Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Aranyat ért a Délmagyar pacalja

Újra volt Pacalpárbaj a Diófa vendéglőben. Mi is ott voltunk, és Arany Fokozatú Pacalt Főztünk.
Idén ötödik alkalommal mérkőztek meg a pacal szerelmesei a szegedi Diófa vendéglőben. A Pacalpárbaj résztvevői régi ismerősként köszöntötték egymást vasárnap reggel. A poénok az elfogyasztott alkohol mennyiségével egyenes arányban szaporodtak.

Ötödik alkalommal rendezték meg a pacalpárbajt a Diófa vendéglőben. Fotó: Frank Yvette
Hülyeségért nem kellett a szomszédba menniük a versenyzőknek. Barta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosa egy titkos hozzávalót emelt ki, amely az asztal tetején kínálta magát: a vaníliát. – Ez az, amiből tuti, hogy nem teszünk bele – mondta. A közismert csárdagazdát vetélytársai több alkalommal vádolták azzal, hogy haltüdőt és lófejet főz a pacalba.

A Diófa oldalában lapunk, a Délmagyarország főzőinek szomszédságában, a kispiacnál Ádok István és csapata készülődött. – Minden szakácsnak van valami titka. Nekünk a birsalmalekvár – mondta Ádok István és késsel elkezdte szelni a zselatin sűrűségű tömböt, ami persze nem az volt, hanem flaxni, azaz marha ín. Rácz László, a szatymazi amatőr királyi mesterszakács díszes bográcsállványa mellett azt mondta, ő szürkeharcsa lábszárat is tesz a pacalba.

Jó étvágyat! Fotók: Frank Yvette
A vendéglőhöz közel éppen almát osztottak. A poént a főzők nem bírták kihagyni: – Jó, majd teszünk a pacalhoz egy kicsit – mondták többen. Az egyik legérdekesebb pörköltet a Rónay kúria séfje, Szőllősi István készítette. Két birka fejét, négy disznólábat és füstölt szalonnát tett a tíz kiló pacal mellé.

Lapunk csapata, amelyet Arany T. János kollégánk édesapja, Arany János erősített, klasszikus füstölt csülkös pacalt készített, amely elnyerte a zsűri tetszését. Frank Sándor, Venesz-díjas mesterszakács, Német Ferenc, a Tigers Security Kft. egyik tulajdonosa és Rapcsányi Ferenc, a Hansági Ferenc Oktatási Alapítvány egyik alapítója arany fokozatúnak értékelte a Délmagyar pacalját.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Retró a volt konzervgyárban

2002-ben állt le a Szegedi Konzervgyár, és jöttek új tulajdonosok, de még mindig csontraktárnak vagy borsócsarnoknak hívják a különböző épületeket. Tovább olvasom