Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Árvízi emléknap főzéssel, kovácsolással

Szeged - Az 1879-es szegedi nagyárvízre emlékeztek szombaton a szegedi Dóm téren: a bográcsokban tárkonyos raguleves főtt, a sátrakban kézműveskedtek.
Hogyan lehet bicikligumiból övet készíteni? És gyertyát, népi hangszert csinálni, vasat kovácsolni? Mindezeket kipróbálhatták a 10. Árvízi Emléknap látogatói a Dóm téren. A dél-alföldi cserkészek és a Szeged-Belvárosi Plébánia által szervezett eseményen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el. Kilenc csapat bográcsában készült az ebéd, a hozzávalók között lehetett hentesáru, virsli, krumpli, hagyma is.

Árvízi emléknap főzéssel, kovácsolással. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

A Gál Maya vezette 519. számú Bálint Sándor Cserkészcsapat tárkonyos csirkeragulevest főzött, máshol tárkonyos tokányt készítettek. Az idén körülbelül 900 cserkész regisztrált az eseményre, amely általában több ezer civil látogatót vonz - tudtuk meg Bérdi Péter kommunikációs vezetőtől. A 135 évvel ezelőtti árvízre visszatekintve, illetve az emléknap tizedik évfordulója kapcsán egy új programot is tartottak: kedden fórumbeszélgetés volt az összefogásról, a cserkészet és a civil, szakmai élet kapcsolatáról.

Árvízi emléknap főzéssel, kovácsolással. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felsővezeték-szakadás miatt késnek a vonatok a ceglédi és a szegedi vonalon

A Monorra közlekedő elővárosi személyvonat mögött leszakadt a felsővezeték. A leszakadt felsővezeték… Tovább olvasom