Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Csak örökölni lehet az üres szegedi parkolóhelyet

Csak örökölni lehet az üres szegedi parkolóhelyet
Szeged- Alig találni szabad parkolót a szegedi belvárosban - derült ki tegnapi felmérésünkből. A témában indított szavazásunk is azt bizonyítja, hogy csak hosszú keresgélés után sikerül üres beállót találni a város szívében.
– Most szerencsém volt. Éppen kiállt egy suzukis, akinek azonnal elfoglaltam a helyét. Szabad parkolót itt ritkán találni – mondta tegnap Antal a Fekete Sas utcában, a jogi kar mellett. A férfi elmondása szerint ez a szegedi belváros egyik legjobb parkolóhelye: a Kárász utca, a Dugonics tér és a Széchenyi tér egyaránt közel van.

– A Dugonics téren alig van parkoló. A városháza előtt vagy a Fekete Sas utca másik részén talán nagyobb eséllyel találnék üres helyet, de egy vérbeli autós még néhány tíz métert se tesz meg gyalog szívesen – magyarázta. A belvárosban szabad parkolókat kereső körutunkon megállapítottuk: a legtöbb helyet csak örökölni lehet.

A legnépszerűbb résznek valóban a jogi kar és a Kígyó utca közötti szakasz bizonyult. Tipikus pillanatkép volt, ahogy az autósok behajtottak ide, majd szabad hely híján az utca közepén megfordultak járműveikkel. Itt kényelmesen és szabályosan 26 autó tud parkolni. Tegnap délelőtt fél 11-kor csak 1 hely volt szabad, amit Antal hamar el is foglalt. A Fekete Sas utca teljes hosszán a felfestések segítségével pontosan 100 parkolót számoltunk össze. Mindössze 4 volt üres. A városházával szemben hasonló arányokat tapasztaltunk: a 75 parkolóból 2 volt szabad. A Széchenyi téren az egykori Botond vendéglő előtt is lehet parkolni, ahol 15 autó fér el. Itt teljesen telt ház volt.
 

Nem találtunk szabad parkolót az egyetem Dugonics téri épülete környékén a Somogyi utcában, a Toldy utcában és a Jókai utcában sem. Egyedül a Zrínyi utcában volt elfogadható a zsúfoltság, ahol azonnal találhatott szabad parkolót az éppen arra autózó.

Kép: A Széchenyi téren, az egykori Botond étterem előtt egyetlen szabad hely sem maradt. Fotó: Karnok Csaba

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az évad együttese lesz a szegedi balett a Műpában

A 2016/2017- es évad műsorát bejelentő sajtótájékoztatóján, Káel Csaba, a Művészetek Palotája vezérigazgatója bejelentette: az évad művésze Baráti Kristóf hegedűművész, az évad együttese pedig a Szegedi Kortárs Balett lesz. Tovább olvasom