Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Biztonságban - otthon és az iskolában

Szeged - A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya ebben a tanévben is számos programmal szeretné támogatni a térségben élő diákok, szülők és pedagógusok biztonságos mindennapjait, óvodáskortól az egyetemig.
– Továbbra is várjuk az óvodák jelentkezését az országos Ovi-zsaru programra, amely a nagycsoportosok biztonságra nevelő programja. A két kézbáb, Rendőr Robi és Rosszcsont Ricsi már 31 megyei intézményben tevékenykedik eredményesen – tájékoztatott M. Toronykőy Márta rendőr őrnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője.

Az általános iskolások számára a DADA program mellett folytatódik a TiniKék prevenciós előadás-sorozat. A középiskolásoknak a Lépésről lépésre együtt a biztonságért nemzetközi szinten is ismert és elismert prevenciós kiállítást ajánlják. A bemutatót a hozzá kapcsolódó komplex bűn- és baleset-megelőzési projektekkel együtt eddig már több mint százezren látták.

– A Szegedi Tudományegyetemmel együttműködve az első félévben két bűnmegelőzési témájú kurzust indítunk. Szeptember 12-étől drogprevenciós témában huszonnégy órában tizenkét alkalommal vehetnek részt előadásokon a Juhász Gyula Pedagógusképző kar hallgatói. Szeptember 13-ától pedig a bölcsészkar hallgatói kapcsolódhatnak be a 20 órás, 10 alkalmas „Fiatalok biztonsága – jövőnk záloga" bűnmegelőzési műhelymunkába – tette hozzá M. Toronykőy Márta.

Akik szeretnék jobban megismerni a CSMRFK Bűnmegelőzési Osztályának tevékenységét, azok a prevenciós honlapjukon tájékozódhatnak. Kicsiktől a nagyokig, diáktól a pedagógusig mindenki számára könnyen hasznosítható szakmai háttéranyagot, letölthető kiadványokat, komplex prevenciós ismeretet kínál az oldal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy türelem kell örménytől, magyartól

Nincs ellentét az örmény és a magyar nép között – vallja a Dél-Magyarországi Örmény Kulturális Egyesület tagja. Tovább olvasom