Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Bontással kezdik a Mars építését

Szeged - A Mars téri piac nagysátor alatti területe kiürült hétfő délutánra, elvitték az asztalokat, és a parkolóban állították fel. Hamarosan bontják a P pavilont és az öreg nagycsarnok piac felőli részét is.
Hóban, szikrázó napsütésben fogott hozzá a kivitelező Merkbau Kft. a Mars téri asztalos piac átköltöztetéséhez. Hétfőn asztalokat cipelő és tartószerkezeteket szerelő munkásokat láttunk.

Új helyre, a majdani parkolóba, a meglévő kék kissátrakhoz telepítik ugyanis a nagy asztalos piacot, de darabokban. Két új sort alakítanak ki, ahová nemcsak a most költöző termelők kerülnek, hanem azok is, akik a kék sátrak szélső asztalait bérelték. Az ő placcuk belelóg ugyanis az építési területbe, a volt nagysátor, a P pavilon és a nagycsarnok egy darabja alkotta bűvös hatszögbe, amelyet hamarosan körbekerítenek.

A helyzet csak a kívülálló számára kaotikus, az őstermelők és a vállalkozók pontosan tudják, hol lesz az ideiglenes helyük, és hogy ma reggel ki hová pakolhatja ki az áruját. Ezeken a téli napokon kisebb a forgalom, aki árulni szeretne, el fog férni. Máté Tamás, a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. projektigazgatója elmondta, a P pavilont, a nagysátrat és a régi csarnok darabját az ütemezés szerint a hónap végéig kell elbontani. A „szőnyegest", vagyis a P pavilont már tegnap elkezdték darabjaira szedni.

Bontással kezdik a Mars tér építését. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Az új elrendezésre tavaly nyáron licitáltak a termelők és vállalkozók: úgynevezett választási sorszámot kaphatott az, aki a legtöbb pénzt ígérte a kártyáért. Ha például a 6-os számért licitált, 320 ezer forintért vihette el, így hatodiknak választhatott magának asztalt a mérnöki kar felőli oldalról is megközelíthető ideiglenes piacon. Idén pedig hatodikként bökhet majd rá a legszimpatikusabb helyre az új nagycsarnokon belül.

Felújítás, számokban

A Mars téri rekonstrukció – a városrehabilitációs projekt részeként – 1,3 milliárd forintból valósul meg 4 szakaszban, az átadás idén ősszel várható. A meglévő két kiscsarnokra merőlegesen, középen új nagycsarnokot építenek, az U pavilonnal párhuzamosan kétszer négy sorban szabadtéri asztalos piacot alakítanak ki, szép parkolót, díszteret, lámpás csomópontot építenek.

Olvasóink írták

 • 4. varadipal 2010. január 05. 13:19
  „Merdzsós sefteseknek a piac mögötti nagy házban alakítanak ki standot? Mert ott a helyük.”
 • 3. Sajtoskifli 2010. január 05. 10:38
  „Ezért a címért érdemes volt tanulni! :D”
 • 2. csonakos 2010. január 05. 08:53
  „Mindennek eljön az ideje! Egyenlőre az építkezéshez nem kell a terület. Miért is háborgatnák az lévő vállalkozókat amíg arra nincs szükség. Ha kész lesz az új egyből átköltözhetnek.”
 • 1. joy 2010. január 05. 08:44
  „Miért nem dútják le az egész nagybádogot?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem lesz sztrájk a Volánnál

Mégsem hirdettek tegnap országos Volán-sztrájkot a szakszervezetek. Tovább olvasom