Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

A kistérség bezárta, a város kinyitja

Szeged - Három bezárt nyugdíjasklub épületét visszakapja a város. A szőregi intézmény az ottani művelődési házhoz tartozik majd.
Négy szegedi gondozási központját zárta be januártól a fenntartó Szegedi Kistérség Többcélú Társulás (SZKTT), hogy spóroljon. A komplexumokkal együtt a nyugdíjasok nappali ellátását szolgáló idősek klubja is bezárt az új-petőfitelepi Bánk bán utcában, a rókusi Vértói úton, az alsóvárosi Rákóczi utcában és a szőregi Szerb utcában.

Sehol senki. A bezárt Vértói úti gondozási központ helyett a nyugdíjasok a Kossuth Lajos sugárúti klubba járnak. Fotó: Frank Yvette
A bezárt Vértói úti gondozási központ helyett a nyugdíjasok a Kossuth Lajos sugárúti klubba járnak.
Fotó: Frank Yvette

Hét helyen

Szeged hét pontján marad meg a gondozási központ és vele együtt az idősek klubja. Az Alsó kikötő soron, a Dáni, a Gáspár Zoltán utcában, a Kálvária sugárúton, a Kereszttöltés utcában, a Kossuth Lajos sugárúton és a Vám téren. Idén 90 millió forintba kerül a működtetésük – tudtuk meg a SZKTT elnökétől, Ratkai Imrétől. A bezárt ellátóhelyek környékén élőknek biztosítják az ebéd házhoz szállítását. 

Beszámoltunk róla: a szőregi nyugdíjasok nem hagyták annyiban, a képviselőjükkel együtt megoldást kerestek a közösségnek. A februári közgyűlés meg is szavazta: a helyi Tömörkény István Művelődési Ház telephelyeként működik tovább a Szerb utcai ház, amelynek évi működési költségét, 3,5 millió forintot az önkormányzat elkülönítette a költségvetésben. Három szobában kiállítóterem lesz, ahol Kanalas István fafaragó életművét, Péter Lászlóhelytörténész gyűjteményét és a rózsatermesztés eszközeit mutatják be. Az ebédlőben klubfoglalkozásokat, próbákat, szakköröket tartanak.

A Vértói úti gondozási központ helye tegnap is üresen állt, csakúgy, mint a Bánk bán és a Rákóczi utcai helyiségek. A rókusiak azt mondták, elsétálnak vagy villamosoznak a Kossuth Lajos sugárút végén található másik intézménybe. Ott megkapják a kedvezményes ebédjüket, és már kezd kialakulni egy másik klub. Egy a bajuk vele, hogy sokkal messzebb van, mint a korábbi helyük, a „ház alatt".

A május 3-i közgyűlésre benyújtott előterjesztésből kiderül: május 15-étől a város mind a négy gondozási központ helyét visszaveszi az SZKTT-től. A szőregit megkapja a művelődési ház. A másik három helyiségeit a város az IKV-n keresztül hasznosítja.


Olvasóink írták

  • 1. Ellenzéki 2012. május 01. 08:42
    „Na, megint egy félrevezető cím
    Igen, a város visszaveszi, de nem nyitja ki, eladja!
    Az eladósodott város kezdi értékesíteni a vagyontárgyait, ingatlanjait!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: nincs békétlenség

A választmány vezetőség választásai demokratikusan, a párt alapszabályának megfelelően kerültek megtartásra - mondja a párt. Tovább olvasom