Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

A legnépszerűbb éjjeli étel Szegeden: a hamburger

Szeged - Ha netalántán éjjel megéhezünk, Szegeden ma már számtalan helyen étkezhetünk. Éjszakai mustránkon kiderült: a hamburgereseknél ilyenkor sem áll meg az élet, sokan még a szomszédos településekről is átjönnek egy-egy finom falatért.
„Egy mákos, egy túros és egy sárgabarack-lekváros palacsintát kérnék" – hangzik el a rendelés éjjeli egykor az Olajbányász téri hamburgeresnél. Sem a kérés, sem a késői időpont nem ritka a sokak által csak „Gettó büfének" nevezett nonstop étkezdénél, ahol ilyenkor sem áll meg az élet.

Nincs nagy árkülönbség

Az Olajbányász téri, a Szilléri sugárúti, az Aradi vértanúk téri és a Kálvária sugárúti éjjel is nyitva tartó étkezdék árai nem mutatnak nagy eltéréseket. Hamburgert 400-660 forint között, sült krumplit 240-290 forintért vásárolhatunk. A hot dog sem drágább, 250-290 forintba kerül.

– Éjszakai fürdőzésen voltunk, és megéheztem. Algyői vagyok, ezért hazafelé pont útba esik a már törzshelynek tekinthető büfé. Gyakran megállok enni egy-két palacsintát vagy egy hamburgert. Az árakat is itt tartom a legkedvezőbbnek – mondta Gregus Péter. Barátja, György Péter már majdnem egy éve nem volt Szegeden, örömmel szemléli: a hamburgeres még mindig áll.

Csontos Anikó szeret éjszaka enni, de ritkábban teszi. Unokatestvére, Zsolti azonban, mivel kézbesítő, hetente kétszer eszik a nonstop gyorsbüfében. Most egy buliból jöttek el a Totál hot-dog és egy hamburger kedvéért. Utána visszamennek barátaikhoz.

– Szenteste és szilveszter kivételével az év minden napján 24 órán át nyitva tartunk. Éjjel egyig folyamatosan vannak vendégeink, utána egy kis nyugalom, majd hajnali négykor újabb dömping, amikor a munkások és a sofőrök jönnek a palacsintáért, kávéért és a fánkért. Hét végén mindig nagyobb a forgalom, de rengeteg fiatal kijön enni a szerda esti sing-singes buli után is. A legnépszerűbb gyorsétel éjjel a hamburger, a hot dog, a pizza és a palacsinta – magyarázta Szloszjárné Lestyán Ildikó, a büfé munkatársa, aki azt is elmondta, sokan még Vásárhelyről is átjönnek vásárolni, mert ott nem találnak hajnalig nyitva tartó étkezdét.

A városközpont irányába haladva, a Szilléri sugárúton is megálltunk. A beülős Dokk hamburgeresnél ottlétünk alatt folyamatosan jöttek a vendégek. Lukács Péter például csak egy hónapban egyszer eszik az étkezdében, akkor, amikor a barátnője nem főz neki. Hámori Róbert a hely egyik specialitását, a Néro hamburgert szereti.

Csontos Anikó egy buliban éhezett meg. Evés után még visszament. Fotó: Frank Yvette

A pultnál a hamburgeres egyik munkatársától, Tajti Szilviától megtudtuk: éjszaka előfordul, hogy egy-egy ittas fiatal kellemetlenkedik, de egyéb negatív élmény nem jutott eszébe.

A Somogyi utcára érve csalódottak lettünk: Szeged egyik legnépszerűbb éjjeli étkezdéjét, a Boci Tejivót zárva találtuk. Csak november másodikán nyitnak. A közelben többen is várakoztak a hivatalosan Aradi büfének, de közszájon csak „Budiburgernek" vagy „Budi büfének" keresztelt talponállónál.

A Dugonics téri körforgalmat elhagyva, már két óra elmúlt, amikor a Kálvária sugárúton található Super hamburgeres felé vettük az irányt. Az 1987 óta működő, klasszikusnak számító étkezdében szinte alig volt szabad ülőhely.

– Esti mozi után még gyakran betérnek egy hamburgerre, hét végén pedig a bulik miatt sokszorosára nő a forgalom – mondta Gilibor Béla, aki azt is elmesélte, hogy számos híresség – színész, énekes – megfordult már náluk éjszakánként, fellépésről hazaindulva. Détár Enikő és Ganxsta Zolee is írt már néhány kedves szót a Super vendégkönyvébe.

Szegeden éjszakánként még számos helyen enyhíthetünk éhségünkön. A Mars téren is nyitva találunk még két hamburgerest, és a Kárász utcai McDonald’s kisablakánál is egész éjszaka várják az éhes vendégeket.

Olvasóink írták

  • 2. brigi91 2009. június 29. 00:35
    „elég rég volt frissítve az oldal mer SANOS ma már nincs nyitva éjszakánként szeged egyik legjobb gyorsbüféje a Getto. imádtuk azt a helyet és mivel általába mindig olyan 22 és 6 ora között jártunk oda enni ezért amióta megváltozott a nyitvatartás még 1x sem voltunk:( nagyon sajnálom mer tényleg ez volt a legjobb hely és mellesleg most sem ártana egy finom gettos pizza:) :(”
  • 1. szöszi 2007. november 03. 15:49
    „És a rókusi körúti Big Burger???? Arról miért nem írtok?? Szeged minden hamburgeresénél ettünk már, a kálvária vitte a prímet, de mióta a Big Burger megnyílt, azótta az viszi a pálmát szegeden! A nap minden percében tele van, isteni és nagy a hambi, és egyáltalán nem drága, a hely pedig kellemes!! A kör itt zárul, nem pedig a Kárász utcán! Sőt ha már a McDonald´s-nál tartunk, abból is van rókuson, ami szintén mindig dugig van éjjel-nappal! Plaza, mozi után, mindkettő szintén tuti befutó!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az SZDSZ költségvetési javaslatai

Szeged - A költségvetés kidolgozásakor az SZDSZ legfontosabb szempontja, hogy Magyarország ne… Tovább olvasom