Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Bodrogi, Gálvölgyi, Király Levente és Szabó Győző is fellép a Háry Jánosban

Szeged - Bodrogi Gyula, Király Levente, Szabó Győző, Gálvölgyi János is fellép majd a Szegedi Szabadtéri Játékok idei Háry János-produkciójában. A Kodály-daljáték címszerepét Homonnay Zsolt alakítja. Az abszurd humorú produkciót Béres Attila rendezi.
Kodály Zoltán Háry János című daljátékát már 1938-ban bemutatták a Szegedi Szabadtéri Játékokon, és azóta is emblematikusnak számít a fesztiválon a darab, amelyet legutóbb 16 évvel ezelőtt, 1998-ban tűztek műsorra Kaszás Attila címszereplésével. Az idei Háry Jánost – amely augusztus 1-jén és 2-án látható – Béres Attila állítja színpadra, aki pár éve a Cigányszerelemmel debütált a Dóm téren, majd a Valahol Európában rendezésével a musical műfajában is nagy sikert aratott. Népszerű művészeket sikerült megnyerni az opera szerepeire: Homonnay Zsolt bújik a nagyotmondó obsitos szerepébe. Az öreg Háryt a Nemzet Színésze, Király Levente alakítja, aki legutóbb 2007-ben lépett színpadra a Dóm téren. Bordás Barbara, a tavalyi operettprodukció, a Leányvásár primadonnája játssza Örzsét. Újra láthatja a Szabadtéri közönsége Bodrogi Gyulát: a Nemzet Színésze Ferenc császár szerepében lép színpadra. Feleségét Sáfár Mónika alakítja majd. Gálvölgyi János is visszatér Szegedre, ő Ebelasztin báró szerepét ölti magára. Soha nem szerepelt még a Dóm téri színpadon Szabó Győző, aki most Burkus silbak szerepében mutatkozik be. Mária Lujzát Bucsi Annamária játssza majd, a császári kocsis szerepében Bede Fazekas Csabát, Krucifix generális szerepében pedig Vasvári Csabát láthatjuk.

Az előadás díszletét Cziegler Balázs, a jelmezeket Tihanyi Ildi tervezi. A karmester és zenei vezető Silló István lesz. A koreográfiát Juronics Tamás álmodja meg; együttese, a Szegedi Kortárs Balett is közreműködik a produkcióban. Ezenkívül a Szegedi Szimfonikus Zenekar, a Szeged Táncegyüttes gyermekcsoportja, a Szegedi Nemzeti Színház ének- és tánckara is fellép az előadásban.

A fesztivál produkcióival a progresszivitásra törekszik, az alkotók a klasszikus értékek korszerű színpadi megjelenítését és a nemzeti hagyomány újraértelmezését tartják fontosnak – a Háry János is e koncepció mentén kerül színre. A produkció kiemeli majd a darab abszurdba hajló humorát.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ujhelyi István országos kampányt indított

Képkeret a Víztorony téren. Az MSZP-s politikus szimbólumai a trolik. Tovább olvasom