Délmagyar logó

2016. 09. 28. szerda - Vencel 9°C | 22°C

Adzsikás bárány és borjúcsülök a Régi Hídban

Adzsikás bárány és borjúcsülök a Régi Hídban
Szeged- Szeged közismert éttermében idén kilencedik alkalommal, február 27-éig várják a csülkök szerelmeseit.
– Ragaszkodunk a tradíciókhoz. A magyar konyhát nem kell megreformálni. A csülök olyan, mint a szex: ugyanaz, de mégis mindig más – mondta Kovács Zsolt, a Vendéglő a Régi Hídhoz tulajdonosa.
 
 A báránycsülköt kaukázusi fűszerkeverékkel, a kemencében sült egész sertéscsülköt fokhagymával ízesítették a Vendéglő a Régi Hídhoz étteremben. Fotó: Schmidt Andrea
A báránycsülköt kaukázusi fűszerkeverékkel, a kemencében sült egész sertéscsülköt fokhagymával ízesítették a Vendéglő a Régi Hídhoz étteremben. Fotó: Schmidt Andrea

Szeged közismert éttermében idén kilencedik alkalommal, február 27-éig várják a csülkök szerelmeseit. A vendéglő tulajdonosa és séfje, Mathias Péter mindig tud újat mutatni. Az adzsikás pirított báránycsülöknek a kaukázusi fűszerkeverék ad pikáns ízt. Kovács Zsolt azt mondta, az étel felidézi az 1980-as években a Hágiban kóstolt felejthetetlen ízeket. A levesek is kaptak egy csavart. Az egyszerű frankfurti levest a füstölt csülök levében főzik, amibe csíkokra vágva kerül bele a filézett hús.

A borjúcsülköt filézve feltekerik, megpirítják, majd különböző ízesítéssel tálalják. A roston sült libamájas mellett a főtt-füstölt marhanyelvvel tálalt változat a legnépszerűbb. A határozott, tiszta ízű borjúhoz jól illik a vörösboros barnamártás.

A desszertet sem bonyolították túl. A házi szilvás lepény könnyű, omlós édesség. Könnyed befejezése a csülkös menüsornak.
 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb földeket vernek dobra

A megyében március 1-jétől folytatják a kijelölt, három hektár fölötti, állami tulajdonú földterületek eladását. Háromszáz földrészletet lehet megvenni. Tovább olvasom