Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Borvacsora a Fehértói halászcsárdában

A 2009-es év borászával, Lőrincz Györggyel és boraival ismerkedhetett meg a különleges gasztronómiai élményekre nyitott közönség péntek este a Fehértói halászcsárda borvacsoráján.
Óriási érdeklődés mellett rendezte meg péntek este a Fehértói halászcsárda az idei év első borvacsoráját, ahol igazi kulináris különlegességeket tálaltak fel a vendégeknek. A főszerep természetesen a boré volt: a tavalyi év borásza, Lőrincz György St. Andrea szőlőbirtokának borait – ez alkalommal hetet – kóstolgatták és ízlelgették a jelen lévők, közel 150-en.

Az estet Kádár-Németh Matild, a Fehértói halászcsárda konyhafőnöke és Ferenczi Dezső, a Roosevelt téri halászcsárda üzletvezetője jegyezte: az ínycsiklandó vacsorát a borok zamatához és különféle tulajdonságaihoz alkották. Az St. Andrea Rozé 2009-hez például borjú lasagnét kínáltak libamájhabbal. Fürjkocsonya gránátalma-kaviárral, rezgő joghurtos túrókocka édeskömény mélange-zsal, lazackrémmel töltött fogastekercshez Boldogságos 2008-at szolgáltak fel. A karalábé-krémleveshez pedig 2007-es Hárslevelűt öntöttek a poharakba.

Borvacsora a Fehértói halászcsárdában - KÉPGALÉRIA

Főételként konfitált házinyúl-combot hoztak a pincérek medvehagymás rizottóval sáfrányos mangókompóttal. Mindehhez 2008-as Napbor dukált. Emellett pedig kínáltak még báránygerincet fűszerkéregben rozmaringzselével, rózsaszínre sült kacsamellet kukoricás pudinggal, tüzes burgonyachipsszel, feketemeggyes csatnival. Majd jött a kóstolás: Merengő Bikavér 2007, St. Andrea Pinot Noir 2007. A desszert méltó folytatása volt az estének: Chardonnay 2008 – a késői szüretelésű borhoz máglyarakást tálaltak fel madártejsodóval.

Olvasóink írták

  • 10. CID 2010. március 15. 18:42
    „Titanilla : C´est la vie ! Remélem jól írtam. :)

    Egyébként, valóban becsülendő teljesítmény, ha ki tudták rendesen szolgálni mind a 150 emberkét, s leginkább az igényeiket.”
  • 9. Tapasztalt 2010. március 15. 18:39
    „csak az a fránya hallé lenne kicsit jobb! Tudod Dezsö, ahogy Király Feri bácsitól tanultátok anno......”
  • 8. riza 2010. március 15. 18:10
    „Én már többször voltam különböző rendezvények kapcsán a Fehértói Halászcsárdában. Maximálisan megvoltam elégedve a finomabbnál finomabb friss ételekkel és a kiszolgálással. Nagyon sok vendéglátóhelyen megfordultam már, de ilyen színvonalat nem nagyon tudtak nyújtani. Ebben az étteremben profi emberek dolgoznak. Gratulálok a személyzetnek! Csak így tovább!”
  • 7. Titanilla 2010. március 14. 10:31
    „Gondolom nem a minimálbéren levőkből volt "óriási" érdeklődés. Vagy esetleg a segélyesekből? A hiradások kezdenek már hasonlitani a "nagyméltóságú" zsurokra, bálakra, miközben rengeteg gyerek éhezik, a szüleivel együtt. És nem biztos hogy csak a lumpenek. Vajon a vacsorázók gondoltak -e erre? Mielőtt esetleg irigységgel vádolnának- szó sincs erről, csak gusztustalannaktartom , hogy amikor ilyen helyzet van az országban, erről ad hirt a DM . Mert ha egy bulvár ujságról van szó az más. Vagy a DM is...?”
  • 6. nagypappa 2010. március 14. 04:16
    „Dezső!
    Ha van még belőle, kóstold meg a tegnap felszolgált filézett halleveteket!
    Én is megkóstoltam...”
  • 5. flexsnake 2010. március 14. 02:37
    „na megint ez a reklám.... a virággal is így csináltátok....”
  • 4. mark.leony 2010. március 13. 19:11
    „Mekkora hír!”
  • 3. gavallér 2010. március 13. 14:07
    „Remélem itt mindenki tudta előre, hogy mi az a konfitált házinyúl meg a csatnyi na meg az édeskömény melange.”
  • 2. Yossarian 2010. március 13. 13:25
    „Fehértói, meg a gasztronómia.
    vicc.
    kíváncsian várom, hányan kapnak ételmérgezést.”
  • 1. madártej 2010. március 13. 07:53
    „Na ja, a madártej nélkül semmit sem ér a vacsora!:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Politikai kérdés a Virágból

Abban minden politikai párt egyetért, hogy a Virág továbbra is cukrászdaként üzemeljen. Az ingatlan tulajdonosát illetően azonban eltérnek a vélemények. Tovább olvasom