Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

A sajtgyár ajándéka: élelmiszercsomag 17 családnak

Kistelek - Tizenhét családnak vitt több mint 50 ezer forint értékű élelmiszercsomagokat a kisteleki sajtgyár karácsony előtt. A cég minden évben annyi hátrányos helyzetű helybelin segít, ahány éves az üzem.
Hét éve hagyomány immár, hogy a kisteleki M+M Sajtgyártó Kft. megajándékozza a helybeli rászoruló családokat. Minden évben annyi élelmiszercsomagot osztanak ki karácsony előtt pár nappal, ahány éves az üzem – idén 17 nehéz sorsú kisteleki karácsonyát tették szebbé, gazdagabbá.

– Sokan jelentkeznek az év végén, segítséget kérve, de mi szerettük volna, ha nemcsak egy levél alapján juttatunk adományt, hanem valóban tudjuk, kik azok, akiket támogatunk. Így született meg a rendezvény ötlete, ahová kizárólag helybeliek kapnak meghívást – mondta el Ménesi Tamás szaktanácsadó. A családsegítő szolgálattal közösen választják ki a megajándékozottakat – minden évben másokat –, akiket előbb megvendégelnek a rendezvényházban, majd a cég autójával mindenkinek házhoz viszik az ajándékot.

Börcsök Norbertné ötödmagával él egy Kistelek melletti tanyán. Jól jött a csomag. Fotó: Karnok Csaba
Börcsök Norbertné ötödmagával él egy Kistelek melletti tanyán. Jól jött a csomag.
Fotó: Karnok Csaba

Az élelmiszercsomag egy nagy család számára is több mint bőséges lenne: megtalálható benne a sajtgyár valamennyi terméke a krémtúrótól a fetasajton át a körözöttig. Mivel a cég a Hungerit-csoport tagja, felvágottak, májas, panírozott termékek és virsli is van benne. Mindemellé idén csomagoltak öt dobozzal az egyik legmárkásabb szaloncukorból, valamint narancsot és több rúd bejglit is. Négy kartondobozba fért el az a mennyiség, amelyet minden család megkapott, és amelynek értéke meghaladja az 50 ezer forintot.

– Ez olyan csomag, amire igazán szükség van az ünnepek alatt, viszont nekünk nem telne rá – mondta az egyik megajándékozott család asszonya, Pál Attiláné, aki férjével három gyermeket nevel.

Börcsök Norbertné ötödmagával él egy Kistelek melletti tanyán. Ő is, és férje is napszámban dolgoznak, télen nincs munkájuk. Hatalmas mosollyal az arcán segített behordani a dobozokat, amelyből nem is tudott mindent kipakolni konyhaasztalukra – nem fért el rajta a sok élelmiszer. – Most jó ideig meg van oldva az étkezésünk – mondta boldogan, miközben lánya már az édességek között kutakodott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmillió forint a koraszülöttmentőknek

A Szeged Első Lions Club elnöke lapunkban olvasott a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat nehéz… Tovább olvasom