Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Árkád Szeged - új bevásárlóközpont épül a napfény városában

Szeged - Béky Ildikó, az Árkád Szeged bérbeadási menedzsere már 2007 óta az újonnan épülő bevásárlóközpont bérleményeivel foglalkozik. Arra kértük, meséljen kicsit az olvasóknak a projektről.
– Néhány hete volt az épülő bevásárlóközpont bokrétaünnepsége. Ez azt jelenti, hogy az épület elérte a végleges magasságát. Mikor nyit a bevásárlóközpont, és hogy állnak a bérbeadással?
– A nyitást ez év októberének első hetében tervezzük. A bérbeadás a jelenlegi piaci körülményeket meghazudtolóan jól halad. A bérbe adható terület 70 százaléka már gazdára talált, és ez az arány hétről hétre növekszik. Április végére minden jel szerint elérjük a 80 százalékot.

– Sokakban felmerül a kérdés, hogy szükség van-e újabb bevásárlóközpontra.
– Munkám során gyakran találkozom ezzel a kérdéssel, és őszintén kijelenthetem, hogy Szegeden valóban hiánypótlók vagyunk. Rendszerint vissza szoktam kérdezni, hogy ki hol vásárol, és szinte kivétel nélkül Budapest a válasz, az indoklás pedig a helyi választék hiánya. Sok nemzetközi márka már korábban szeretett volna megjelenni a városban, de a minőségi, megfelelő méretű és elhelyezkedésű üzlethelyiségek hiánya miatt kivártak. Komoly problémát jelent továbbá belvárosi elhelyezkedés esetén a parkolóhelyek hiánya is. Az ÁRKÁD nyitásával végre megteremtjük a lehetőséget valamennyi kereskedő számára: egy minőségi helyen úgy mutathatják be kínálatukat, hogy vásárlóik kényelmét 1350 ingyenes parkolóhely szolgálja. Fő célunk természetesen elsősorban a szegediek és a környékbeliek igényeinek kielégítése. Szeretnénk nagyon széles választékot biztosítani, hogy minden érdeklődő – kortól és nemtől függetlenül – szívesen járjon hozzánk.

– Évek óta az ÁRKÁD Szeged bevásárlóközpont sikerét készíti elő.
– Sokan csodálkoznak, amikor kiderül, hogy már 2007 óta foglalkozom a szegedi bevásárlóközpontunkkal. A bérbeadó munkája azonban hosszú hónapokkal megelőzi a bérlőkkel való tényleges kapcsolatfelvételt. Már a tervrajz készítésekor figyelembe vesszük az érdeklődők várható igényeit, és megpróbáljuk minél pontosabban meghatározni a kívánt bérlői összetételt. Ennek birtokában vághatunk csak neki a bérlőpartnereinkkel folytatott tárgyalásoknak, a tényleges bérbeadásnak. A bérbeadó munkája ugyanis nem szűnik meg a nyitás napján, hiszen a piac folyamatosan változik, és ahhoz, hogy a bevásárlóközpont mindig érdekes legyen a vásárlók számára, a legújabb márkáknak, üzletformáknak is helyet kell biztosítani a bérlők között. Ez olyan feladat, amelyet nyitás után folyamatosan látunk el.

– Milyen kritériumok alapján döntenek arról, hogy mely bérlők kapnak helyet a bevásárlóközpontban?
– A bérlői összetétel során figyelnünk kell arra, hogy leendő vásárlóink minden igényét kielégítsük. Megbízható, sikeres partnereket keresünk. Célunk a fenntartható egyensúly és a sokszínűség hosszú távú biztosítása. Igyekszünk minden igényt figyelembe venni. Az ÁRKÁD Szeged esetében a nagy nevek között ott lesz az Interspar, a New Yorker, a C&A, a Hervis, az Alexandra, a Humanic, a Springfield és a Deichmann, a H&M és a Terranova, hogy csak néhányat említsek.
A kisebb alapterületű, ám nagyon kedvelt üzletek között megállapodtunk már többek között a GAS, Calzedonia, Intimissimi, Women's Secret, Bijou Brigitte, Vagabond, Orsay, Promod, Women's Secret, Camel, O'Neill, Converse, Saxoo, T-Tom, dm, Rossmann és Coffee Shop üzletekkel is. Sokan a Facebookon vagy e-mailen juttatják el hozzánk kívánságaikat, hogy mely üzleteket látnák szívesen nálunk. A felénk jelzett, beérkező igényeket természetesen igyekszünk messzemenően figyelembe venni.

– Lesznek helyi kereskedők, vendéglátósok, szolgáltatók is a bérlők között?
– Természetesen! Számomra mindig különös örömet jelent megismerkedni a helyi kiskereskedőkkel, és velük megállapodást kötni. Különösen a vendéglátás területén élénk az érdeklődés, s velük párhuzamosan 20 helyi kereskedőre is számítunk. Az ÁRKÁD megjelenése ugyanis nem csupán a nemzetközi márkák számára jelent új lehetőséget! Sok helyi üzletember is megtalálhatja nálunk a számítását. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy Szegeden nyílik az első olyan bevásárlóközpontunk, ahol magyar kereskedő árulja majd a fagylaltot, süteményt, üdítőt, s hogy az A Cappella cukrászda mellett bérlőink soraiban üdvözölhetjük többek között az Időzóna, Classic, Saxoo, Latin Negyed, Nana Collection, Cango&Rinaldi és Ilona Praktikái üzleteket is.

Bérbeadás

Tel.: 06-1-434-8217
E-mail: shop@ece.hu

Olvasóink írták

46 hozzászólás
 • 46. toxor01 2011. április 01. 12:49
  „39: Akkor be ne tedd a lábad!”
 • 45. zoltanszabo 2011. április 01. 11:36
  „T. 44. El
  kell, hogy keserítselek, olcsón--jó , márkás cuccot ebben az Árkádban se tudsz venni.
  Ha a felsolt márkákat megnézed pl Bpen ott is drágák.
  a Roland,-Tommi Hilfiger stb. nem költözik az új Árkádba , boltokat vesz a Kárászon, az árak pedig a nagy többségnek elérhetetlen. pl.ing :36 000.-Ft, öltöny : 200 000.-Ft kezdődik. stb.
  A Kárászon nyítnak új boltokat ,női--férfi exkluzív áruval. Nöi báli pl. 1 millióFt , cipő: 700 000:-Ft, stb.
  Gyanítom nem sokan lesznek ott törzsvásárlók.
  T. 17. Józsika.
  "Teccettek volna tanulni.Ja nem ment "

  Megnyugtatlak K. Józsika--2 egyetemi diplomám van !”
 • 44. Mexx 2011. április 01. 10:53
  „Szerintem jó, hogy lesz Árkád és minőségi boltok. Az azért már felháborító, hogy a belvárosban egyes cipőboltokban 30 és 35 ezer forintért kínálnak szandálokat( és kinéznek az üzletből ha nem veszel semmit!),hogy a kínai cucc is vetekszik lassan egy - egy jobb minőségű ruha árával!!! Arról már ne is beszéljünk, hogy a válfás turiban a gyerekholmik olyan árban vannak mint a Tescoban az új ruhák árai!!! Amíg Pesten 500 Ft/kg. a turis ruhák ára!!! Azért kicsit nézzenek már magukba Szegeden a butikusok és akkor ne csodálkozzanak, hogy az Árkád majd versenyhelyzetbe kényszeríti őket!!!”
 • 43. maji 2011. április 01. 09:50
  „Akkor ebből kiderült, hogy ZARA, BERSHKA, STRADIVARIUS, PULL&BEAR, MANGO nem lesz.”
 • 42. fidelgasztro 2011. április 01. 09:24
  „A beruházó cég elég nagy hátránnyal kezdte a PR munkát. Miután a várossal ,,megbótolta", hogy lebonthasson egy ipartörténeti objektumot, persze azzal az álcával, hogy az eredeti épület elemekből beépít néhányat, felépít egy brutális, beton dobozt, melynek építészeti megoldásaiban nem nagyon köszön vissza az Első Magyar Kenderfonó épületegyüttesének egyetlen téglarakása sem. Szomorú, hogy percemberek percmonstrumokat építhetnek saját dicsőségükre! Az új ,,plaza" megnyitásával végérvényesen leáldozott a ,,régi", Szeged Plaza korszaka, valószínű, hogy előbb a vásárlók, majd a bérlők is faképnél hagyják, s lesz belőle egy hatalmas kínai áruház, vagy egy angol giga turi, arra biztos lenne nagy kereslet. Aztán húsz év múlva az Árkádra sem lesz már szükség, s jöhetnek a dózerok. Írjunk ki már most egy pályázatot, hogy Ön mit építene a helyére! Esetleg egy élelmiszeripari üzemet, vagy egy olyan gyárat, ahol kenderből készítenek bio termékeket (mint már most Németországban). Ajvé!”
 • 41. bombi 2011. április 01. 09:18
  „Engem az érdekelne,hogy mi van a beígért postával??? Amikor bezárták ott a postát (hozzáteszem a bontás előtt hónapokkal) azzal hitegettek,hogy lesz majd az Árkádban? Azóta erről sehol sem hallani!!”
 • 40. kovácsnééscsaládja 2011. április 01. 09:04
  „"...Sokan a Facebookon vagy e-mailen juttatják el hozzánk kívánságaikat, hogy mely üzleteket látnák szívesen nálunk. A felénk jelzett, beérkező igényeket természetesen igyekszünk messzemenően figyelembe venni."

  egyetértek 39-es, belső értékeik őrzésére ösztönzöm a családom tagjait, és szabadidőnkben kreatív programokat valósítunk meg...., néha egy süti és fagyi is belefér a dorozsmai cukiban.., és tudjuk, hogy nem a ruha teszi az embert, legfeljebb hamis illúziókat kelt egy kis időre, de egyszer úgyis minden kiderül....”
 • 39. Beroesz 2011. április 01. 08:19
  „Kedves Ildikó! Nem értek egyet az óriásplázákkal, ezért a lábamat sem teszem be az Önök létesítményébe és családom tagjait is erre ösztönzöm majd. Ezt üzenem az Önök leendő bérlőinek.”
 • 38. Egyolvasó 2011. április 01. 05:47
  „A kenyér árát átlagban 8 forinttal emelik áprilisban”
 • 37. jozko 2011. március 31. 22:05
  „Tálcán kínált lehetőség, hogy több millió koldus gazdagnak álmodhassa magát!
  Akár hálásak is lehetünk érte...”
 • 36. k.elvis 2011. március 31. 21:53
  „www.vikingbolt.hu ez lesz-e benne? A többi nem érdekel.”
 • 35. Pandora 2011. március 31. 20:58
  „most akkor nem jön a ZARA???

  tiszta depi vagyok..”
 • 34. TELSTAR 2011. március 31. 19:44
  „Hát mit mondjak... láttam már szebbet is !”
 • 33. kovácsnééscsaládja 2011. március 31. 19:21
  „Karórát is lehet majd vásárolni?”
 • 32. Buvana 2011. március 31. 19:05
  „Végre még egy judeo pláza!”
 • 31. PipiczGabor 2011. március 31. 18:46
  „Kellett mar mint a falat kenyer.Sot meg egy-ket aruhazat is kellene surgosen felhuzni.A belso fogyasztas mar csak a parizerre es szalonnara /mar arra sem mert draga lett/ csokkent es ez meg jobban igy lesz, csak varjatok ki.”
 • 30. frakk 2011. március 31. 17:30
  „Engem az elsők között kimoderáltak , csak azért mert megmertem kérdezni, mennyi munkahely fog megszűnni az új pláza miatt?? Kérdés volt . :))
  Engem csak a tökfőzelék fog érdekelni a legújabb plázában is. Lehet majd kapni??? Mi az a Zara?”
 • 29. +36 2011. március 31. 17:23
  „megint egy gusztustalan s..ggnyaló fizetett reklám. ha nem az akkor a legggusztustalanabb DÉLMAGYAR cikkek egyike.

  EZ MÉG EGY PÉNZSZIVATTYÚ !!!! MUNKAHAELYTEREMTŐ ...HIÁNYPÓTLÓ????
  EGY NAGY SZ....R PÉNSZIVATTYÚ....!!!”
 • 28. unhappysuncity 2011. március 31. 17:17
  „Ide vajon miért felejtették el kiírni, hogy fizetett hirdetés????
  egyik indok szerint az árkád vezetője a DM elnökének a barátja,
  a másik szerint még azért is fizettek, hogy ne írják ki
  gondolom a törvény szerint nem kötelező kiírni, hogy fizetett hird4etés ... vagy mégis?”
 • 27. Parttalan 2011. március 31. 17:14
  „Etikusabb lenne így: IxI”
46 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközisíteni kell a Szegedi Tudományegyetemet

Szeged - „Az universitas universitas legyen!" – fogalmazott Pál József idén januárban,… Tovább olvasom