Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 28°C Még több cikk.

A 10 éves Balogh Martin olimpiai bajnok példaképével teniszezett

64 induló közül Péter Ákos nyerte az SZTE Alma Mater–delmagyar.hu teniszversenyének döntőjét. A szombati finálé előtt az olimpiai bajnok Vajda Attila és a Davis-kupa-válogatottba meghívót kapott Zsiga Máté is bemutatózott. Egy 10 éves kisfiúnak, Balogh Martinnak is teljesült az álma: együtt játszhatott a példaképével.
Két selejtező után már csak a legjobb 16 csatázott szombaton az SZTE Alma Mater és a delmagyar.hu első alkalommal kiírt teniszversenyének döntőjében. A versenyre 16 év felettiek nevezhettek, korosztályokat nem határoztak meg a szervezők, hölgyek és férfiak egyaránt indulhattak. Végül négyen verekedték be magukat a gyengébbik nem képviselői közül a 16-os táblára, ahol már egyenes kieséses rendszerben folytatódtak a küzdelmek. A hölgyek közül Szosznyák Edit jutott a legtovább: a legjobb nyolcig menetelt. A döntő előtt Peking olimpiai bajnoka, Vajda Attila is salakra lépett.

A sztártenisz bemutatón a magyar Davis-kupa-csapatba frissen meghívott 17 éves Zsiga Máté is bizonyította klasszisát. Rajtuk kívül Susányi Zsófia edzője, Hajnal István és a HÓD TC-vel ötszörös magyar csapatbajnok, Kiss György is beszállt a "vérre menő" különcsatába. Az egyetemet Totik Vilmos akadémikus képviselte.

Sztárok a delmagyar.hu és az SZTE közös teniszversenyén - KÉPGALÉRIA

Kenus klasszisunk bizony a legtöbb labdamenetnél csak kapkodta a fejét, folyamatosan süvítettek el a füle mellett a labdák. Meg is jegyezte: szakértő kezekben olyan hangot ad a megütött labda, mint egy forma-1-es versenyautó. Ha már hangok: Kiss György és Hajnal István egymást múlta felül az álnyögdécselésben. Nemcsak az ütéseik, de a "kínjuk" is hasonlatos volt a nagyokéhoz. Zsiga Máté - a közönség legnagyobb örömére - jó néhányszor ellenfelének háttal, a lába között ütötte vissza a labdát. Két labdamenet között pedig nem hagyhatta ki, hogy megjegyezze: Attila jobban forgatja a lapátot, mint a teniszütőt. Azért gyorsan hozzátette, hogy egy kenuban ülve nekik is hasonlóan nehéz dolguk lenne. - Legvalószínűbb, hogy elsüllyednénk - mondta mosolyogva.

Sztárok a delmagyar.hu teniszversenyén


A 10 éves Balogh Martin ugyan zsenge kora miatt nem nevezhetett a viadalra, ám eljött az újszegedi ligetbe, hogy begyűjtse Vajda Attila aláírását. A kisfiú akkor lepődött meg igazán, amikor példaképe arra biztatta, hogy egy rövid szett erejéig legyen a társa a salakon. Nos, a páros nagyszerűen muzsikált, Martin pedig életreszóló élménnyel gazdagodott: - Huh, el sem hiszem, hogy játszhattam Attilával. Mindig figyelem a tévében a versenyeit, ő az egyik példaképem. Nem zavarta, hogy kicsi vagyok, bízott bennem - mondta a pötyögés után széles mosollyal az arcán a kisfiú.

A delmagyar.hu teniszversenyének döntője - KÉPGALÉRIA

A döntőbe a 31 éves Péter Ákos és a 20 esztendős másodéves egyetemista, Bálint Dávid verekedte be magát. Nagy csatában végül előbbi nyerte a versenyt: a díszes serleg mellett az Intersport felajánlásával egy vadonatúj Wilson teniszütőt is hazavihetett.

Olvasóink írták

  • 1. fszilvia 2009. október 12. 22:34
    „Gratulálok mÁkosnak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújították a szatymazi iskolát

Kilencven millió forintból - a Regionális Operatív Program - keretében felújították a szatymazi… Tovább olvasom