Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Csatorna nélkül 35 megyei település

Csongrád megye - Csongrád megyében 23 település pályázott szennyvízcsatorna kiépítésére és szennyvíztisztításra.
Közülük a legnagyobb beruházás a Makó környéki – a hagymavárost, Kiszombort, Maroslelét, Földeákot, Apátfalvát, Magyarcsanádot érintő – szennyvízprojekt, amely a szennyvíztisztító bővítését is tartalmazza. 14,5 milliárd forintba kerül, az uniós támogatás összege 11,5 milliárd. A Makó-Térségi Víziközmű Kft. műszaki igazgatója, Németh Csaba elmondta, a kivitelezés 2011 tavaszán indul. Megtudtuk, Makónak csak a negyedét csatornázták eddig, a megyei városok közül itt a legjelentősebb a lemaradás. A legfiatalabb városban, Csanádpalotán sincs még szennyvízcsatorna, de a tervek elkészültek.

Kicsik, nagyok

Csongrád megye 60 települése közül 35-ben csak derítők vannak. A szennyvízcsatorna-hálózat megléte és a falvak lélekszáma között azonban nincs összefüggés. A kicsinek számító, mintegy 500–600 lakosú Klárafalva és Ferencszállás például csatornázta utcáit. Ezzel szemben a 3200 lelkes Üllésen és a 24 ezres Makón csak ezután építik ki a teljes rendszert.

Olvasóink írták

  • 2. zoltanszabo 2010. november 04. 15:13
    „Biztos nagyon jó ha van csatorna,de én pl. nem támogatom.Nekem van a telken 3 derítő.Ezt évente egyszer kiszippantatom 3500.-Ft ért.Gyerekemnek Szegedi lakás ,egy személy él ott 2 havi vízdíj 4600.-Ft a hozzá számolt csatorna díj,egyébb alapdíj szla összesen: 14650.-Ft Amikor reklamáltam elküldtek a f@ ba ,ennyi és kész.Hát én ezért NEM kérek csatornát ,ami most kb,200 000,.-Ft ? +víz ,+ csat.díj. 2 havi díj:10ezer nem futná ki!!”
  • 1. saturnus 2010. november 04. 14:55
    „Ha minden igaz Üllésen,Forráskúton,Bordányban és Zsombón 2011 Tavaszán kezdődnek a munkálatok csatornáznak amit már vagy öt-hat éve elkezdtek szervezni és pályázni mindig valakik bele rondítottak a menetbe minden kutyaszart kitalálva fűre fára hivatkozva mindenféle szerv,hogy megsarcolják és lenyulják amit csak lehet.Tehát nem ez a mostani regnáló kormány dolgozta ki és csinálja meg hanem a lakosság-önkormányzat-EU pénzek összeadódnak. Ezt ne feledjük majd menetközben még mielőtt bárki itt handa bandázna,hogy ő a megvalósító/megválltó/.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késsel támadt az idős férfira - 7 évet kapott

Pénzéért támadt egy késsel 72 éves áldozatára a húszéves férfi. Tovább olvasom