Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta Még több cikk.

386 milliárd folyt be a NAV-hoz adókból

Dél-alföldi régió - Nettó 385,7 milliárd forint adóbevétel folyt be 2011-ben a NAV-hoz a régióban – mondta szerdai szegedi sajtótájékoztatóján Papp István, a NAV Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatóságának vezetője.
Az összeg 58 százaléka tb-bevétel, 19 százalékot tesz ki az szja, 15-öt az áfa, csaknem 4-4 százalék a társasági adó és az eva aránya. A gazdálkodási tevékenységet folytató adóalanyok száma tavaly év végén 241 ezer volt, 4000-rel több, mint 2010-ben.

Az adóhatóság a 2011 végéig befejezett 31 ezer ellenőrzéssel mintegy 27 milliárd forint nettó adókülönbözetet állapított meg. A végrehajtásra átadott ügyek száma is több mint 90 ezer volt, a végeredmény: 32,2 milliárd forint folyt be az államkasszába az eljárásokból. Tavaly ezen a területen érte el a legnagyobb sikert a regionális adóhatóság. Mivel a 2011. január 1-jén létrejött adó, vám- és pénzügyőr szakmai integráció miatt a vámtartozásokat is az illetékes adóigazgatóságok hajtják be, a beszedett 84 milliárd forintos vámbevétel szintén ezt a kasszát gyarapította.

Az összes hátralék 2011 végén 122,3 milliárd forint volt, az összeg 2 százalékkal alacsonyabb az előző évéinél. Az „élő", vagyis működő cégek hátralékának aránya 40 százalék – 49 milliárd forint.
Idén is lesznek „kiemelten figyelt" területek – számolt be Vargáné Veszelovszky Zsuzsanna főigazgató-helyettes –, például a közúti áruszállítás, a munkaerő-szolgáltatás, a hús- és baromfihús-készítmény gyártása. Ellenőrzésre számíthatnak a magánrendelők is.
12,3 millió szál cigaretta

A NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyi Főigazgatóságának főigazgatója, Márkus András dandártábornok kijelentette: a 2011-es bevétel 23 milliárd 114 millió forint. A régió első helyen áll a közigazgatási bírság kiszabásában. A régióban 12,3 millió szál cigarettát foglaltak le – ez országosan is kiemelkedő mennyiség.

Török Árpád alezredes, a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának igazgatója arról számolt be: 9 százalékkal, 1583-ra nőtt a nyomozások száma. Az elkövetési érték 13 százalékkal, közel 18 milliárd forintra emelkedett. A pénzügyi nyomozók tavaly 2,168 milliárd forint értékű vagyont vontak el az elkövetőktől. A leggyakoribb bűncselekmény a számvitel rendjének megsértése, az adócsalás és a csődbűntett volt.

Olvasóink írták

 • 4. Q88 2012. március 02. 13:25
  „Na igen! Törvényes a rablás de nem jogos!”
 • 3. Narumon 2012. március 01. 10:26
  „KamuNeni! Tökéletesen egyetértek. Nagyon sok vállalkozó menekül már az országból a lehetetlen adók és feltételek miatt. Ha hagynák őket dolgozni akkor munkahely is több lenne és pár éven belűl az adó is a többszörösére nőne.”
 • 2. KamuNeni 2012. március 01. 08:25
  „Kepzeljetek el mennyi lehetne a bevetel ha meg engednek is hogy a cegek alkalmazottakat tudjanak foglalkoztatni es az emberek tudnanak dolgozni.

  Lessz ennel rosszabb is. Az ado befizetes/behajtas nem tukrozi a helyzet romlottsagat. Az iden rosszabb lessz az eredmeny ugyanakkor a kiadasok novekedni fognak. Kivancsi lennek az apeh mennyit kolt ezek behajtasara. Ha kivonnak akkor biztos par milliarddal kevesebb lenne. Tudom a cikk azt mondta netto, de az nem igaz csak azert mondjak hogy a szamok jobban nezzenek ki.”
 • 1. Qllancs 2012. február 29. 17:47
  „A hiány : 2 215 milliárd ft EZT MIKOR hajtják be ?????Ne a kisembereket cseszegesség akik pár ezer ft - al tartoznak ,ha nem akik évek óta többtíz millióval, v. százmilliókkal tartoznak !!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megsüllyedt a Szőke Tisza

Az olvadó jég benyomta az elkorrodálódott, repedésektől hemzsegő Szőke Tisza oldallemezét. A 95 éves gőzhajó kajütablakain beömlött a víz. Az egykori diszkóhajó megbillent. Tovább olvasom