Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

30 métert repült az autó motorja az M5-ösön - galéria

Egy spanyol rendszámú Peugeot csapódott a szalagkorlátnak a kisteleki lehajtó közelében. A baleset miatt 10 kilométeres sor torlódott fel.

A helyszíni szemle és a műszaki mentés véget ért, így a forgalom 12 órakor megindulhatott.

Korábban

A baleset az M5-ös autópálya 133-as kilométerénél, a kisteleki lehajtótól mintegy hat kilométerre történt. Az autópályát elhagyni csak Kiskunfélegyházánál lehet, viszont a kisteleki felhajtónál újra vissza lehet rá térni.

Egy 306-os spanyol rendszámú Peugeot tartott Románia felé, amikor csütörtök reggel az autó olyan erővel csapódott a korlátnak, hogy a motorja egy az egyben kiszakadt, mintegy 30 méterre állt meg az autópályán.

Szalagkorlátnak majd kamionnak csapódott egy Peugeot az M5-ös autópályán. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

A Peugeot roncsai beterítették teljes szélességében az útpályát, az utastérből olajos kannák, autóalkatrészek szóródtak szét. Az autóban ketten utaztak, a sofőr egy könyöksérüléssel megúszta, utasát viszont jelenleg is a mentőautóban ápolják.

A helyszínelők is megérkeztek a helyszínre. A baleset miatt körülbelül 10 kilométeres sor torlódott fel az autópályán: információink szerint a sorban várakozó autósok közül is összekoccant kettő.

Szalagkorlátnak majd kamionnak csapódott egy Peugeot az M5-ös autópályán. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

A balesetben érintett román kamion sofőrje szerint a spanyol rendszámú, de egyébként román férfi által vezettt Peugeot éppen előzte, amikor a személygépkocsi az egyik pillanatról a másikra éles jobbkanyart vett, először a kamion elejének, majd a menetirány szerint jobb oldali szalagkorlátnak csapódott. Az ütközéstől visszapattant az út közepére, majd miután kiszakadt a motorja, kitört a kereke még 20 métert csúszott.

A sofőr karcolásokkal megúszta a kalandot, jelenleg a mentők viszgálják, ugyanis ilyen balaesetnél nem szabadna csak úgy sétálgatnia. A Peugeotban nem nyílt ki egyetlen légzsák sem, mégsem halt meg senki.

Korábban

Az elsődleges információk szerint egy személyautó haladt az M5-ös autópályán Szeged felé 2014. június 5-én 7 óra 15 perckor, amikor eddig tisztázatlan okok miatt a kisteleki kihajtó közelében először a szalagkorlátnak, majd egy kamionnak ütközött. A sofőr a roncsba szorult. A baleset helyszínére mentőhelikopter érkezett.

Szalagkorlátnak majd kamionnak csapódott egy Peugeot az M5-ös autópályán. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

A mentés idejére a Szeged felé haladó pályatestet a rendőrség teljes szélességében lezárta - Szenti Szabolcs, Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyerjen, nyaraljon, szórakozzon!

Tegnap sem vitték el az 50 ezer forintot, így ma már 150 ezer forint a tét lapunk szombatig tartó nyereményjátékán. Tovább olvasom