Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

3000 a belépő a sztárvilágba

Szeged - A Mátyás király tér legújabb lakói ugyan biztosan nem Szegedről kerülnek a népszerű szappanoperába, reklámfilmszereplők még lehetek azok, akik szombaton részt vettek egy ügynökség válogatásán. Sokat nem is kellett tenni hozzá: leginkább a regisztrációs díj befizetése döntötte el, bekerülhet-e valaki az adatbázisba.
Mi kell ahhoz, hogy valaki reklámfilmben, videoklipben vagy magazinban szerepeljen? Erre voltunk kíváncsiak, amikor elmentünk szombat délután a Forrás Szállóba, ahol egy ügynökség tartott válogatást. Pontosabban „adatbázis-frissítést" – így hívták a castingot. Eredetileg a Barátok közt szereplőválogatásaként hirdették meg, ám a helyszínen kiderült: az ország legnézettebb szappanoperájába mégsem a szegedi mustra alapján választanak új karaktert.

– Délelőtt jött a telefon, hogy már nincs szükségük a sorozat készítőinek új emberre. De ez senkit nem zavar, emiatt nem ment haza egyetlen jelentkező sem – mondta a válogatást egy személyben végző Szalai István. S hogy akkor mihez keresett embereket? – Fotózásra, videoklipbe, statisztának, reklámfilmszereplőnek – sorolta. – Akik megfelelnek, bekerülnek egy adatbázisba, onnan válogathatnak azok a stúdiók, amelyeknek szükségük van egy munkához bizonyos karakterekre.

A meghallgatáson egyébként mindehhez nem volt szükség túl nagy produkcióra. Pár perces beszélgetés, néhány soros szöveg felolvasása, majd fotózkodás – ennyiből kiderült, alkalmas-e valaki. Meg persze abból, van-e 3000 forintja arra, hogy az ügynökség adatbázisába és honlapjára kerüljön. – Cserébe viszont mindenki megkapja a könyvemet, amely egyfajta útmutató ahhoz, hogyan lehet a média világába kerülni – magyarázta az ügynökségtulajdonos.

Ha a Barátok köztben nem is, reklámfilmben vagy videoklipben bárki feltűnhet azok közül, akik részt vettek a válogatáson. Fotó: Frank Yvette
Ha a Barátok köztben nem is, reklámfilmben vagy videoklipben bárki feltűnhet azok közül, akik részt vettek a válogatáson.
Fotó: Frank Yvette

A férfi egyébként minden jelentkezőnél többet beszélt, de azt mondta, még így is meg tudja állapítani, ki alkalmas és ki nem. – Volt, akit elküldtem: ha nem tud artikulálni, hiába sír, úgysincs esélye – mondta. Azoknak viszont, akiket alkalmasnak gondolt, azt ígéri: 80 százalékuk egy éven belül munkát kap.

– Nem állítom, hogy ezzel jól lehet keresni, de mellékesnek nem rossz. A sorozatok statisztái például 5–25 ezer forintot kapnak, de egy katalógusfotózással akár 200 ezret is lehet keresni.

S hogy milyen reményekkel jelentkeztek azok, akik elmentek a válogatásra? – Modellmunkát, reklámfilmszerepet szeretnék az óvónői állásom mellé kiegészítésként – magyarázta Leléné Kónya Mónika. A mellette álló jelentkező viszont „főállást" keresett, ugyanis épp munkanélküli.

– Bárminek örülnék – vallotta be Papp Károly. Izgalmat viszont egyikükön sem láttunk. – Hiszen csak nyerhetünk – vonták meg a vállukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Laluska Zsuzsa vasember lett

Minden triatlonos álma, hogy legalább egyszer teljesítse a világ egyik legnagyobb erőpróbáját, az ironman versenyt. Zsuzsa 24 évesen lett korosztályos magyar bajnok. Tovább olvasom