónak, Miklós Péter SZINT-igazgatónak – így nekik november 24. lesz az utolsó munkanapjuk, és nem jár nekik semmiféle juttatás. Ugyancsak november 24-ével távozik, de egy éves fizetését kapja (75 százalékos adózás mellett) Zelena András, a városi tévé igazgatója, Mihálffy Lajos RITEK-vezérigazgató, Pacza József  Szeged Pólus-igazgató, Balogi Dániel Testamentum-igazgató, Licsicsányi Ilona városkép-igazgató, valamint Vajda Árpád IH-igazgató. Utóbbinak év végéig szólt a szerződése, ő juttatás nélkül távozik.

Károlyfalvi Zsolt, a sport és fürdők igazgatója munkavállalói kezdeményezésre közös megegyezéssel és juttatás nélkül távozik. Ugyancsak saját kezdeményezésre közös megegyezéssel és juttatás nélkül távozik a többségi városi tulajdonban lévő dorozsmai nagybani piac igazgatója, Pap Róbert. A szintén többségi városi tulajdonban álló szegedi hőszolgáltató önkormányzat éléről a város által delegált igazgatót, Martonosi Istvánt is alkalmatlanság miatt bocsátják el.

Hasonló cégtípusú és szolgáltatást végző társaságok összevonására is javaslatot tesz a polgármester. A városi televízió beolvad az Ifjúsági Házba, a Városkép a piacigazgatóságba. Várhatóan a jövő év első   felétől a Testamentum temetkezési kft. a környezetgazdálkodás üzletágaként működik tovább. a SZINT pedig beolvad az IKV-ba. Új cégvezetőkre is javaslatot tesz Botka László. Az IKV-t Kardos Kálmán (az NGSZ eddigi igazgatója) irányítja november 25-től, az SZKT Kojedzinszky Richárd (korábbi Ritek-vezér), a piacot és városképet Németh István (korábbi IKV-vezér), a SZINT-et Hegedűs János (korábbi SZINT-igazgató), a tévét és az IH-t Jávorszky Iván ifjúsági szakember, a Riteket Drégelyi Zoltán (korábbi Ritek-vezér, 2006-ig fideszes önkormányzati képviselő), a Szeged Pólust Csanádi Zoltán (eddigi helyettes), a Testamentumot Molnár Tamás (korábbi igazgató), a sportigazgatóságot Horváth András (korábbi igazgató). A nagybani piac élére Németh Zoltán, a Németh Pékség vezetője, a Szegedi Hőszolgáltatóhoz Kóbor Balázs, a geotermikus klaszter vezetője, egyetemi szakember érkezik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életet menthetnek a kiszombori eladók

Ha valakinek váratlanul leáll a szíve Kiszombor központjában, két erre kiképzett bolti eladótól kaphat segítséget – ők tudják kezelni az üzletben elhelyezett félautomata defibrillátort. Tovább olvasom