Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Csákányi Eszter konzulnét alakít A víg özvegyben

Szeged - Az ország egyik legsokoldalúbb színésznőjét is láthatjuk nyáron a Szegedi Szabadtéri Játékok produkciójában, A víg özvegyben: Csákányi Eszter konzulnét alakít az édes-bús operettben.
Egy Lehár-legenda szerint A víg özvegy ősbemutatója, vagyis 1905 óta nincs olyan este, hogy a világon valahol ne játszanák a darabot. Idén nyáron a szegedi közönség is hallhatja a fülbemászó, édes-bús slágereket a Dóm téren.

A magyar színházi élet legkiválóbb színművészei és operistái lépnek fel az előadásban: Haumann Péter, Herczenik Anna, Keszei Bori mellett Csákányi Eszter is szerepet kapott A víg özvegyben. Egy páratlan triumvirátusban konzulnét alakít Hernádi Judittal és Molnár Piroskával. Az ország egyik legsokoldalúbb színésznője – akinek pályája legendás fővárosi és vidéki társulatoktól indult, majd többéves alternatív színházi kitérő után jelenleg szabadúszóként monodrámában és musicalben is szerepel – még sosem játszott a Lehár-operettben, a librettóval is éppen most ismerkedik.

- Izgatnak az új dolgok - vallja a művésznő. - Három éve vagyok szabadúszó, aminek legnagyobb előnye az, hogy nem kell elvállalnom bármit, csak olyat, ami valami miatt érdekel. A fent említett művészeken kívül Molnár Piroska és a dramaturg Böhm György személye számomra biztosíték arra, hogy A víg özvegy egy nívós előadás lesz. Hernádi Judittal még sosem dolgoztam együtt, nagyon kíváncsian várom a közös munkát. Emellett pedig jól esik a külföldről jött rendező, Kozma Péter bizalma is.

Csákányi Eszter kíváncsian várja a közös munkát a Dóm téren kollégáival.
Csákányi Eszter kíváncsian várja a közös munkát a Dóm téren kollégáival.

Csákányi Eszter kezdő színésznőként már szerepelt a csillagtetős színpadon: az 1973-as Mózes-előadásban lépett fel egy kis szerepben.

Csákányi Eszter kezdő színésznőként már szerepelt a csillagtetős színpadon: az 1973-as Mózes előadásban lépett fel kis szerepben. „Rettentő jól éreztem magam azon a nyáron! Emlékszem a pörgésre, a szerelmekre, az izgalmas munkára. Akkor ismertem meg Boncz Gézát, akivel nagyon jókat nevettünk és éreztem, hogy belőle nagy humorista lesz beszélgettünk minden este." A művésznő később is sok jó előadást látott a szabadtérin, úgy érzi: A víg özvegy sem marad le majd ezek mögött, hiszen egy minőségi operettről, gyönyörű zenéről, erős műről van szó.

A többi szuperprodukció is páratlan szereposztással kerül színre a Dóm téren. A szegediszabadteri.hu oldal folyamatosan frissülő információkkal szolgál az előadásokkal kapcsolatban. A jegyeket már árusítják a REÖK-ben található Fesztivál Jegyirodában – itt üdülési csekkért is – és az ismert jegyértékesítő helyeken.

Bent klasszikus, kint kortárs

A klasszikus szegedi képzőművészet legszebb műveit láthatják a REÖK látogatói a kiállítótermekben, míg a helyi kortárs grafikusok Szegedről alkotott látomásait a Kölcsey utcában. A Közös értékeink és a Szubjektív Szeged ingyenesen megtekinthető tárlatok.

(x)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Március 16-áig kell kérni a tejkvótát

Szeged - 60 millió kilogramm közvetlen értékesítési és 60 millió kiló beszállítási tejkvótát oszthat… Tovább olvasom