Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Az algyői keszeg jobb volt, mint a börzsönyi pisztráng

Algyő - Hajnali négykor már kavarták a délre szánt étel alaplevét az algyői horgászok, akik végül meg is nyerték a szombati főzőversenyt. A falunapra a község díszpolgára bajor sört hozott Bajorországból.
A falunapok egyre fontosabb rendezvények, mert arra, hogy a szomszédok, ismerősök, régi barátok, barátnők együtt leüljenek nyugodtan beszélgetni – miközben fő az étel –, szinte már csak ilyenkor jut idő. Algyőn szombaton, korán reggel kezdték fölállítani az önkormányzattól kapott sátrakat a baráti társaságok, civilszervezetek. A többit mindenki maga hozta. A faluház szabadtéri színpadán fölléptek az óvodások, az iskolások – egy produkció erejéig szüleikkel együtt –, a cigányzenekar olasz filmslágereket is játszott, délután Mark, Szandi, este a Magna Cum Laude zenélt. A Jobbik alapszervezet első újságját osztogatta, amelyben a meglepett algyőiek azt is olvashatták a volt iskolaigazgató tollából, hogy a magyarság a Szíriusz bolygóról származik.

A fő program mégis a főzőverseny volt, amelyen zömmel halászlével indultak a csapatok. Készült még étel vaddisznó- és marhahúsból, csülökből, angolnából. A szegedi televízió riportere szerint az egyik sátorban kapott sült keszeg finomabb volt, mint a Börzsönyben evett pisztráng(!). A zsűri elnöke Barta László, az Algyői Halászcsárda vezetője kihirdette, hogy Kecskeméti Zoltán és barátai különdíjat kaptak, a Mol baráti köre és az Offroad Club előtt pedig az Algyői Természetvédő Horgászegyesület nyerte a főzőversenyt.

Zombori Szilveszter és Bakó László a horgászok bográcsánál. Ez a csapat nyerte a főzőversenyt. Fotó: Frank Yvette
Zombori Szilveszter és Bakó László a horgászok bográcsánál. Ez a csapat nyerte a főzőversenyt.
Fotó: Frank Yvette

Vendég és egyben vendéglátó

Meglátogatta a rendezvényt Botka László országgyűlési képviselő, Simicz József deszki polgármester, valamint a Fidesz és a KDNP politikusa, Kalmár Ferenc. Az önkormányzat sátrába jöttek vendégek a horvátországi Kórógyról, a vajdasági Martonosról, a romániai Újvárról és a bajorországi Hebertsfeldenből. Utóbbi város leköszönt polgármestere, Alfred Wollinger hazai, azaz bajor sört, húspástétomot és bajor kolbászt hozott. – Ez nem egyszerűen partneri viszony, hanem igazi barátság – mondta Alfred, aki nagyon ragaszkodik az algyőiekhez. A szimpátia kölcsönös, amit az algyői képviselő-testülettől nemrég kapott díszpolgári cím is bizonyít.

Olvasóink írták

  • 1. IVY 2009. április 28. 15:33
    „Jobb?
    Ez nem is kérdés számomra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgárőröket jutalmaztak a megyeházán

Szeged - A 15 éve alakult Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége a hét végén Szegeden, a… Tovább olvasom