Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 18°C Még több cikk.

Balfék bűnözők: így lebukni?!

Az óévben néhány rabló, tolvaj, garázda és részeg sofőr olyan nevetséges módon bukott le, amit a rend őrei is megmosolyogtak. Az elkövető meg verhette a fejét a falba.
Nem került címlapra, ám nagy napja volt december 3-án annak a 33 éves szegedi férfinak, aki tök részegen és begyógyszerezve egy frissen lopott Renault-val csúszott bele szinte a kapitányság előtt egy másik kocsiba. Sietett, mert az autó gazdája üldözte egy másikkal. Igazoltatáskor kiderült, hogy jogosítványa nincs, és még egy elfogatóparancsot is kiadtak ellene korábban, rablás miatt.

Egy másik körözöttet a vonat fogott el Vásárhely határában. A 49 éves ittas férfi a Népkert állomásnál biciklivel akart átegyensúlyozni a síneken, de a mozdony elsodorta. Neki a haja szála sem görbült, de a biciklije kerekéből nyolcast „hajtogatott" a szerelvény, ezért elcipelte, mire a rendőrök kiértek. Keresni kezdték, így derült ki, hogy már keresik hasonló balesetokozásért.

Azt a 38 éves, szeged-szentmihályi kerékpárost keresni sem kellett, aki novemberben részegen a járdán imbolygott haza világítás nélkül. A rendőröknek nem állt meg, helyette nekiment az autójuknak. Menekülni próbált, de továbbra sem tudott megállni a saját lábán, átesett a saját drótszamarán.

Betörés közben elaludt

Imádkozni indult, végül 100 ezret érő gyertyatartót, feszületet lovasított meg júliusban az egyik makói katolikus templomból egy 38 éves ittas férfi. Mint aki jól végezte dolgát, a szajréval visszament a kocsmába, de a gyertyatartókat a távozásakor ottfelejtette. Magát felejtette ott júniusban a mindszenti tetthelyen egy 43 éves betörő. A fickó éjjel egy boltba hatolt be, de válogatás közben elnyomta a buzgóság, a járőröknek kellett felébreszteni. Az autólopás fáradalmait pihente ki a Lada Szamara volánja mögött júliusban a 40 éves szegedi tolvaj, akit szintén a rendőrök vertek fel álmából.

Biciklije buktatta le az egyik alsóvárosi ház betörőjét is. A tulajdonosék épp akkor értek haza, amikor odabent keresgélt. Erre a közelben lakó 19 éves fiú hanyatt-homlok menekült, hátrahagyva az árulkodó jelet, a bringáját.

Elkapták szeptemberben azt a 47 éves vásárhelyi férfit, aki már a betörés pillanatában vesztett. A konyhaablakkal súlyosan megvágta magát, összevérezte a lakást, majd dolgavégezetlenül elinalt. A kétbalkezes tettest elég volt bevárni az orvosi ügyeleten.

A Tisza szállította tálcán a bizonyítékot szeptemberben egy újszegedi élelmiszerbolt rablója ellen, aki arcát törülközővel eltakarva fegyvernek látszó tárggyal akarta elvinni a bevételt. A boltos ellenállt, a tettes kereket oldott, táskáját a folyóba dobta. A táska azonban nem merült el, megtalálták benne a tettes játék pisztolyát, törülközőjét, nevét, címét.

Álnéven mutatkozott be októberben, és letagadta iratait egy ittas sofőr Vásárhelyen, amikor igazoltatni akarták. A járőrök azonban már ismerték, mint a rossz pénzt. Mondvacsinált indokkal elküldték pár méterre, majd az igazi nevén szólították, mire ő automatikusan megfordult.

Olvasóink írták

 • 7. ZúzÓ 2010. március 26. 10:54
  „1. hozzászólás varadipal 2010.01.05. 13:51Nem inkább ülve nyalnák a holdat?”
 • 6. papsajt 2010. január 09. 09:33
  „"Biciklije buktatta le az egyik alsóvárosi ház betörőjét is. A tulajdonosék épp akkor értek haza, amikor odabent keresgélt. Erre a közelben lakó 19 éves fiú hanyatt-homlok menekült, hátrahagyva az árulkodó jelet, a bringáját." A Cserepes sor felé.”
 • 5. joy 2010. január 05. 22:30
  „Dodó színes cigányok.”
 • 4. antikos 2010. január 05. 19:44
  „Azlrt vannak profik is, hazánk legnagyobb épületében 386-an akik sohasem buknak le...”
 • 3. flexsnake 2010. január 05. 19:14
  „,,Egy másik körözöttet a vonat fogott el Vásárhely határában. A 49 éves ittas férfi a Népkert állomásnál biciklivel akart átegyensúlyozni a síneken, de a mozdony elsodorta. Neki a haja szála sem görbült, de a biciklije kerekéből nyolcast ,,hajtogatott" a szerelvény, ezért elcipelte, mire a rendőrök kiértek. Keresni kezdték, így derült ki, hogy már keresik hasonló balesetokozásért."
  Milyen hasonló baleset? Akkor is elütött egy mozdonyt? ??”
 • 2. dodó 2010. január 05. 17:16
  „Cigányszínes hírecskék.”
 • 1. varadipal 2010. január 05. 13:51
  „Ha a hülyeség növesztene, néhányan már leverték volna a csillárt a fejükkel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

6 megye árát spórolja meg a kormány

Hat magyarországi megye teljes éves költségvetését spórolja meg a kormány idén a helyhatóságokon. Tovább olvasom