Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

4 hónapja nem működik a közvilágítás: magyarázkodnak a 47-es lámpái miatt

Szeged, Algyő - Hiába készült el határidőre a közvilágítás Szeged előtt a 47-esen, a közútkezelő a 2010-es tervezés óta nem tudott felkészülni az üzemeltetésre. De Szeged sem jutott egyről a kettőre, a város az áramszolgáltatóra, az pedig visszafelé mutogat.
Három hete írtunk arról, hogy a 2015. november végén átadott 47-es úton sötét a szegedi bevezető, valamint a M43-as csomóponti és a Mol-kúti körforgalom. Pedig a 2007-es tervezés óta tudott, hogy lámpák is kerülnek a főúti szakaszra.

Cikkünk megjelenése után a Magyar Közút Zrt. – aki az út üzemeltetője – emlékeztetett, a 2015-ben zajlott fejlesztés során a meglévő közvilágítást is átépítették. A munkálatok során 23 kandelábert állítottak fel: egy részét a Mol-kútnál, más részét pedig az autópályánál. A közút szerint az üzemeltetés jelenleg a Molé, levelük szerint „jelenleg folyamatban vannak az egyeztetések, mellyel párhuzamosan tárgyalások folynak az érintett útszakasz vagyonkezelői jogkörének rendezéséről is". Vagyis a közút az út átadása után 4 hónappal még mindig a Mollal egyezkedik arról, hogyan és mikortól működjenek a lámpák.
4 hónapja nem működi a közvilágítás: magyarázkodnak a 47-es lámpái miatt. Fotó: Segesvári Csaba - GALÉRIA
Optimizmusra adhat okot, hogy a Magyar Közút Zrt. szerint márciusra már világíthatnak a lámpák. Utóbbira azért is szükség lenne, mert mint a közút fogalmazott, „az érintett útszakaszon lévő útvilágítás működése társaságunk érdeke is, hiszen a kivilágított úton nem csak komfortosabb a közlekedés, hanem biztonságosabb is". Az, hogy a bekapcsolást, az átvételt miért nem sikerült a tervezés-kivitelezés lassan egy évtizede alatt megoldani, nem derült ki a válaszból.

Szórakoztatóbb a helyzet a szegedi bevezető szakaszon. Ezt Szegednek kellene üzemeltetnie, de a sötétséget firtató kérdésünkre az önkormányzatnál azt válaszolták: az EDF DÉMÁSZ hibája miatt nem működnek a lámpák. Legutóbb az áramszolgáltató viszont azt közölte, a villanyóra felhelyezése után a város kapcsolhatja fel a lámpákat. A munkákhoz még december 16-án hozzákezdtek, január 27-én pedig azt közölték: a kivitelezés folyamatban van. Tegnap kerestük az áramszolgáltatót, hogy megtudjuk, sikerült-e egy hónap alatt a villanyórát felszerelni. Lapzártánkig nem kaptunk választ.

A város az áramszolgáltatóra, az pedig visszafelé mutogat. #Szeged #Démász #47esfőút

Közzétette: Delmagyar.hu – 2016. február 29.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem tartja magát bűnösnek a késelő börtönőr

Nem tartja magát bűnösnek a késelő börtönőr
A börtönőr előzetes letartóztatását egyelőre nem rendelték el, ma délutánig kell erről döntenie az ügyészségnek. Tovább olvasom