Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 3°C Még több cikk.

A közlekedést fejlesztik Zsombón

Zsombó - Megszépültek a buszmegállók, terelősziget és lassító táblák kerültek ki a főútra, és épül a kerékpárút is – körülbelül 200 millió forintot költenek Zsombón a közlekedés fejlesztésére.
Több nagyberuházás is folyik jelenleg, illetve zárult le a közelmúltban Zsombón, amelyek célja a közlekedés fejlesztése. Ezek közül a legnagyobb projekt a kerékpárút építése, ami a rossz idő miatt ugyan félbemaradt, áprilisra azonban várhatóan elkészül.

– A belterület teljes hosszát és a Szeged felé vezető külterület egy részét is magába foglaló, 2,7 kilométeres út kiépítése 105 millió forintba kerül, amelyet jórészt uniós forrásból finanszírozunk – mondta el Gyuris Zsolt polgármester. Ennek jelenleg a harmada már teljesen, másik harmada pedig félig van készen, a többi munkát ezután kezdik el.

Szintén nagy értékű, ráadásul rendkívül látványos beruházás volt annak a 12 akadálymentes buszmegállónak a kiépítése öböllel és peronnal, amelyeket decemberben adtak át. A fából faragott, fedett várókat Székelyföldön készíttette az önkormányzat, így ezek az egész országban egyedülállók. Hamarosan pedig rózsával is körbefuttatják, hogy még hangulatosabb képet mutasson.

Székelyföldön készítették a nemrég átadott buszvárókat.  Fotó: Karnok Csaba
Székelyföldön készítették a nemrég átadott buszvárókat.
Fotó: Karnok Csaba

Ennek a beruházásnak a második ütemeként – amely már egy kistérségi pályázat része – a kilenc, már korábban kiépült buszmegállót is felújítják hasonlóképpen a nyár folyamán. Erre 37 millió forint áll az önkormányzat rendelkezésére.

Néhány apróbb intézkedésnek köszönhetően ma már a forgalom is biztonságosabb a településen. – Mivel Forráskút irányából rengetegen érkeztek a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel, novemberben itt egy forgalomlassító sziget épült – tájékoztatott a polgármester. – Emellett Zsombó belterületén két helyen is világítóberendezést szereltettünk fel, amely figyelmeztet, ha a hosszú, egyenes útszakaszon valaki átlépi az 50 kilométeres sebességhatárt.

Olvasóink írták

  • 3. na_mit_talaltam 2011. január 10. 11:42
    „Jó friss a kép! :-) Vagy netán északabbra tolódott a falu, mondjuk a sarkkör közelébe?”
  • 2. Erdogan 2011. január 10. 10:45
    „Példát vehetne róluk a szatymazi vezetés.Szatymazon tökig járunk a sárba,mert nincs pénz állítólag vízmentesítésre se.Elgondolkodtató,hogy meddig képes eltűrni a lakosság ezt a nemtörődömséget.Gyuris úr is dolgozott régen Szatymazon,ha van egy kis ideje besegíthetne,hogy hogy is kell ezt csinálni./Megköszönnék a szatymaziak az biztos!/”
  • 1. saturnus 2011. január 10. 08:41
    „Semilyen lassító sziget nem épűlt.Ha lenne szerepelne a fényképen. Minden autós szinte szándékossan figyelmen kívűl hagyja a figyelmeztető sebesség ellenőrzőt,nyolcvan százzal száguldoznak át a falun. Azt tudni kell ,hogy nemcsak szembe mér hanem aki a mérő és kijelző tábla hátulja felől halad azt is beméri,így látható a kamionok is nyolcvannal száguldoznak még bent a faluban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márciustól nőhet a szegedi tanárok bére

Ha a szegedi közgyűlés megszavazza, akkor márciustól „fizetésemelést" kaphatnak az önkormányzati fenntartású oktatási intézmények közalkalmazottjai. Tovább olvasom