Délmagyar logó

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 4°C | 13°C Még több cikk.

Bíróság előtt a 47-es bicikliútja

Bíróság előtt a 47-es bicikliútja
Szeged, Algyő - Május 24-én még a bíróság tárgyal az Algyő és Szeged közötti kerékpárút hiányzó szakaszának építési engedélyéről. Az támadta meg, akinek portájából kisajátították az út helyét. Ami már kész, azt használják a biciklisek. Ahol elfogy, ott kimennek a főútra.
Útépítő gépek sorakoztak fel nemrég a 47-es mellett, Algyő és Szeged között. Akik erre közlekednek, joggal gondolhatták, mindjárt hozzáfog és befejezi az állam, amit elkezdett. A főút melletti bicikliútból a közepén hiányzik másfél kilométernyi. Itt található az a terület, amelynek tulajdonosa hat éve minden lehetséges jogi úton szembemegy a beruházással. A jogi huzavona miatt bontották három szakaszra a bicikliutat, hogy legalább az elejét és a végét, amelyet nem érintett a per, meg tudják építeni.

El is készült tavaly év végére, és mihelyt lehetett, használatba is vették a biciklisek: Algyőtől a Kastélykert Fogadóig, Szeged felől pedig az említett porta kapujáig lehet rajta közlekedni. Akik tovább akarnak menni, felhajtanak a főútra, vagy a széles, zúzottköves padkán araszolnak. Egyik megoldás sem túl biztonságos, viszont láthatja ország-világ, milyen nagy szükség van a befejezésre.
Bíróság előtt a 47-es bicikliútja. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA

A másfél kilométeres hiányról tavaly év végén azt közölte az állam nevében intézkedő építtető, a NIF Zrt., hogy 2016 második felében várhatóan azt is leaszfaltozhatják. A most látott gépek azonban még nem azért jöttek. A NIF kommunikációs igazgatója, Loppert Dániel kérdésünkre azt írta, most csak a padkát rendezte, a füvesítést pótolta, és más garanciális munkákat végzett el a kivitelező.

Arról, hogy mikor lehet tovább építeni, most már nem jósol az építtető. Amikor legutóbb kérdeztük, a telek tulajdonosa és a NIF is úgy tájékoztatott, nem született megegyezés. A porta gazdája ugyan már beljebb vitte a kerítést, miután az útnak szükséges területet kisajátította az állam, de ezután megfellebbezte a szakaszra vonatkozó építési engedélyt, majd pedig – mint Loppert Dánieltől tudjuk – a másodfokú határozatot is. Legközelebb május 24-én tárgyal az ügyről a bíróság.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pedagógusokért és a nővérekért tüntetnek

A résztvevők a délelőtti tüntetésen kockásat, délután pedig fekete pólót viselnek majd. Tovább olvasom