Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 0°C | 11°C Még több cikk.

Bőrre hímzett életrajz

Szeged - Hogy fogsz kinézni húsz év múlva? – intik jobb belátásra a szülők tetoválásra vágyó gyermeküket. Az általunk megkérdezett középkorú férfiak azonban nem bánták meg a hímeztetést.
Nem bánta meg egyetlen tetoválását sem az 54 éves Kolompár János, akit mindenki csak Répásként ismer. Pedig testét tíznél is több figura díszíti, amelyek közül a publikus területeken lévőket meg is mutatta. Ezek közül a legszembetűnőbb a hasán álló ÉHES felirat. Mellkasára az egyik gyógyszertár logóját „hímeztette", mert mindig oda jár gyógyszerért. Mellette egy indián fej szerepel. Állítása szerint ezt azért választotta, mert ő is olyan, mint az indián: soha nem felejt. Kérdésünkre, akkor miért nem inkább elefántot rajzoltatott magára, csak legyintett, s tovább mutogatta díszeit. Öklén lánya becenevét viseli: Manó, jobb alkarján pedig szerelméjét, Máriáét egy hatalmas szívben.

Tizenévesen a csajoknak szeretett volna imponálni tetoválásaival a 45 éves Bozsó Tamás, aki első motívumát, egy méhecskét saját magának rajzolt meg. – A Hahota magazinból másoltam ki a mintát. A tűt két gyufaszál közé szorítottam, kifeszítettem a bőrömet, így szurkáltam bele a fekete hollótust. Van olyan tetkóm, amit falfestékkel rajzoltam, de készült egy olyannal is, amivel a birkák fülét szokták megjelölni – magyarázta az alkalmi munkákból élő férfi, aki még egy saját kis otthoni motoros tetoválógépet is készített magának. A fiatalkorában ügyetlenül készített motívumokat azonban idővel szerette volna eltüntetni, ezért ráfestetett az elhalványodott csíkokra. Az eredmény így egészen meglepő. Első ránézésre karján csak kusza vonalakat látni, hosszas megfigyelés után azonban kirajzolódik egy emberfej.

Kolompár János, alias Répás 54 évesen is büszkén mutogatja fiatalkori tetoválásait. Fotó: Segesvári Csaba
Kolompár János, alias Répás 54 évesen is büszkén mutogatja fiatalkori tetoválásait.
Fotó: Segesvári Csaba

Az egyik alsóvárosi kocsmában egy harminc év körüli férfival beszélgettünk. Nevét nem árulta el, azonban elmondta: két évet ült Nagyfán. Mielőtt börtönbe vonult volna, nem viselt tetoválást, ott azonban a „beilleszkedését segítették a testére rajzolt motívumok". A fiatalember segített összeszedni a harminc évvel ezelőtti divatosnak számító motívumokat, amelyeket idősebb rabtársain látott: volt, aki a homlokára íratta, hogy ÜSS, más az öklére vésette születési évszámát.

Harckocsi és meztelen nő

– Apám egész felsőtestét tetoválások borították. Volt rajta a sárkánytól a „Szeretlek, Kati" feliratig minden. Annyira szégyellte, hogy amikor mi nyáron félmeztelenül rohangáltunk, akkor is pólót viselt – hallottuk a 46 éves Jánostól, aki édesapja példájából okulva semmit sem varratott a bőrére. Másokéra azonban több tucat mintát festett a katonaságnál. Az aktuális kedves nevét és az állományjelzésüket kérték tőle legtöbben. Így kerülhetett teherautó vagy harckocsi az angyalbőrt viselők felsőtestére, de a meztelen nő is nagy sláger volt.

Olvasóink írták

 • 14. flexsnake 2009. augusztus 26. 22:37
  „Na az én Taraó-nap tetkóm se megy ki a divatból :D”
 • 13. KolompárRómeó 2009. augusztus 25. 20:34
  „Tésóóóó! Á börtönbe´ rájzóóták á hásádrá?

  A napokban láttam itt egy 70 feletti szánalmat, iszonyat nagy tetkó lógott a bőrével együtt. Lehet, hogy 30 éve jól nézett ki, most undorító volt.”
 • 12. +36 2009. augusztus 25. 17:10
  „Nem talaltak fontosabbat, erdekesebbet, izgalmasabbat a cimlapra csak EZT???”
 • 11. imna 2009. augusztus 25. 16:42
  „Idézem: "Manó, jobb alkarján pedig szerelméjét, Máriáét egy hatalmas szívben."
  ...Ejha, micsoda fogalmazás!”
 • 10. EAM 2009. augusztus 25. 16:09
  „Ennek, jo 20-eve.
  Azota, megöregedett mar.
  Az egerke.
  :)”
 • 9. EAM 2009. augusztus 25. 15:25
  „Nekem egy hölgy ismerösöm fenekere egy kis egerke volt tetovalva.
  Eppen szalad be a lyukba.............
  :)”
 • 8. andrisne 2009. augusztus 25. 15:22
  „MIAMI INK....”
 • 7. 19701230 2009. augusztus 25. 15:14
  „nekem volt egy ismerösöm, a lábára az volt irva, na én megyek, a másikra , várj én is
  gyulanak hivják”
 • 6. flexsnake 2009. augusztus 25. 15:03
  „láttam egy szép tetkót amin kínai szöveg volt. Azt mondták hogy az nagyondurva, hát lefordítottuk kis segítséggel :D Jókivánság ami annyit jelent: legyen szerencsés az életed :D És büszkén viselte a kegyetlen nyaknélküli izomállat :D”
 • 5. antikos 2009. augusztus 25. 14:44
  „Gondolom nem a répára volt éhes a Kolorbán úr:)))

  Érdemes lenne egy börtön tetkó gyűjteményt kiértékelve megnézni. Például az öt pont Tököl fiatalkorúak. Miki egér, Donald kacsa életellenesek, stb. Ez alapján, mondjuk ha jön a festő, vagy kőműves brigád tudná az ember mire számíthat... Tisztelet a kivételnek...”
 • 4. gróf 2009. augusztus 25. 14:43
  „1! De jót nevettem :D !!!

  Én láttam bütyökre (ökölbe szorított ütésre tartott kézen) tetoválva "ÜZSD" feliratot, persze szintén ilyen magyarul tudó, semmit meg nem bánó kolompáron :D. Gondolom mindenkit kiütött még a rekeszizomra mért csapásokkal a röhögéssel.”
 • 3. Zeppelin 2009. augusztus 25. 14:29
  „Kolompár úr "ÉHES" feliratú hasán továbbá még látszanak az úgynevezett nyelések utáni operációk nyomai is.”
 • 2. flexsnake 2009. augusztus 25. 14:22
  „Én még mindig a csak UV-fénynél látható tetkókra esküszöm :D”
 • 1. scire 2009. augusztus 25. 13:17
  „Láttam olyan tetkót háton:"ne sírj anám(y lemaradt) csavargó".A "fiadért" szintén lemaradt,mert idő előtt leszerelt a csávó. :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó évadot zárt a szegedi szabadtéri

Szeged - Erős évadot zárt a Szegedi Szabadtéri Játékok, a fesztivál előadásait 62 ezer néző látta,… Tovább olvasom