Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

500 millióért eladó a Napfény Hotel-Kemping

Szeged - Félmilliárd forintot szeretne kapni a megyei önkormányzat a szegedi Napfény Hotel-Kempingért, eddig több alkalommal is keresett vevőt, sikertelenül. Az ellenzék úgy tudja, ezt az ingatlant most már nem is szabad eladni a kormánnyal kötött megállapodás miatt. A megyén nem tudnak ilyen akadályról.
Még az előző megyei közgyűlés határozta el, hogy szentesi tűzoltólaktanyájának hasznosításáról tárgyal a polgármesterekkel, és eladja a Dorozsmai út 4. szám alatti Napfény Hotel és Kempinget. Zárt ülésen születtek a határozatok, Halmai László, az akkori tulajdonosi bizottság elnöke azt mondta, e szándékon túl annyi nyilvános még, hogy 2010-ben 685 millió forint bevételt vár ingatlanok eladásából a megye, de ez nem azt jelenti, hogy mindenáron el akarja adni épületeit, minden körülményt mérlegel.

500 milliót kérnek a Napfényért. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Azóta többször is mérlegeltek a képviselők – az üzleti érdekek miatt zárt ajtók mögött –, kiírták az értékesítésről szóló pályázatot, majd eredménytelenné nyilvánították, és megint kiírták. Állítólag volt olyan alkalom, amikor akadt vevő, de nem ajánlott a Napfényért annyit, amennyire a képviselők felelősen rábólinthattak volna. Legutóbb idén szeptember 15-én tudomásunk szerint már azért kellett érvényteleníteni a pályázatot, mert nem volt jelentkező, ezért újabb kiírásról határoztak.

A megyei önkormányzat legalább 500 millió forintot szeretne kapni ezért az ingatlanért, ilyen ajánlatot pedig eddig nem kapott – válaszolta kérdésünkre a Csongrád Megyei Önkormányzat Sajtószolgálata.

Az eladás lebonyolítására a megyei közgyűlésnek nincs már sok ideje, hiszen január elsejétől állami tulajdonba kerül minden megyei önkormányzat vagyona, cserébe a kormány átvállalja az adósságot is, amely az elmúlt években halmozódott föl. Ez Csongrád megye esetében mintegy 8 milliárdnyi adósságot, ugyanakkor közel 12 milliárdot érő vagyont jelent.

500 milliót kérnek a Napfényért. Fotó: Frank Yvette (galéria)

– A Napfénnyel az a probléma, hogy a kormány és a megyék között köttetett megállapodás vagy szándéknyilatkozat tudomásunk szerint megszabja, hogy az önkormányzati vagyonból már nem lehet semmit értékesíteni – hallottuk Gazdag Jánostól, a megyeházi MSZP-
frakció vezetőjétől.

Ilyen akadályról nem tud a megyei önkormányzat sajtószolgálata, de ha az említett szándéknyilatkozat tartalmaz ilyen kitételt, az nyilván „a megye számára is kötelező érvénnyel bír". Azt, hogy a januári átadás-átvétel után eladó lesz-e még a Napfény hotel-kemping, végképp nem lehet tudni. Két és fél hete kértünk időpontot egy interjúra B. Nagy László kormánymegbízottól, a téma az lenne, hogyan fogja átvenni a megye vagyonát és folyamatban lévő ügyeit a kormányhivatal. A politikus arra hivatkozva kért későbbi találkozót, hogy ez ügyben még fontos kérdéseket kell tisztáznia az Országgyűlésnek.

Olvasóink írták

 • 19. tom_peris 2011. november 09. 01:30
  „az üzleti érdekek miatt zárt ajtók mögött

  könyörgöm!!! közvagyonról döntenek... vagy nem??? mi az hogy a társadalom egészének azt mondják hogy: ok megszavaztatok hogy képviseljünk titeket, de mosmár kusti van és ne érdekeljen titeket hogy mit döntünk...

  nonszensz...”
 • 18. gavallér 2011. november 08. 10:07
  „500 milla!! Hát sok szerencsét a megyének ehhez.
  Csak ne titkosítsák majd a vevő nevét, mert csak meg akarom majd tudni tőle ,hogy mit lát benne.
  Sztm jobban jártak volna ha marad benne a régi bérlő.”
 • 17. v.imre 2011. november 08. 09:51
  „Őszintén mondom, így emlékezem, amióta létezik ez a Hotel mindig arra gondoltam arra járva, hogy valahogy a környezete nem nyújt biztonság érzetet. Nem eléggé belátható a környék ott a töltés lábánál. A fák, a bokrok takarása. Szegediként csak egyszer, kíváncsiságból tértem be oda egy étkezésre.”
 • 16. IVY 2011. november 07. 14:03
  „Mi a magasfeszültség alatti fa bungalót akartuk kibérelni egy időben, de csak az egész Hotellel és a kempinggel adták volna ki..... (no comment)”
 • 15. dodoni 2011. november 07. 13:38
  „12. igazságkereső

  "De hová lett az ere szánt pénz?"

  Át kellett irányítani az idősek ellátására, nyugdíjára. Törvényszerű, hogy egy elvénülő, fogyó országban az épületek is lepusztulnak. Ha egyszer fogy az ember, akiért az egész van, mi más történhetne.

  Ha ez az egész elsőre hihetetlennek hangzik, akkor:

  http://pulpitus.hu/?View=entry&EntryID=344”
 • 14. Toth_Ibrahim 2011. november 07. 13:37
  „Adok érte százezret, és elfelejtjük egymást.”
 • 13. 620829 2011. november 07. 13:21
  „hahahahahaha.....embörök...ezért pénzt adni....fel kell menni nyugati ingatlan oldalakra...MINŐSÉGET-SZÉPSÉGET-KORREKT ÁRAKAT ÉS KISZOLGÁLÁST -KORREKT ÁRON...NYÚJTÓ SZÁLLODÁK-MOTELEK FELEENNYIÉRT ELADÓK.....és ott még élősködőket sem lehet hordában látni....”
 • 12. igazságkereső 2011. november 07. 12:32
  „Bizony elég szakadt állapotban van a Napfényhotel, mint általában az épületek Magyarországon. Tessék csak Pesten körül nézni, azok az épületek 50-60 éve nem láttak tatarozást, felújítást! De hová lett az ere szánt pénz?”
 • 11. deszkás 2011. november 07. 12:15
  „ABAI! (4 hsz ) Meg az Északi városrészt is nem?”
 • 10. nauset 2011. november 07. 10:36
  „A Royal Szállót az Egyetem bérbe veszi 5 évre valami 690 millióért, mert valami hökös elitkoleszt akarnak benne csinálni. Nem lett volna egyszerűbb ezt megvenni?”
 • 9. zehn 2011. november 07. 08:30
  „Nem kéne pénzt kérni ezért a romhalmazért.Örüljünk,ha valaki rendbe teszi a területet és értéket hoz létre a helyén.”
 • 8. kowalsky 2011. november 07. 08:03
  „Jól értem, hogy ez egy tipikus magyar biznisz? Az állam átvette a megye adósságát, cserébe kéri a vagyonát. Szorgos népünk meg elkezdi eladni mindazt, amit a mama 3 hete odaadott a királynak?”
 • 7. baloghkatica 2011. november 07. 07:58
  „A gazdasági válság előtt 280.000.000. Ft-ért árulták, de nem kellett senkinek sem :)

  Most biztos el fog kelni?!? :D”
 • 6. zehn 2011. november 07. 07:51
  „Talán, ha átneveznék:)”
 • 5. Atlasz 2011. november 07. 07:45
  „A kirándulók általában rosszul érezték magukat benne, másféle hasznosítóktól nincsenek híreim.”
 • 4. abai 2011. november 07. 07:24
  „Azt kellene tenni a Napfénnyel, mint az orosházi Alfölddel. Lebontani ezt az ócska, szörnyű panelszörnyet.”
 • 3. KamuNeni 2011. november 07. 07:02
  „Elado, mert sajat magukat nem tudjak megbuntetni a sok szabalytalansagert ami ott van es penz meg nincs a felujitasra. De annyit nem er a terulet amit kernek erte. Ha jo allapotba lenne es nem "magyar EU-s" szabalyok hanem igazi EU-s szabalyok lennenek az orszagban" akkor talan, de igy nem er 5-10 millional tobbet ha az epulet elfogadhato allapotban . Minek adna akarki is erte annyi penzt tudvan hogy nem fog penzt csinalni amig a mai politikai es rablo szabalyok vannak ervenyben??”
 • 2. Horthyszobor 2011. november 07. 06:52
  „200 forintot adok érte, dupláját mint az Eko parkert. Inflációt figyelembe vettem.”
 • 1. Lacimaci 2011. november 07. 02:31
  „Teljesen mindegy kie az ingatlan ha meg ingyen se nagyon kell senkinek :-) Miert nem csinalnak belole hajlektalan szallot a karbantartasert cserebe ottlakhatnanak emberek nem kellene allagmegovasra kolteni. Az a baj hogy ahhoz meg dolgozni is kellene nem csak piacra dobni valamit es varni a sultgalambot a szankba ? Azt varjak meg mindig, hogy majd jon valami penzes befekteto, csak azt nem fogjak fel meg mindig, hogy a penzes nem ide jon hanem oda ahol jobban megterul a befektetese. A politikusok, meg media hiresztelesekkel ellentetben nincs az egesz vilagon "vilagvalsag" :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasútihíd-felújítás Algyőnél: így dolgoztok ti - galériával

Két hónapon át tartott a vágányzár az algyői vasúti hídon. Október elseje óta újra járnak rajta a szerelvények: a személyvonatok 20 kilométer/órás sebességgel kelhetnek át rajta. Tovább olvasom