Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Az ÁRKÁD nem csupán a divatkultúrát építi

Szeged - Az ÁRKÁD Szeged a legnagyobb magánerőből finanszírozott szegedi projekt, a beruházás összértéke a 30 milliárd forintot is meghaladja! Az épülő ÁRKÁD Szeged Bevásárlóközpont a régió igazi színfoltja lesz, amelynek Rigó utcai homlokzata az egykori Kendergyár beépítésével került kialakításra, így ötvözve a múltból ránk maradt értéket a jövővel. (x)
A bevásárlóközpont októberi nyitásával színvonalas, sokrétű és egyben a helyi sajátosságokat is ötvöző árukínálattal találkozhatnak majd a látogatók. A nagy és ismert nemzetközi márkák mellett ugyanis a kisebb szegedi vállalkozók is helyet kapnak az ÁRKÁD-ban. Béky Ildikó bérbeadási menedzser elmondása szerint az üzletek 85%-a már gazdára talált. Azon üzletemberek, akik az ÁRKÁD Szeged előnyeiből szeretnének profitálni, mielőbb vegyék fel a kapcsolatot a bérbeadás munkatársaival, hiszen egyre kevesebb bérbe adható területből választhatnak. S hogy látogatóként miért érdemes majd a szegedi ÁRKÁD-ba járni? Az egyik fő vonzerő a budapestihez fogható bérlői mix., mégpedig olyan kínálattal, melyhez fogható vidéki városban jelenleg nincs, tehát a szegedi vásárlóerő végre saját városára koncentrálódik. Jó néhány márka ugyanis eddig szinte csak Budapesten képviseltette magát, ám az ÁRKÁD nyitásának köszönhetően olyan bérlők színesítik majd a szegedi divatpalettát, mint a Calzedonia, Intimissimi, Orsay, Promod, Springfield, vagy a Women Secret. Komoly tárgyalási szakaszba érkeztünk a Zara, Bershka, Pull and Bear és Stradivarius üzletekkel is. 1000 négyzetméternél nagyobb alapterületen, belső kétszintes helyiséggel nyit a C&A, a H&M, a New Yorker, s a bevásárlóközpontban nyit meg Szeged első Intersparja, egy hatalmas Hervis, valamint egy igazán kuriózumnak számító, több mint 1500 négyzetméter alapterületű könyváruház, az Alexandra. Az ország egyik legnagyobb szórakoztató elektronikai üzlete egy 4000 négyzetmétert meghaladó üzlethelyiséget foglal majd el. Az ismert és kedvelt helyi bérlők is képviseltetik magukat, s a világ egyik legnagyobb gyorsétteremlánca, a KFC, hazai konyha, olasz, kínai, török étterem is lesz a házban. Az első emeleti ételudvaron 290 ülőhellyel várják majd a látogatókat.

Az autóval érkezők kényelmét a bevásárlóközpont 1350 férőhelyes parkolója szolgálja majd a komplexum tetőterében és mélygarázsában. S hogy a frekventált elhelyezkedés és a kimagaslóan erős bérlői mix mellett mi teszi még különlegessé és egyedülállóvá az ÁRKÁD-ot? Azok a rendezvények és programok, melyekkel a bevásárlóközpont bekapcsolódik a város kulturális életébe és pezsgésébe!

A múlt és a jövő ötvözete. Fotó: DM/DV
A múlt és a jövő ötvözete.
Fotó: DM/DV

New Yorker nyit Szegeden – „Találd meg az üzleted!"

A Szeged és környéki fiatalok örömére a New Yorker is nyit az ÁRKÁD Bevásárlóközpontban, mégpedig egy kétszintes üzlettel! A New Yorker több mint 860 üzlettel 32 országban van jelen, ezzel az egyik legnagyobb divatvállalkozások egyike. Fő vonala a fiatalos fazonok, a farmer- és sportos, valamint utcai viseletek, mindez temérdek kiegészítővel tarkítva. Mindazok rendszeres látogatói lesznek az üzletnek, akik folyamatosan lépést akarnak tartani a legújabb divattrendekkel és emellett a megbízható minőséget keresik. A New Yorker öt saját márkájában, az amisu, smog, fishbone, fishbone sister, és censored nevekben nem fognak csalódni! Mindamellett, hogy a New Yorker a női-férfi divat terén élen jár, kiemelkedő hangsúlyt kap a német divatcég életében, hogy elérhető áraik mellett a jól képzett eladók hozzáértő tanácsaikkal segítsék a vásárlókat. Attraktív, modern kialakítású üzletei, folyamatosan frissülő, hatalmas és változatos divatárukészlete, vevőközpontú kiszolgálása és reális árképzése eredményeképp a New Yorker méltán vált a legkedveltebb divatforgalmazók egyikévé hazánkban is.


„A legújabb New Yorker üzletünk Szegeden, – egy régóta áhított városban – nyitja majd meg kapuit, és egyben Magyarország egyik legnagyobb fővároson kívüli üzlete lesz. A szegedi ÁRKÁD kiváló adottságának és elhelyezkedésének köszönhetően kitűnő választásnak bizonyul majd a New Yorker terjeszkedési stratégiájának legújabb állomásaként. Nagyon büszkék vagyunk a New Yorker eddig elért magyarországi sikereire, és reményeink szerint fejlődésünk folyatódik az elkövetkezendő években is. A 2011-es évre emellett még további üzletnyitásokat is tervezünk, melyeket remélhetőleg szintén nagy örömmel fogad majd divatorientált vásárlóközönségünk" – nyilatkozta Mikó Zsolt, a New Yorker magyarországi értékesítési vezetője.

Alexandra Könyváruház az ÁRKÁD-ban - kultúra 1500 négyzetméteren

Az Alexandra neve hosszú évek óta a minőségi szolgáltatással egyenértékű a nagyközönség számára. Nemcsak a könyváruházak egyedülálló irodalmi, zenei és filmes kínálata, de a kultúrát emberi léptékkel adagoló, barátságos hangulatuk miatt is. Megszokhattuk a kiváló borok és kényelmes kávézók megjelenését is a könyvcsemegék körül. A dinamikusan fejlődő könyváruházlánc ma már az ország valamennyi megyeszékhelyén és a nagyobb városokban is megtalálható. Közel 50 településen, több mint 80 üzletben várja a vásárlókat. Ezt a minőségi színvonalat folytatja az új megjelenésű Alexandra Könyváruház is az ÁRKÁD Szeged Bevásárlóközpontban, ahol az 1500 négyzetméteres üzletben a könyvek, filmek és zenék széles választékát kínálják majd, a bolton belül kialakításra kerülő exkluzív megjelenésű BookCaféban pedig kedvükre időzhetnek majd egy csésze kávé vagy egy finom sütemény mellett.


Az üzletben helyet kap az áruház borszaküzlete is, ahol a Matias Pincészet európai minőségű borai mellett mindegyik jelentős hazai termővidék borai is megtalálhatók lesznek. A hatalmas könyváruház névadója amúgy az áruházláncot alapító ügyvezető nagyobbik lánygyermeke, aki épp a cég indulása idején született. A hazai szinten legismertebb könyvterjesztő hálózat „atyja", Matyi Dezső magyar vállalkozó, aki a kiadói- és terjesztői könyvpiac meghatározó szereplőjévé vált az elmúlt húsz esztendőben. Meglehetősen rendhagyó, épp ezért példaértékű, hogy a főváros-centrikusság ellenére Matyi Dezső Pécsről működteti a sikeres könyváruházakból álló láncot. Az anyavállalatként működő Pécsi Direkt Kft. könyvkiadással és könyvterjesztéssel is foglalkozik, és továbbra is sikeresen terjeszkedik. Október 4-étől nap mint nap válogathatnak majd az ÁRKÁD Szeged Bevásárlóközpontban nyíló Alexandra Könyváruház hatalmas kínálatából.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. hát 2011. június 17. 19:23
  „A sok márkás cucc vásárlóknak elmondanám,nem a minőségért, hanem a márkajelölésért fizettek ötszőr annyit.”
 • 24. KoKo81 2011. június 17. 14:40
  „Lefogadom hogy aki itt fanyalog majd a nagy akcióknál ő fog a legjobban futni az Árkádba.”
 • 23. Xerxes 2011. június 17. 14:12
  „Kedves fili-busz,

  amit a külfölddel kapcsolatba írtál, azzal egyet tudok érteni. Lehet, hogy Nyugat-Európában jobban élnek az emberek, több pénzt keresnek, de jobban is gazdálkodnak vele, mint mi.

  Igen, a "Többé nem kell Pestre járnom a Váci utcára vásárolni" a legtöbb ember számára kicsit bicskanyitogató lehet, de hát ez van: aki megteheti, az megteheti.

  A siránkozásról meg annyit, hogy mi magyarok imádjuk ezt csinálni. Nálunk a mondás is fordított: Minden jóban van valami rossz és a pohár mindig félig üres. :) A nyugdíjasok is siránkoznak folyton( többségük joggal), de azért néha a jobb féle cigaretták, italok beleférnek a keretbe. :)”
 • 22. fili-busz 2011. június 17. 10:23
  „Egyébként az Árkád,engem teljesen hidegen hagy.
  Nem érdekel, talán megnézem majd kíváncsiságból.
  A plázába is csak a moziba járok meg a könyvesboltba.

  Én legfőképpen a :
  "Nem kell Pestre járni márkás cuccokért" - című fejezet ellen emletem kifogást.

  Egyébként más országokban nem ilyen kifejezett a "márkás cucc idiótizmus"
  De persze mindenkinek joga van hozzá, főleg ha pénze is van rá.
  Ennek én örülök a legjobban (ha van pénze), mert az országnak is jó.

  De akkor az itteni síránkozások nagyon nem HITELESEK (ezt úgy általában mondom)”
 • 21. Haho66 2011. június 17. 10:19
  „Müller Drogéria itt sem lesz...”
 • 20. fili-busz 2011. június 17. 10:15
  „"Azt, hogy az ÁRKÁD-ból mi lesz, sikeres-lesz-e, vagy sem, azt nem tudom, de a tipikus magyar mentalitástól, tehát a fanyalogjunk, nyavalyogjunk, sírjunk minden ellen, na azt ki nem állhatom."

  Ebben teljes mértékben egyetértek Veled.
  Annál is inkább,mert a(z ország) mostani bajai, egyrészt a (SZNÓBIZMUS-2 mérettel nagyobb új kocsi, lakás, stb.) hitelre történő megvásárlásában keresendőek. A 10-20 ezres menő cuccok úgyszintén ua. csak kicsiben.
  A sok konzum idióta "beleugrik/ugrott" a kölcsönbe, csak hogy neki is legyen (java részt teljesen felesleges luxus) ,mert ettől érzi magát menőnek.

  Természetesen joga van rá mindenkinek, de legfőképpen ők sírnak aztán a legtöbbet.
  És akkor elérkeztünk a fenti idézett mondatodhoz újból.
  :-)”
 • 19. Apátfalvi** 2011. június 17. 10:01
  „18.

  -ha valaki szeret az öltözködéssel foglalkozni
  -ha valaki csupán szereti a ruhákat, a telefonokat, a síkképernyős tv-t
  -ha valaki a "ha márkás cucc van rajtam, és esetleg kissé extravagáns, még lehetek kétdiplomás" gondolkodásmódot követi
  -ha valaki szereti vásárolgatni, divatos szóval shoppingolni

  attól még lehet tiszta, nyelvére, kultúrájára igényes, hazájára büszke, diplomás, több nyelvet beszélő...stb.
  Nem? Vagy akkor ezen emberek "sznobok"...?

  Nem az a gond, ha téged ezek nem érdekelnek, a gond itt az, hogy ágálsz ellene. Engem például nem érdekelnek a technikai sportok, de soha eszembe sem jutna mondjuk egy épülő motorversenypálya ellen pocskondiázni.

  Azt, hogy az ÁRKÁD-ból mi lesz, sikeres-lesz-e, vagy sem, azt nem tudom, de a tipikus magyar mentalitástól, tehát a fanyalogjunk, nyavalyogjunk, sírjunk minden ellen, na azt ki nem állhatom.”
 • 18. fili-busz 2011. június 17. 09:13
  „13. Apátfalvi** 2011.06.16. 22:56

  11. ha az igénytelenség fájna... :-(

  - ha valaki nem tartozik a konzum idióta birka nyájba
  - ha valaki nem a ruha, telefon, síkképernyős tv alapján ítéli meg a másik embert
  - "ha nem márkás cuccban jársz, nem vagy ember" gondolkodásmódot elveti
  - ha nem a pénz az egyetlen életcélja

  attól még lehet tiszta, nyelvére, kultúrájára igényes, hazájára büszke, diplomás, több nyelvet beszélő...stb.
  Nem?
  Vagy ezek ismeretlen fogalamak?”
 • 17. mtg 2011. június 17. 00:44
  „16!
  Valószínűleg igazad lehet, de akkor mért bontották el legutoljára el a Rigó utca falrészeket, amikor már kb 8-10 méter mélyen ki volt minden föld termelve és elkezdődött a betonozás is a teljes területen??? Csak ezek a falcsonkok meredeztek az égnek?
  De végül is mindegy mert gondolom szerinted és még sokan mások szerint is ez így néz ki jól és csak így lehetett volna ezt a csodaszép épületet kivitelezni. Gondolom ehhez nem kellett senkit sem meggyőzni, semmilyen módon, hogy ez a csoda felépülhessen!!!”
 • 16. daveedbrown 2011. június 16. 23:36
  „14!
  De nem jól emlékszel. Minden tervben ez volt benne.”
 • 15. mtg 2011. június 16. 23:29
  „4. Apátfalvi <moderálva>
  Ember mond már el, hogy Neked ugyan mi tetszik ebben az épületben? Persze amennyiben esetleg, mint építő veszel részt benne akkor megértem, sőt akkor is ha esetleg üzletet bérelsz és a haszonban reménykedsz de ezen túlmenően azért tényleg érdekelne, hogy Neked ugyan mi tetszhet eben a beruházásban épületben......??????????”
 • 14. mtg 2011. június 16. 23:22
  „"amelynek Rigó utcai homlokzata az egykori Kendergyár beépítésével került kialakításra" ha jól emlékszem és tudom az építési engedély kiadásának az egyik feltétele volt, hogy a Rigó utcai frontot meg kell tartania az építtetőnek, amely feltételnek egészen sokáig eleget is tett, hiszen az építés már javában zajlott és a Rigó utcai front még állt, ez már akkor került elbontásra maikor az aljzatbetonozás nagyobb része már kész volt. Gondolom ekkorra sikerült valahogyan elintézni - ki tudja mivel is lehet megkenni az apparátus csikorgó fogait - hogy az építési és használatbavételi engedélynek ne legyen ezen frontnak a megtartása a feltétel, elég lesz vmi hasonlót építeni. Hála mi a Drága Délmagyarunknak hetente megkapjuk hogy milyen eredeti és szép ahogy visszaépítették és az eredetivel szinte egy az egyben megegyezik, csak azt felejtik el, hogy1. nem erről szóólt az engedély, 2. nem így nézett ki és nem ilyen színű téglákból volt felépítve a Rigó utcai front!

  Az építkezés másik feltétele a játszótér kialakítása volt! Tudja vki hol is valósul ez meg?
  Vki mondja már meg, hogy ez a sötét doboz ugyan hogyan illeszkedik a környezetéhez? Külsejében mennyire lesz üde színfoltja a város ezen részének???”
 • 13. Apátfalvi** 2011. június 16. 22:56
  „11. ha az igénytelenség fájna... :-(”
 • 12. k.elvis 2011. június 16. 22:39
  „Szép-szép, bár más rendes nagyvárosokban már van 10 éve, élményfürdő, autópálya,fedett uszoda,sportaréna stb. Ide minden késve érkezik.”
 • 11. fili-busz 2011. június 16. 22:12
  „jaj de jó!
  Majd lehet frankó, menő cuccokat vásárolni.
  Nagyon kúúúúúúúl!

  Ha a sznóbizmus fájna....
  :-(”
 • 10. hát 2011. június 16. 21:26
  „7. bánki
  Itt is az lesz.
  Sok kisvállalkozás tönkre megy, a multik meg gyarapodnak.
  "A nagy és ismert nemzetközi márkák mellett ugyanis a kisebb szegedi vállalkozók is helyet kapnak az ÁRKÁD-ban." Ez a mondat külön figyelemre méltó.”
 • 9. Konrad 2011. június 16. 21:12
  „Kedves Délmagyar, felhívnám arra a szíves figyelmüket, hogy a hatályos reklámtörvény alapján jelezni kell, ha reklám jelenik meg. Ez a cikk mind tartalmában, mind formájában reklámnak minősül, így nagyon jó lenne feltüntetni legalább egy (x)-et.”
 • 8. Zsoltee0716 2011. június 16. 20:26
  „Van itt pénz,talán egy része már nem fog fel jári Pestre.

  Én a kis keresetemmel nem olyan biztos, hogy tudok majd ott valmit vásárolni.”
 • 7. bánki 2011. június 16. 20:23
  „lásd. Pécs Árkád !

  Belváros üzletek nuku !”
 • 6. hát 2011. június 16. 18:58
  „5. Pandora
  "itt is vannak jól kereső, igényes emberek"
  Csak egyre kevesebben vannak a keresők.
  Egyébként ott a plaza, ami kong az ürességtől.”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vigyázat! Nyitott ablakon át könnyen bejutnak a tolvajok

Szeged - A jó idő beálltával sok lakóház ablakát nyitva hagyva mennek el az ott lakók otthonról,… Tovább olvasom