Délmagyar logó

2018. 06. 17. vasárnap - Laura, Alida 17°C | 28°C Még több cikk.

Az Árkád mégis nyitva lesz vasárnaponként!

Megjelent a "vasárnaptörvény" végrehajtási rendelete a kivételekkel együtt. Az Árkád mégis nyitva lesz vasárnaponként. Az 5 szabadon választható pihenőnap közül a Tesco a húsvét előttit választotta elsőnek. A Mars téri piac bevásárlóközpont akar lenni.
Mások is teljes pótlékot akarnak

Az Alkotmánybírósághoz és az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordul a vegyipari szakszervezet a vasárnapi pótlék ügyében. A VDSZ elnöke, Székely Tamás szerint súlyos megkülönböztetéshez vezet a döntés, miszerint a kereskedelmi alkalmazottak az 5 engedélyezett vasárnapi nyitva tartás idejére 100 százalékos pótlékot kapnak, míg mások, akik rendszeresen dolgoznak ezen a pihenőnapon, csak a felére jogosultak. A VDSZ működési területén tízezrek dolgoznak vasárnaponként is, 50 százalékos pótlékért.

– Egyes üzleteinknek módjukban áll vasárnap is kinyitni a március 15-étől hatályos, a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény értelmében. Mivel néhány bérlőnk az utóbbi napokban nyilatkozott ez irányú szándékáról, a bevásárlóközpont épülete a március 15. utáni vasárnapi napokon nyitva tart – mondta Gazdag Dániel, az Árkád Szeged Bevásárlóközpont igazgatója.Arra a kérdésre azonban, melyek lesznek ezek az üzletek, nem tudott válaszolni. – A bérlők saját maguk döntik el, hogy kinyitnak-e vagy sem, végleges lista nem áll rendelkezésünkre – közölte.

A 200 négyzetméternél nagyobb üzletek, vagyis a szuperek és a hiperek az év 5 szabadon választott vasárnapján nyitva tarthatnak. Legtöbbjük, köztük a Tesco és a Metro első alkalomnak a húsvét előtti, március 29-i vasárnapot választotta, a fennmaradó 4 vasárnap az adventi időszakra esik majd. Szegeden a Napfény Park Bevásárlóközpont az összes üzletét kinyitja március 29-én, köztük lesz a Tesco is. Az Auchan megosztja a vasárnapokat az ország különböző pontjain lévő boltjai között, a szegedi áruház november 22-én lesz nyitva. Így taktikázik a Spar is: fix a 4 karácsonyi hétvége, az ötödikről majd a boltok maguk döntenek az elmúlt évek forgalmi adatai alapján.

Az A capella cukrászda vasárnaponként is várja vendégeit a szegedi Árkádban. Fotó: Schmidt Andrea
Az A capella cukrászda vasárnaponként is várja vendégeit a szegedi Árkádban. Fotó: Schmidt Andrea

A delmagyar.hu-n elkészítettük a vasárnaponként nyitva tartó, 200 négyzetméternél kisebb alapterületű üzletek Csongrád megyei térképét, amelyet folyamatosan frissítünk.


Útlevél a Mars téren
Sajtótájékoztatón jelentette be tegnap Németh István, a Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezető igazgatója, hogy meghosszabbított nyitva tartással várják a vevőket, minden vasárnap 15 óráig lehet vásárolni az asztaloknál és az üzletekben. A piacra nem vonatkozik a törvény, miszerint a 200 négyzetméteresnél nagyobb boltoknak zárva kell tartani. Németh István a forgalom növekedésére számít, valamint arra, hogy a piac a széles választékával bevásárlóközpontként működhet. Havonta egyszer tematikus vasárnapot szerveznek. A mostani lesz az első bevásárló hétvége, szombaton a bábszínházi világnap alkalmából bábjátékokat adnak elő, vasárnap 9-től utcazenészekkel, gyermekprogramokkal, videojáték-bajnoksággal, állatsimogatóval és amerikaiautó-kiállítással várják az érdeklődőket. Pecsétet nyomnak egy speciális útlevélbe: 3 vasárnap és 3 pecsét után ajándékcsomagokat sorsolnak ki.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

GKI-s elismerések

Az ünnepen kitüntették a szegedi Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft. több munkatársát. Tovább olvasom