Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

A Brüsszeli körúton is loptak az ál-szerelők

Ál-vízvezetékszerelők károsítanak meg többnyire nyugdíjasokat Szegeden és környékén. Loptak és raboltak a Brüsszeli körúton, a Jósika utcában, és Hódmezővásárhelyen is feltűntek. A feltételezett elkövetőkről grafika készült.
Fantomkép készült

A bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható férfiakról grafika készült. A rendőrség kéri, hogy aki a grafikákon látható személyeket felismeri, tartózkodási helyükről vagy a bűncselekményekkel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságot a 62/562-423-as telefonszámon, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es Telefontanú zöld számán, a 107 vagy a 112

– Legalább 15 lakásból vitt el kisebb-nagyobb értéket a magát a Szegedi Vízmű vízvezeték-szerelőjének kiadó két férfi hétfő délelőtt a Brüsszeli körút egyik társasházból. Azt mondták, hogy csőtörés van az utcában, ha nem intézkedik azonnal a közös képviselő, akkor mindenkinek fejenként 800 ezer forintot kell fizetni. Ebben az időpontban főleg nyugdíjasok voltak otthon, mindenki beengedte a két férfit – mondta lapunknak Csillag Endréné.
A ház közös képviselője aznap éppen nem volt Szegeden, mégis rá hivatkozva ment be a két férfi a lakásokba. Az egyik férfi a lakás tulajdonosával a fürdőszobába ment, ahol megnyitották a csapot, hogy a víz minőségét ellenőrizzék. – A másik férfi azonban mindenáron a nagyszobába akart menni, hogy az ablakból vagy a teraszról nézze az utcán a csőtörés helyét, hogy jó vagy rossz a víznyomás. Szinte mindenhonnan vittek el pénzt vagy egyéb értéktárgyat, amit a lakástulajdonos a szekrényben vagy az asztalon tartott. Azt tanácsoltam a károsultaknak, hogy mindenki tegyen feljelentést a rendőrségen – mesélte a közös képviselő.

Fantomkép készült a gyanúsítható férfiakról. Fotók: police.hu
Fantomkép készült a gyanúsítható férfiakról. Fotók: police.hu

A két férfi a megkárosítottak elmondása szerint nagyon meggyőző volt: a Szegedi Vízmű ruhájához nagyon hasonló öltözéket viseltek, nyakukban igazolvány lógott a vízmű cégérével, ám azon nem volt sem fénykép, se azonosítószám. A Szegedi Vízmű munkatársai mindannyian fényképes igazolvánnyal és egyéni azonosítószámmal rendelkeznek, vizet ellenőrizni nem mehetnek be a lakásokba, azt csak a főmérőnél vizsgálhatják az utcán.

Megírtuk, hogy szintén ezen a napon délelőtt két férfi vízvezeték-szerelőnek adta ki magát, és a lakásába tuszkolt egy 95 éves asszonyt a szegedi Jósika utcában. Egyikük folyamatosan szóval tartotta a sértettet a konyhában, közben a társa átnézte a lakást. Végül a nő megtakarított pénzével elmenekültek. Két óra múlva Hódmezővásárhelyen, a Rudnay Gyula utcában szintén egy idős asszonyhoz ment be két férfi, aki szintén vízvezeték-szerelőnek mondta magát. Elterelték a sértett figyelmét, és ellopták a készpénzét.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tájékozódjon, ha tömegközlekedne a hétvégén: forgalomváltozás a hídi vásár miatt

Szombattól hétfő estig a szegedi hídi vásár miatt módosul az 5-ös, 9-es és 19-es trolik közlekedési rendje. Tovább olvasom