Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Árverés a szegedi gyermekklinika javára

Szeged - A szegedi gyermekklinika műveseállomásának fenntartására gyűjtöttek a hétvégén: zenés vacsoraesttel egybekötött árverést rendeztek a Szeged étteremben. A jótékonysági partin 567 ezer forint gyűlt össze a szükséges ötmillió forinthoz.
A szegedi gyermekklinika műveseállomásának szombat esti jótékonysági árverést rendeztek a Szeged étteremben. A szervezők sikeresnek könyvelték el a rendezvényt, 567 ezer forint gyűlt össze. A zenés vacsoraesttel egybekötött jótékonysági partit most rendezték meg második alkalommal. Tavaly a gyermekkórház intenzív osztályának felújítására szánták a befolyó összeget – tudtuk meg Perényi Lászlótól, a Szeged étterem tulajdonosától.

A hétvégén felajánlott huszonnégy tételből egy kivétellel – minden elkelt. Százezer forintért, azaz kikiáltási árának a duplájáért talált gazdára Bihari Gábor Kőpad című képe. A lelkes vásárlónak, Tankó Lászlónak nem ez az első szerzeménye a művésztől. A tavaly megrendezett árverésen is Bihari alkotásaiból vásárolt. A Zwack Péter által dedikált ötliteres Zwack Unicumnak is a Geotextil Kft. ügyvezetője lett a gazdája, így Tankó László költötte el a legtöbb pénzt az árverésen, összesen 131 ezer forintot.

Zsolnay porcelán, ékszerek, festmények, hévízi hétvége – sokszínű felajánlások a gyermekklinikának. Fotó: Schmidt Andrea
Zsolnay porcelán, ékszerek, festmények, hévízi hétvége – sokszínű felajánlások a gyermekklinikának. Fotó: Schmidt Andrea

– Az összeget mindenképpen a kórháznak szánta a cégem, de azért igyekeztem nekem tetsző dolgokat vásárolni – mondta a licitáló. Őt követte a KÉSZ Kft. ügyvezető igazgatójának felesége, Vargáné Muráti Lili, aki borokat, a HPQ férfi röplabdacsapat aláírt mezét, Zsolnay porcelánt, Vizsolyi Lívia fagottművész CD-it és a Szeged Beton vízilabdacsapatának játékosai által dedikált labdát vitt haza, ez utóbbiért a kikiáltási ár négyszeresét adta. A harminchárom éves Perényi Ádám licitjeit személyes érzelmek vezérelték: kislányát születése után a gyermekklinikán kezelték.

Kelet-Európában az első

A szegedi gyermekklinika műveseállomása Kelet-Európában elsőként, 1980-ban kezdte meg működését, jelenleg még Budapesten van ilyen részleg. Az 1985 után indult debreceni, miskolci és pécsi intézmény anyagi gondok miatt időközben megszűnt.

A rendezvény színvonalához és a műveseállomásnak gyűjtött összeghez hozzájárult a talpalávalót szolgáltató Euro-Salon Band zenekar is: ingyen játszottak. A kellemes szvingre hajnalig táncoltak a vendégek.

– Ötmillió forintra lenne szükség a műveseállomás fenntartásához. A gépek karbantartására, a közműszámlára és az állomáson dolgozó négy nővér kifizetésére költjük az árverésből befolyó összeget – magyarázta Túri Sándor a szegedi gyermekklinika vezetője és a rendezvény védnöke. A professzor azt is elmondta, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár a kezelés alatt lévő gyermekek létszáma alapján fizet. A beteg gyerekek száma azonban szerencsére csökken, hiszen az urológiai betegségek miatt elvégzett műtétek, és a transzplantációk sikeresek. A régióban 3500 gyereket gondoznak különböző vesebetegségekkel, illetve tizenöt állandó páciense van az állomásnak. Ezeket a gyerekeket heti három kezelésre hordják a szüleik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fekete pont: lógva hagyták a fácskát

Szeged - A január 14-i balesetben a Bertalan hídról egy török kamion magával rántott a mélybe egy szegedi biciklist. Tovább olvasom