Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Bombariadó Tarjánban is - egy ittas személy telefonált

Szeged - Újabb bombariadó zavarta meg a szegediek nyugalmát a hétfő esti órákban. Egy hangja alapján ittas személy fenyegetőzött.
A férfi 17 óra 30 perckor hívta fel a mentőszolgálatot, és közölte, hogy bombát rejtett el a Tó presszóban, amely 20 óra 30 perckor robban. A fenyegetés miatt a Pentelei sor egyik tízemeletes épületet teljesen ki kellett üríteni.

A kiürített épület köré kordont vontak, az embereket pedig a tömbtől mintegy 100 méternyire terelték. A lakók, miután a rendőrség bombát nem talált, nem sokkal háromnegyed kilenc után visszamehettek lakásaikba. A Tó presszó tulajdonosának feleségét azonban a rendőrök magukkal vitték. Nem a gyanú terelődött az asszonyra, azt remélik, ő azonosítani tudja a telefonálót.

Délelőtt már volt egy

Délelőtt márfegyegettek bombával Szegeden. A Széchenyi teret kellett lezárni. A karácsonyi vásár egy részét és a bíróság épületét is kiürítették. 13 óra után helyreállt a rend.

- 9 órakor érkezett a bejelentés telefonon, hogy bomba fog robbanni a Széchenyi téren, a bíróság épületében. A tűzszerészek már kivonultak a helyszínre - mondta el a delmagyar.hu érdeklődésére Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

10 óra után megtudtuk, hogy részben (a Híd utcáig) a Széchenyi téri vásárt is érinti a lezárás. Azt is megtudtuk, hogy férfi volt a betelefonáló. A rendőrök a forgalmat a Horváth Mihály utca felé terelik, a villamos nem közlekedik, helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A delmagyar.hu helyszínen járt tudósítójától tudjuk: a bíróság épülete mellett kiürítették a Tisza szállót, a színház bíróság felöli oldalát, a Vörömarty utcai irodákat és éttermeket. 13 óra után helyreállt a közlekedés, nem találtak bombát.

Az elmúlt hónapokban összesen már hat hasonló hívás érkezett a szegedi rendőrségre. Ötször férfi, egyszer pedig egy női hang telefonált. A szakértői vizsgálatokra még várni kell: így nem tudni pontosan, hogy minden férfi telefonáló ugyanaz az ember volt-e. Két héttel ezelőtt a rendőrség egymillió forintot ajánlott fel annak, aki segít megtalálni az ismeretleneket, akik már egy helyi bankot, az APEH kirendeltségeit és a polgármesteri hivatalt is megfenyegették. A rendőrség minden esetben közveszéllyel fenyegetés miatt nyomoz.

Ismét bombariadó a Széchenyi téren

A járókelők türelmetlenül vették tudomásul az újabb bombariadót, a rendőröktől a névtelen telefonálók elfogását követelik. A legtöbben legyintettek, úgy sem találnak a rendőrök robbanó szerkezetet. Azt is megtudtuk, hogy a bíróság épületét annak ellenére át kell vizsgálni a kutyákkal, hogy a bejáratnál mindenkit fémkereső detektorral ellenőriznek.

Hallgassa meg a fenyegetőző betelefonálót!

Olvasóink írták

85 hozzászólás
 • 85. tobikamama 2008. december 20. 17:22
  „Na azért nehogy azt gondoljuk, hogy megoldanák a rendörök ,hogy ne robbanjon fel hát ök sem tudják holkeressék majd leirja a fenyegetö gyere ide rendör itt vagyok az más, hogy beteg emberek csinálnak ilyet vagy a megsértödött vplt ilyen helyröl kikerülök mert ijenek is voltak már.”
 • 84. savos 2008. december 10. 08:05
  „Figyeljétek meg, ez Hiller istván hangja!”
 • 83. dinnye 2008. december 09. 21:04
  „Gaben, vicces vagy, hogy Majára hárítasz. Ő az anyám, és jobb, ha tőlem tudod, közepes magasságú női hang tulajdonosa, magyar állampolgár, hófehérbőrű. Sőt, mégcsak nem is ötvenes! Én szorítok neki, úgy gondolom, felnőtt már a dolgok helyretételéhez.
  Kedves Gróf, azután minősíts valakit, miután körül söpörtél a saját házad táján.
  Szép estét Mindenkinek!”
 • 82. gróf 2008. december 09. 16:40
  „Rendben!

  Jó nyomozást, elfogást, tárgyalást stb...”
 • 81. maja1 2008. december 09. 15:39
  „Re: Gróf!!!!!!!!! Azt a hangnemet, hogy nem normális ki kérem magamnak! Sajnos itt egy pár ember sportot űz komoly dolgokból. A másik. Még hogy én középpontba akarok kerülni. Na ezekre az emberekre illik ez a jelző, akik ilyeneket ki találnak. Ha az itt lévő sok okoskodóra lenne bízva bár mi komoly dolog is, akkor soha az életbe nem lenne semmi eredmény. Én erre az oldalra csak is azért járok, mert figyelem a szegeden készített fotókat az egész városban, hogy hátha meg pillantom esetleg valamelyiken a kis barátunkat. Ennyi.Minden féle képpen nagyon szeretném én is ha el kapnák azt a szemetet.Mert lehet, hogy valóban nem csak szórakozik. Sok robbantás történt már, nem kell el felejteni. De nem kell a dolgok elé futni!! A rendőrségen nem hülye emberek dolgoznak, hanem olyanok, akik értik a dolgukat. Bízzuk rájuk. Eddig még mindent meg tudtak oldani, ezt is meg fogják.”
 • 80. gróf 2008. december 09. 13:29
  „"Meg nyugtatok mindenkit. Igen ő az a hang.És igen cigány, de nem barna bőrű. Ősz hajú és 50-es. A többit ha biztos vagyok benne."

  Aranyos ez a maja1! Biztos, de még biztosabb akar lenni.
  Először épít bíróságot és utána börtönt, majd elítéli és becsukja...éljen a mi hősünk!!!!!
  Jajjj istenem de sok kattant van ebben az országban. Ha meg tényleg tudja ki, akkor azért nem normális, hogy nem szól a rendőrségnek...talán tegnap elmaradt volna 1-2 bomba riadó.”
 • 79. Luckatosh 2008. december 09. 11:58
  „Ez egyertelmuen Kolompar Orban hangja!”
 • 78. Giga 2008. december 09. 11:03
  „"szegedil 2008.12.09. 07:48

  A háttérben a férfinél beszélnek. Ha valaki ki tudná szűrni akár a fórumozók közül valami spéci programmal vagy a rendőrségnél, lehet, hogy segítene valamit."

  Ez annyira aranyos volt :D
  Inkább kérjük meg a betelefonálót, hogy ha lehet sávonként küldje el a mondanivalóját cd-n, hogy könnyebb legyen a zavaró háttérzajt "kiszűrni" belőle. + ha lehetséges tértivevénnyel adja már fel!”
 • 77. vau 2008. december 09. 09:51
  „Spéci program... látott már valaki hangfájlt? nincs azon mit szűrni egyben van az egész, nem lehet kivenni meg beletenni. Mentős felvétel, öróljünk, hogy van. méghogy kiszűrni.

  Nyilvános fülkék: az adott terület szolgáltatóit a törvény kötelezi a lakosságszámmal arányos számú telefonfülke üzemeltetésére. VEZSTESÉGES ÜZLET, DE KÖTELEZŐ.”
 • 76. vau 2008. december 09. 09:51
  „Spéci program... látott már valaki hangfájlt? nincs azon mit szűrni egyben van az egész, nem lehet kivenni meg beletenni. Mentős felvétel, öróljünk, hogy van. méghogy kiszűrni.

  Nyilvános fülkék: az adott terület szolgáltatóit a törvény kötelezi a lakosságszámmal arányos számú telefonfülke üzemeltetésére. VEZSTESÉGES ÜZLET, DE KÖTELEZŐ.”
 • 75. vau 2008. december 09. 09:51
  „Spéci program... látott már valaki hangfájlt? nincs azon mit szűrni egyben van az egész, nem lehet kivenni meg beletenni. Mentős felvétel, öróljünk, hogy van. méghogy kiszűrni.

  Nyilvános fülkék: az adott terület szolgáltatóit a törvény kötelezi a lakosságszámmal arányos számú telefonfülke üzemeltetésére. VEZSTESÉGES ÜZLET, DE KÖTELEZŐ.”
 • 74. mgabor 2008. december 09. 09:11
  „71: ilyen "spéci program" a filmekben van, egyébként ennyiből meg ilyen minőségű felvételből lehetetlen bármi háttérzajt is leszűrni, mert egyszerűen az a tartalom nem szerepel használható minőségben a felvételen.
  +az a háttér akár a rendőrségen is lehetett.”
 • 73. vaily 2008. december 09. 09:00
  „A sok bombariadó okán felmerült bennem a kérdés: Van-e még szükség egyáltalán nyilvános fülkékre? Mindenkinek van mobiltelefonja. Ha valami baj van (112) és nincs/lemerült a saját, akkor közelebb van a szomszéd, mint az utcai telefon...
  Kukaba az összes fülkével, legalább eggyel kevesebb célpont van grafitizni és rongálni is...”
 • 72. Gaben07 2008. december 09. 08:37
  „Arra nem gondoltatok, hogy ez a maja1 szórakozik? :D A középpontba akart kerülni egy kicsit. Na nehogy már ilyen információkkal az legyen az első dolgom, hogy a Délmagyar fórumait keresem fel... ha meg tényleg komoly, akkor emlékeztetném, hogy a nyomozás akadályoztatása miatt őt is megbüntethetik amiért nem először a rendőrséghez fordult.

  71-es: lehet szűrni de minek? Ilyet akkor szoktak csinálni ha nem tudják beazonosítani a helyszínt ahonnan telefonált, de a telefontársaság 99%, hogy már megadott minden adatot a rendőrségnek a helyszínről kapcsolatosan.”
 • 71. szegedil 2008. december 09. 07:48
  „A háttérben a férfinél beszélnek. Ha valaki ki tudná szűrni akár a fórumozók közül valami spéci programmal vagy a rendőrségnél, lehet, hogy segítene valamit.”
 • 70. Kudara 2008. december 09. 07:45
  „Egyetértek FaciaNegra-val. Basszus, ha valaki felismeri a hangot tessék szólni a rendőrségnek! Ennyit bárkinek fel kéne érnie észel, ez nem játék, könyörgöm...”
 • 69. FaciaNegra 2008. december 08. 23:23
  „"maja1"-nek el kell (!) menni a rendörsegre!!

  Az öaltala felismert "valakit", megvizsgalhatja a rendörseg könnyen, van-e valami birosagi ügye,
  el lett-e itelve, vagy valamilyen ügyben idezest kapott, lehet ma delelöttre, stb.,stb.”
 • 68. FaciaNegra 2008. december 08. 23:09
  „Vagy kinek volt ott terminje, megjelenesi kötelezettsege ma delelött!!!

  Több szazan nem lehetnek!!!

  Talan ezek atvizsgalasa is vezethetne valamit tovabb!!”
 • 67. Zsoltee0716 2008. december 08. 23:06
  „Kérdem én az újságíró olvassa az itt látható dolgokat? maja1 te meg légyszíves menj el holnap az illetékesekhez. Köszönjük!”
 • 66. FaciaNegra 2008. december 08. 23:04
  „Pont ma az illetö a birosagot fenyegedte meg!!!

  Ha en nyomozo lennek, megneznem ki kapott ma iteletet a birosagon,
  vagy levelben a birosagtol!!!

  Lehet, szükülne a gyanusitottak köre......!!!!!!”
85 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem lopják, csak elhagyják a pulóvereket

Szeged - Nyilvános fogastól a számzáras fémrekeszig mindenféle lehetőség megtalálható a ruhák, könyvek tárolására a szegedi általános iskolákban. A lopás sehol sem jellemző.
Tovább olvasom