Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Családi programokkal ünnepeltek Mórahalmon

Mórahalom – Mórahalmon péntek délután rendezték meg az 1848–49-es forradalom és szabadságharc eseményei előtt tisztelgő megemlékezést az Aranyszöm Rendezvényházban.
Az ünnepi megemlékezést Tahy Viktória, a mórahalmi Colosseum Hotel igazgatójának köszöntője nyitotta, majd a mórahalmi néptáncosok fellépése és az általános iskola diákjainak műsora következett, végül Meister Éva színművésznő előadása emelte a rendezvény fényét. Ezt követően átadták a már hagyománynak számító márciusi díjakat. A kiemelkedő közösségi munkáért járó elismerést jelképező díszmedált Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere adta át a hétköznapok hőseinek. 2014-ben a város szolgálatáért járó díjakat Ábrahám Edit a Móra-Vitál szakorvosa, Hegedűs Ferenc Mórahalom költője, illetve Szalai Krisztián az utánpótlás zenekar karnagya vehették át.

Néptánc is színesítette a programokat
Néptánc is színesítette a programokat

A megemlékezést követő családi programok alkalmával a Bibuczi Gyermekszínház zenés mesejátékkal várta a gyerekeket a színházteremben, illetve a kreatív tevékenységek kedvelői kézműves foglalkozáson vehettek részt a helyi óvodapedagógusok vezetésével. Eközben a felnőttek a Rendezvényház nagytermében berendezett, hangulatos Pilvax kávéház asztalai köré gyűltek, ahol a 48’-as finomságok vásárának keretében 1 pár finom virslit, vagy egy pohár hideg sört egyaránt jelképes 48 forintért fogyaszthattak a kötetlen beszélgetések mellé.

Az ünnepi megemlékezés lehetőséget biztosított arra, hogy néhány nosztalgikus pillanat erejéig átértékeljük mindazokat a javakat, amelyek számunkra természetesek, elődeink azonban 166 évvel ezelőtt nagy árat fizettek azért, hogy a szabadság eszméje ne csak egy illúzió legyen a diktatúra árnyékában. Ilyenkor egy szál virággal, és szimbolikus főhajtással tisztelgünk előttük, akik az elnyomás láncait lerázva, egy letűnt kor hőseiként utat nyitottak számunkra a demokrácia és a sajtószabadság felé. Ezen a napon értük égnek a gyertyák.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár Szegeden beszélt a paksi erőműről

A kormány a parlament elé fogja terjeszteni az új paksi blokkok építésével kapcsolatos orosz-magyar… Tovább olvasom