Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Birkatetem rothadt a Csöndes utcában - fotó 18+

Szeged - Két kóborló ló miatt hívták ki a rendőrséget és az állatvédőket Újszegeden. A lovak épségben hazatértek. A szakemberek mentettek már daganatos tengerimalacot, csütörtök reggel pedig rothadó birkafejet és belsőséget kellett eltakarítaniuk a Kolozsvári tér közelében.
– Béketelepen dolgoztunk szerda délután, amikor hívtak minket, hogy Újszegeden, a Lövölde utcában két ló kóborol. Mire kiértünk, a rendőrök már megtalálták a gazdát, aki hazavitte a lovakat – mondta Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület elnöke.

A rendőröket és az állatvédőket egy utcabeli értesítette, aki nem kívánt névvel szerepelni. A férfi annyit mondott, hogy valószínűleg a kiszakadt kerítésen jutottak át a lovak. – Nem tudtam velük mit kezdeni, azért hívtam a rendőröket. Nem történt baj, szerencsésen hazakerültek a lovak – tette hozzá.

Szabadon nyargalnak

2012 márciusában két ló szabadult el egy szeged-baktói lovardából. A lovak egyikén egy gyermek ült, akit az oktató lovagolni tanított. Amikor a megrémült állatok elindultak, a gyermek leesett, de nem sérült meg. Szentesen 2013 decemberében kóborolt el egy másfél éves kanca a Kurca partjáról. Rendőrök fogták be az állatot. Tavaly ősszel pedig a kakasszékiek életét keserítették meg szabadon nyargalászó lovak.

Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője ezt megerősítve elmondta, rendőri intézkedésre nem került sor. A kiérkező járőrök adatgyűjtés után szóltak a tulajdonosnak, aki hazavitte a lovakat.
Csütörtökön délelőtt a Lövölde utcában sehol nem találtuk a lovakat, de azt több utcabeli megerősítette, hogy rendszeresen szabadon kószálnak. – Egy hónapja is erre szaladozott három ló – fogalmazott egy idősebb férfi. Egy másik Lövölde utcai arról mesélt, hogy a három, jó állapotban lévő hátasló máskor is kijárt. A férfi szerint legalább egymillió forintot érnek az állatok. – Olyan ez, mintha valaki úgy parkolna le a kocsijával, hogy nyitva hagyja az ajtót – fogalmazott az egyik lakó.

Seres Zoltán elmondta, nem ez volt az első rendkívüli esetük. – Korábban egy akváriumban faforgáccsal, játékokkal és almadarabokkal együtt tettek ki a szemetes mellé egy daganatos tengerimalacot. Csütörtök reggel pedig a Kolozsvári tér közelében, a Szivárvány és a Csöndes utca kereszteződésében dobtak ki egy valószínűleg birkavágás után megmaradt tetemet: az állat fejét, szőrét és a zsigereit. – A kellemetlen szagokat árasztó bomló tetem durván megkeserítette az ott lakók életét. Az elhullott állatok bomló tetemei fertőzésveszélyt jelentenek az emberek és háziállatok számára, ezért azokat megfelelően ártalmatlanítani kell – mondta az egyesület vezetője.

A fotó csak erős idegzetű olvasóinknak az Orpheus oldalán!>>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

El a kezekkel a Székely sortól, nem vonulhatnak feketeruhás bakancsosok

Binszki József szerint adott akut rendészeti probléma, melyet a Jobbik politikai haszonszerzés céljából megkísérel rátolni a városra. A Jobbik közleményében arra kéri a DK-s politikust, bizonyítsa be, hogy elképzeléseik alaptalanok. Tovább olvasom