Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 24°C Még több cikk.

Amíg él, gyűjti unokáinak a Délmagyart

Algyő - Szentes-Bíró Györgyné Ilona négy unokája minden születésnapján elteszi lapunk aznapi számát, de hiányzott pár darab. A Kincskeresőkkel pótoltuk.
Minden évben félreteszi lapunk aktuális számát unokái születésnapján Szentes-Bíró Györgyné Ilona. Algyői olvasónk 25 éve gyűjti így a Délmagyarországot, 76 lapszámnak kellene a kollekcióban lennie – ennyi idősek összesen a gyerekek. De észrevette, hogy pár évben figyelmetlen volt, egy tucat híja van a gyűjteménynek.

A Kincskeresőkhöz fordult ezért az algyői nagymama, akinek a segítségére siettünk. Szerkesztőségünk gondosan archiválja a régi újságokat, de ezekből általában nem tudunk olvasóinknak adni: könyvbe kötve óvjuk őket.
 
 Pótoltuk a hiányzó lapszámokat.
Pótoltuk a hiányzó lapszámokat.

Az SZTE Klebelsberg Könyvtárhoz fordultunk  segítségért, a bibliotéka munkatársai digitalizálták a hiányzó újságokat. Az egyetemi bibliotéka tette lehetővé azt is, hogy a Délmagyarország napilap az első, 1910-es számaitól elérhető a http://dm.ek.szte.hu/szteda/delmagyar internetes oldalon, így azokat össze tudtuk gyűjteni Ilonának és unokáinak. Fia és lánya révén összesen négy gyerek van a családban, Judit 24, Tamás 20 éves, Zsanett 18, Réka pedig 14.

– Amíg élek, elteszem nekik a lapokat, hogy lássák, mi történt a jeles napokon, még ha nem is emlékezhetnek rá – magyarázta a nagymama, aki rossz egészségi állapota miatt szinte ágyban fekvő beteg, nem jut el a könyv-
tárba.
 
Bárki belelapozhat

Mindig a legutóbbi két hónap Délmagyarország-számai érhetők el az SZTE Klebelsberg Könyvtárban – tudtuk meg Szabó Gilinger Esztertől, a könyvtár munkatársától. A lapszámok digitalizáltan a 2010-es évig találhatók meg a könyvtár oldalán, illetve a DélmagyArchívban, a delmagyar.hu/delmagyarchiv internetes oldalon.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brutalitás Szegeden: hallgat a kínzással gyanúsított lány anyja

Brutalitás Szegeden: hallgat a kínzással gyanúsított lány anyja
Megkerestük tegnap annak a 21 éves lánynak az édesanyját, aki a gyanú szerint két társával kínzott… Tovább olvasom