Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

A fizika napja Szegeden, fergeteges vígjáték Vásárhelyen

Komoly dolgok emészthetően Szegeden a fizika napján, könnyű műfaj Vásárhelyen, nagy szereposztással – és még sok más program a hétvégére.
A fizika napja

Február 1., szombat, a Szegedi Tudományegyetem Dóm téri épülete

9.00: Látványos kísérletekkel, interaktív bemutatókkal, lézerlabor-látogatással várja az érdeklődőket február 1-jén, szombaton a Szegedi Tudományegyetem Fizikus Tanszékcsoportja. A program a TÁMOP 4.1.1.C projektjében valósul meg. Az előadások többek között a nagy földi áramlási rendszerek és az optikai módszerekkel zajló agykutatás rejtelmeibe vezetik be a hallgatóságot, de szó lesz a szervezetünket érő elektromágneses sugárzások hatásairól és a Szegeden épülő szuperlézerről is.
Az esemény szervezői kiemelt figyelemmel várják a fizika iránt érdeklődő középiskolás diákokat és szüleiket, akik az előadások és bemutatók mellett külön standnál kaphatnak továbbtanulással és elhelyezkedési lehetőségekkel kapcsolatos információkat.

Idén is nagy érdeklődésre számítanak a szervezők
Idén is nagy érdeklődésre számítanak a szervezők

Az előadások részletes programja:

10.00–10.30: dr. Bozóki Zoltán (tudományos tanácsadó, MTA SZTE Fotoakusztikus Kutatócsoport): És mégis forog a Föld! – Légköri és tengeráramlatok fizikája, 10.45–11.15: prof. dr. Bari Ferenc (tanszékvezető egyetemi tanár, SZTE Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet): „Nézzünk magunkba!" – Optikai módszerek az agykutatásban, 11.30–12.00: dr. Nagy László (egyetemi docens, SZTE Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet): Láthatatlan sugarak körülöttünk, 12.15–12.45: dr. Osvay Károly (kutatási technológiai igazgató, ELI-HU Nonprofit Kft.): A zseblámpától a Big Flashig – A szuperlézer Szegeden.

Délután a legjobb

Február 2., vasárnap, Hódmezővásárhely, Bessenyei Ferenc Művelődési Központ

19.00: Harsányi Gábor, Nyertes Zsuzsa, Straub Dezső, Fodor Zsóka, Harmath Imre/Beleznay Endre, Fogarassy Bernadett, Straub Péter, Fogarassy András és Lengyel Eleonóra Ray Conney Délután a legjobb című vígjátékában! A szerző neve nem ismeretlen a színházba járók előtt.

Vidámság a négyzeten - Délután a legjobb
Vidámság a négyzeten - Délután a legjobb

A Család ellen nincs orvosság, a Páratlan páros, a Kölcsönlakás visszajár, a Minden lében három kanál darab sok vidám percet szerzett már nekünk. A Délután a legjobb című színdarab alapötletéből készült 1997-ben A miniszter félrelép című magyar vígjáték. A darabban Richard Wielly, a kormány egyik ambiciózus minisztere gáláns kalandra készül. Azt tervezi, hogy az ellenzék vezérszónokának titkárnőjével, a bájos Jenniferrel tölt egy romantikus délutánt az elegáns Westminster Hotelben. Ám hiába a gondos szervezés, Richard parlamenti titkárának, George Pigdennek odaadó gondoskodása, a délután rosszul kezdődik. Richard kétségbeesetten próbálja megoldani a rendkívüli szituációt, segítségül hívja Pigdent, ezzel valóságos hazugságlavinát indítva el.

Családi délelőtt

Február 1., szombat, Szeged, Somogyi-könyvtár, 
10.30: Családi délelőtt a világ leggazdagabb verebével. Mesés, játékos foglalkozás óvodások, kisiskolások és szüleik részére.


Nyílt hét az Ánanda jógaközpontban

január 31., péntek

10.00–11.00: Tanuljunk angolul játékos tornával!
17.30–18.30: Tantra – a szeretet és a szerelem művészete.

Február 1., szombat

9.00–10.00: Gerincjóga.
10.00–11.00: Családi jóga kicsiknek és szülőknek.
11.00–12.00: Női jóga. (A programok alatt ingyenes masszázsokra le-
het regisztrálni a helyszínen!)

Tájházi kincskereső

Február 1., szombat, Szeged, Napsugaras Tájház

10.00: Kézműves-foglalkozás V.: kender. A foglalkozáson a gyerekek elsajátítják a különféle kenderezéstechnikákat, majd kenderzsinegekből ékszereket és virágokat készítenek. A foglalkozás ára: 400 Ft/fő.


Színház


Február 1–2., szombat–vasárnap, Szeged, nagyszínház

15.00: Huszka Jenő–Martos Ferenc–Bakonyi Károly: Bob herceg.

Kisszínház

Január 31., péntek
19.00: Friedrich Dürrenmatt: Az öreg hölgy látogatása.
Február 1., szombat
15.00: Friedrich Dürrenmatt: Az öreg hölgy látogatása.
Február 2., vasárnap
19.00: Friedrich Dürrenmatt: Az öreg hölgy látogatása.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hol fagy, hol nem, hol ónos esik, hol havas

Pénteken erős szél, később vegyes csapadék, magyarul havas és ónos eső is várható, de azért inkább… Tovább olvasom