Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Balog miniszter és Kothencz is vádolja a városvezetést

Szeged - Balog Zoltán szerint Szeged nem pályáz forrásokra a rászorulók érdekében. Nem csak az emberi erőforrás miniszter fogalmazott meg csütörtökön kritikát a városvezetéssel kapcsolatosan: Kothencz János polgármesterjelölt szerint a fiatalokból vándort csinálnak lokálpatrióta helyett.
Szociális ellátórendszerről, oktatásról és ifjúságpolitikáról beszélgetett csütörtökön Kothencz János polgármesterjelölt, a L.É.T. Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulásának vezetője Balog Zoltán emberi erőforrás miniszterrel. A Gál Ferenc Hittudományi Főiskolán tartott szimpóziumon Kothencz János lényegében politikai programjának néhány sarokpontját ismertette.

Az oktatással kapcsolatos témakörben Balog Zoltán kifejtette: a központosításnak köszönhetően végre minden gyerek ugyanannyit kap. – Ezt a törődő ellátást a kormány emberszeretőbb hozzáállása és az evangélium értékrendje oldotta meg – tette hozzá.

Balog miniszter és Kothencz is vádolja a szegedi városvezetést. Fotó: Frank Yvette (Galéria)

Kothencz János a város ifjúságpolitikájával kapcsolatosan meglehetősen élesen fogalmazott. Mint mondta, olyan Szegednek nincs. – Tanulni, bulizni lehet, de mi van még? – tette fel a kérdést, majd megjegyezte: maximum a Szegedi Ifjúsági Napok, melyben ha a civilek nem lennének, semmiféle érték nem kapna helyet. Mint rávilágított, a fiataloknak nincs miért itt maradniuk, a városvezetés pedig lokálpatrióták helyett vándort csinál belőlük, akik a fővárosban vagy külföldön keresik boldogulásukat.

Nem csak a polgármester jelölttől, de a minisztertől is elhangzott kritika Szegeddel kapcsolatosan. Balog Zoltán kijelentette: bár szociális ügyekben könnyebb pályázatokon pénzt nyerni, mint például a gazdaság területén, Szeged ebben az utóbbi években nem jeleskedett. – Nem fogytak pénzek a rászorulók érdekében – fogalmazott.

Kothencz János a megtelt díszteremben kiemelte programjának néhány elemét is. Ebben a bölcsődei férőhelyek számának drasztikus növelése, szünidei táborok szervezése és a fiatalok helyben tartása is szerepel.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zajosan dübörög a dorozsmai autóbusz

- Lassítsanak a Dobos utcán a dorozsmai buszok, vagy kerüljék el, mert nagy a zaj! – kérik az ott lakók. Tovább olvasom