Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

A cicát dobozban, a kutyakölyköket az utcán dobták ki

Szeged - Szőregen két kidobott kutyakölyköt mentettek meg az állatvédők szerda este.
Állatbarát rendőrök jelezték az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentőinek, hogy Szeged külterületén, az autópálya felhajtónál, a főút szélén egy kartondobozba valaki egy kiscicát hagyott. A város másik oldalán, Szeged-Szőregen ugyanezekben a percekben két különböző helyre kidobott kölyökkutyához kérték az állatvédő egyesület állatmentőinek segítségét. Sokan nem tudják, hogy a házillatok elhagyása, kitétele akár börtönnel is sújtható bűncselekmény.

Fotó: Orpheus Állatvédő Egyesület
Fotó: Orpheus Állatvédő Egyesület

Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársa kérdésünkre elmondta, hogy az utóbbi időben megnövekedtek az utcára kitett, kidobott, segítségre szoruló kisállatokkal kapcsolatos bejelentések. Az állatvédő szerint nagyon fontos lenne, hogy a házi kedvenceket a gazdáik ivarzási időben ne engedjék szaporodni, ezzel megelőzhetőek lennének a kisállatokkal szemben elkövetett bűncselekmények. Az Orpheus Állatvédő Egyesület ezzel kapcsolatos jelmondata az, hogy "...annak a kóbor állatnak a legjobb, amelyik meg sem születik...".

Fotó: Orpheus Állatvédő Egyesület
Fotó: Orpheus Állatvédő Egyesület

Gazdit keresnek az utcáról megmentett kutyusok és cicusok. Az örökbe fogadható állatok fotói a www.ebangyal.hu oldalon nézhetők meg. Az Orpheus Állatvédő Egyesület által működtetett állatvédelmi központnak az lenne a legnagyobb segítség, ha a felelősen gondolkodó örökbefogadók száma megnövekedne.
Fotó: Orpheus Állatvédő Egyesület
Fotó: Orpheus Állatvédő Egyesület

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemüvegesnek lenni menő

Lufihajtogatással és arcfestéssel várta a szemüveges gyerekeket Pepi bohóc a Bartók térre szerda délután. Tovább olvasom