Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Átlátható közgyűlési munkát akar az LMP

Szeged - Az LMP a tiszta, átlátható közgyűlési munka érdekében a csütörtöki közgyűlésen azt javasolja majd: az eddiginél szélesebb társadalmi részvételre legyen lehetőség, már az indítványok előkészítő folyamataiban.
Bevonná a stratégiai partnereket, civil szervezeteket, külsős szakértőket a közgyűlési munkába – közölte szerdai sajtótájékoztatóján Szentistványi István, a párt önkormányzati képviselője és Kasza Péter, a jogi bizottság tagja.

Szerintük Botka László polgármester holnapi előterjesztése e témában kevés engedményt tesz. Arról rendelkezik, hogy a közgyűlést megelőzően 14 nappal az előterjesztésekhez névvel, e-mail címmel egy fórumon szólhatnak hozzá a regisztrálók.

Az LMP módosító indítványa javasolja: ne csak a megszövegezett tervezetet, hanem már a lényegesen érthetőbb szabályozási koncepciót is lehessen véleményezni. A párt hónapokkal a konkrét tárgyalás előtt feltüntetné az előrelátható, közgyűlési döntést igénylő kérdéseket és a közmeghallgatások időpontjait is.

Olvasóink írták

 • 6. deszkás 2011. június 30. 09:07
  „És komolyan vennék? Ha ha”
 • 5. dodó 2011. június 29. 22:10
  „2011, június 29 - 19:18 :: "Durvul a belharc az LMP-ben

  Az Egyenlítő TV blog birtokába került dokumentum szerint az LMP 49 tagja - köztük a párt tíz országgyűlési-képviselője - kiakadt az egyre durvább belharcokon.

  A 49 aláíró kifogásolja, hogy a párton belüli érdekcsoportok marakodása során az LMP-sek többek között ,,patkánynak", ,,politikai prostituáltnak", ,,drogos k****nak", ,,sz*rkavarónak" nevezték egymást. A levél megfogalmazói szerint az LMP-s érdekcsoportok úgy beszéltek egyes párttagokról , hogy ,,el kell szívni előlük a levegőt", ,,ki kell őket füstölni a pártból", ,,el kell vágni a torkukat".

  A levélírók - köztük Schiffer András, Karácsony Gergely, Kaufer Virág és Scheiring Gábor - szerint amennyiben az LMP nem változtat jelenlegi belső működésén, ,,el fog menni a párt mellett a történelem".
  Schifferék illegitimnek tartják a párt nyilvánossága elől elzárt "informális hatalmi struktúrákat", az olyan zárt levelezőlistákat, amelyekről az LMP tagjai gyakran a sajtónak szivárogtatnak ki anyagokat. Korábban ilyen kiszivárogtatások miatt került reflektorfénybe az LMP Fideszéhez hasonló adatgyűjtési, adatkezelési botránya, a kampánystáb lemondása, az azóta az LMP-ből kivált Ivády kampánytámogatási-ügye, illetve több belső vita és ellenségeskedés.
  Mindezek a párt szétrobbanásának előjelei, s ez a levélíró LMP-sek szerint megengedhetetlen. ,,Az LMP mint szervezet ma nagyon rossz állapotban van. Miközben a párt kívülről nézve fokozatosan erősödik, (...) addig belülről olyan konfliktusok bénítják, melyeket sokszor azok sem értenek pontosan, akik részt vesznek bennük" - írják."”
 • 4. GondaIstván 2011. június 29. 20:18
  „Végre valami előrelépés az átláthatóság felé! Ez a város a polgároké, tehát elsősorban nekik kell véleményt nyilvánítani. Ez a mai informatikai világban simán megoldható. Még szavaztatni is lehetne. A képviselőjüket meg fenékbe kellene rúgni, ha nem követi a választói akaratot.”
 • 3. sadap12 2011. június 29. 18:35
  „igen mosdatlanka? Inkább a lelkiismereteddel számolj el az árva gyerekek elleni szavazásért! Plusz az anyagi károkozás!”
 • 2. zoltanszabo 2011. június 29. 17:22
  „Az LMP. egy puhány ellenzék. Nagyon halkan hallatják a szavukat. Szinte suttognak ! Ezek ötleteit--símán lesöprik az asztalról !
  KEMÉNYEBBEN FIÚK !!!!!”
 • 1. dodó 2011. június 29. 17:12
  „"Átlátható közgyűlési munkát akar az LMP"

  Szerintem meg hatalmat és sokkal-sokkal több befolyást!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyerjen Elevennel! Kisorsoltuk az első ajándékcsomagot!

Nyolc héttel a 35. szegedi síkvízi kajak-kenu világbajnokság kezdete előtt játéksorozatot indítunk az esemény tiszteletére. Játsszanak velünk minden héten! Tovább olvasom