Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

A rendőrség elfogta a megvert lány támadóját!

Szeged - Őrizetbe vette a rendőrség a szegedi közösség tagja elleni erőszak bűntettével megalapozottan gyanúsított férfit. Hétfő délelőtt megműtötték, kedden már haza is engedték a szombat éjszaka súlyosan megvert Tímeát.
Azonosította a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság azt a férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a 2015. július 18-án 22 óra 35 perc körüli időben az Újszegedi Partfürdőnél elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettével.

A rendőrség a gyanúsítottat őrizetbe vette. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az ügy iratait hatáskör és illetékesség hiánya miatt a Szegedi Nyomozó Ügyészségnek megküldte - írta a police.hu.

Úgy tudjuk, hogy kedden hazaengedték a hétfőn délelőtt megműtött Tímeát. A körülményekhez képest jól van.

Korábban:

– „Gyorsan történt az egész, arra lettem figyelmes, hogy a híd alatt verekedés tört ki, 2 vagy 3 ember teljes erejéből ütött valakit, akkor még nem láttam, hogy egy lányt. Ezután vettem elő a kamerát. A felvételen látszódik, hogy a lány fel se tudott kelni, és egy fiú is volt mellette a földön" – írta szerkesztőségünknek egyik olvasónk, aki videófelvételt készített a szombat esti szegedi támadásról.

Megírtuk: szombaton, nem sokkal éjfél előtt a Wake Up Color Festival környékén, a Partfürdő bejárata és a Belvárosi híd között megvertek egy szegedi egyetemista lányt a párjával és a bátyjával együtt. Azért, mert a lány párja afroamerikai származású. A fiatalok hiába próbálták elmagyarázni, hogy a 25 éves férfi magyar állampolgár, a támadók mégis ütöttek.


Tímea arccsontja eltört, mindkét szeme alatt zúzódások vannak, szája felrepedt, a sebet több öltéssel kellett összevarrni, kis híján több foga is kiesett – a támadás után készült fotója bejárta a világhálót. Hétfőn megműtötték. Ébresztése után fél órával tudott beszélni munkatársunkkal, akinek elmondta: nem emlékszik a támadás részleteire. Füle felett apró vágás van, ezen keresztül sikerült törött arccsontjait összeilleszteni, így nem kellett neki fémlemezt beültetni. Örül, hogy készült videó az esetről, reméli, mielőbb elkapják támadóit.

– Mindenkinek köszönöm a támogatást! Igyekszem felépülni és megmutatni, hogy az a gyenge nő, akit elvertek, igenis erős. Meggyógyulok, és ehhez nagyon köszönöm a sok jókívánságot és törődést, sokat jelent! – írta a Facebookon Tímea az ismerőseitől érkező jókívánságokra.

 A rendőrség még keresi a támadókat.
A rendőrség még keresi a támadókat.


Testvérét, Tamást is megverték, őt a helyszínen látták el a kiérkező mentők. A lány párját, Viktort megrugdosták és megtaposták a támadók. A szemtanúk elmondása szerint a fekete ruhás, kopasz támadó és társai a lány párját kezdték inzultálni, miközben azt üvöltötték, hogy takarodjon az országból. Tímea hiába próbálta elmagyarázni, hogy a párja magyar állampolgár, a támadók mégis ütöttek. A lány kedvesének Facebook-adatlapjáról kiderül, hogy Kuba fővárosában született, egyévesen került Magyarországra, és egy szegedi reklámügynökségnél dolgozik.

A megvert lány bátyja a Facebookon azt írta: – Nagyon erős és tökös emberkék szépen hazavágták a húgomat, mert nem tetszett nekik a félvér barátja. Olyannyira, hogy eltört az arccsontja, a szemén alig lát ki, és épphogy megmaradt a foga. Az eset este fél 12 körül történt az említett helyszínen. Ha valaki látta a történteket, és tudja, kik voltak, vagy emlékszik, hogyan néztek ki esetleg, kérem szépen, írjon.

Fotó: Facebook
Bejárta a világhálót a megtámadott Tímea fényképe. 
Fotó: Facebook


Tímea kedvese, Viktor üzent a Facebookon: csak remélni tudja, hogy elkapják őket. – Iszonyú rossz érzés, hogy hiába próbáltam a barátnőmet védeni, nem bírtam a négy nehézfiúval – fogalmazott. Hozzátette: nem ez volt az első eset, hogy ilyen történt vele, és nagyon meglepte, hogy egy 110 kilogrammos illető képes megütni egy nőt.

A Facebookon több hozzászóló szerint a menedékkérők és a zöldhatáron keresztül hazánkba érkezők elleni kampány egyik hozadéka, hogy valakit a bőrszíne miatt ér atrocitás.

Az SZTE hivatalos Facebook oldalán ismertette álláspontját a hallgatójuk ellen a hétvégén ismeretlen tettesek által elkövetett bűncselekménnyel kapcsolatban: "Az SZTE elítéli az erőszakot és a rasszizmust, és együttérzését fejezi ki a bántalmazott egyetemi polgárával. Egészségügyben dolgozó kollégáink mindent megtesznek mihamarabbi gyógyulása érdekében, a hallgatót holnap előreláthatólag hazaengedik a klinikáról. Az SZTE arra kéri a város lakosságát és egyben saját polgárait, hogy ha bármilyen információval rendelkeznek az üggyel kapcsolatban, segítsék a hatóságok munkáját."

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két férfi rabolt ki egy mórahalmi ékszerboltot

Az eladót megkötözték és az aranyékszerekkel elmenekültek. Tovább olvasom